پوتین در پیونگیانگ؛ «پیمان مشارکت استراتژیک جامع» دو منزوی
اکوایران: رسانههای روسی اعلام کردند که ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه و کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی، روز چهارشنبه پس از مراسم استقبال بزرگ در میدان کیم ایل سونگ در پیونگ یانگ، نشستی را برگزار کردند، و متعهد شدند روابط کشورهای خود را توسعه دهند.
به گزارش اکوایران، رسانههای روسی اعلام کردند که ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه و کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی، روز چهارشنبه پس از مراسم استقبال بزرگ در میدان کیم ایل سونگ در پیونگ یانگ، نشستی را برگزار کردند، و متعهد شدند روابط بین دو کشور را توسعه دهند.
یک گارد افتخاری شامل سربازان سواره و جمعیت زیادی از غیرنظامیان در میدان کنار رودخانه تادونگ که از پایتخت میگذرد جمع شده بودند. آنها شامل کودکانی با بادکنکهایی در دست و پرترههای غولپیکر دو رهبر با پرچمهای ملی بود.
به گزارش رویترز، رسانههای روسی گفتند که کیم و پوتین سپس برای گفتوگوهای سران به کاخ کومسوسان رفتند.
به گزارش خبرگزاری دولتی روسیه؛ پوتین در ابتدای گفتگو با کیم گفت: «ما از حمایت مستمر و تزلزل ناپذیر شما از سیاست روسیه، از جمله در جهت اوکراین، بسیار قدردانی میکنیم.»
رسانههای روسی گزارش دادند که پوتین گفت که مسکو در حال مبارزه با سیاست هژمونیک و امپریالیستی ایالات متحده و متحدانش است.
پوتین بامداد چهارشنبه وارد فرودگاه پیونگ یانگ شد. رسانههای دولتی کره شمالی گفتند، پس از اینکه کیم با در آغوش گرفتن از او استقبال کرد، این دو رهبر برای دقایقی با شور و هیجان با هم صحبت کردند.
پوتین در اولین سفر خود به پایتخت کره شمالی در 24 سال گذشته است، دیداری که احتمالاً دههها روابط روسیه و کره شمالی را در زمانی که هر دو کشور با انزوای بینالمللی روبرو هستند، تغییر میدهد.
خبرگزاری دولتی کره شمالی اعلام کرد که مشارکت این کشورها «محرکی برای تسریع در ساخت دنیای چند قطبی جدید» است و سفر پوتین شکست ناپذیری و دوام دوستی و اتحاد آنها را نشان میدهد.
روسیه از گرم شدن روابط خود با کره شمالی برای فشار بر واشنگتن استفاده کرده است، در حالی که کره شمالی که به صورت گسترده تحریم شده است، حمایت سیاسی و وعدههای حمایت اقتصادی و تجاری مسکو را به دست آورده است.
ایالات متحده و متحدانش میگویند که نگران هستند روسیه بتواند به برنامههای موشکی و هستهای کره شمالی کمک کند، برنامههایی که توسط قطعنامههای شورای امنیت سازمان ملل ممنوع شده است. آنها پیونگ یانگ را به ارائه موشکهای بالستیک و گلولههای توپخانهای متهم کردهاند که روسیه در جنگ خود در اوکراین از آنها استفاده کرده است.
مسکو و پیونگ یانگ انتقال تسلیحات را رد کردهاند.
کیم با دست دادن، در آغوش گرفتن و صحبت در کنار هواپیمای رهبر روسیه به استقبال پوتین رفت. این دو سپس سوار بر لیموزین اروس ساخت روسیه پوتین به مهمانخانه دولتی کومسوسان رفتند.
احتمالاً با توجه به ساعت، استقبال نسبتاً ملایمی بود، زیرا کیم بدون مراسم باشکوهی که کره شمالی برای شی جین پینگ، رئیس جمهور چین در سفر سال 2019 خود ترتیب داد، روی فرش قرمز به رهبر روسیه سلام کرد.
عکسهای رسانههای دولتی خیابانهای پیونگیانگ را نشان میدهند که با پرترههایی از پوتین و نمای هتل ۱۰۱ طبقه هرمی شکل ناتمام و خالی ریوگیونگ با پیام غولپیکر «خوش آمدید پوتین» روشن شده است.
مکانیزم تجارت جایگزین
خبرگزاری اینترفاکس روسیه به نقل از یوری اوشاکوف، مشاور سیاست خارجی پوتین گفت: «دستور کار روز چهارشنبه شامل گفتگوهای یک به یک بین دو رهبر، و همچنین جشن کنسرت، پذیرایی دولتی، گارد افتخار، امضای اسناد و بیانیهای برای رسانهها است.»
پوتین در سیگنالی مبنی بر اینکه روسیه، یکی از اعضای دارای حق وتو در شورای امنیت سازمان ملل، رویکرد خود در قبال کره شمالی را مورد ارزیابی مجدد قرار میدهد، پیش از ورود به پیونگ یانگ به دلیل مقاومت در برابر آنچه به گفته او فشار اقتصادی، باج گیری و تهدیدهای آمریکا بود، تمجید کرد.
او در مقالهای در صفحه اول روزنامه اصلی حزب حاکم کره شمالی، قول داد که «تجارت جایگزین و مکانیسمهای حل و فصل متقابل را که توسط غرب کنترل نمیشود توسعه دهد» و «معماری امنیتی برابر و غیرقابل تقسیم در اوراسیا ایجاد کند».
راشل مینیونگ لی، تحلیلگر برنامه 38 شمالی در اینباره نوشت: «مقاله پوتین حاکی از آن است که فرصتی برای رشد اقتصادی کره شمالی در یک بلوک اقتصادی ضد غرب به رهبری روسیه وجود دارد که پیامی است که احتمالاً برای کیم جونگ اون جذاب است.»
او در این باره گفت: «اگر پیونگ یانگ روسیه را به عنوان یک شریک بلندمدت قابل دوام برای بهبود اقتصاد خود میبیند - هر چند که این ممکن است به نظر برخی غیرمنطقی به نظر برسد - انگیزه کمتری برای تلاش برای بهبود روابط با ایالات متحده وجود دارد.»
پوتین همچنین دستور ریاست جمهوری را در آستانه این سفر صادر کرد و گفت که مسکو به دنبال امضای «پیمان مشارکت استراتژیک جامع» با کره شمالی است. اوشاکوف گفت که این شامل مسائل امنیتی میشود.
اوشاکوف گفت که این توافق علیه هیچ کشور دیگری نخواهد بود، اما «چشم انداز همکاری بیشتر را ترسیم میکند.»
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
فوری؛ ممکن است امشب قطعنامه صادر نشود
-
قیمت جدید محصولات ایران خودرو رسما اعلام شد / توضیحات وزیر صمت درباره افزایش قیمت خودروها
-
از قطع روابط تا دیدار ژنرالها؛ واکاوی تلاشهای ریاض برای نزدیکی به تهران
-
پاسخ قاطع ایران به قطعنامه شورای حکام/ راهاندازی سانتریفیوژهای پیشرفته
-
واکنش فوری تهران به قطعنامه شورای حکام آژانس
-
معمای ترامپ در مواجهه با تهران/ چه چیزهایی میتواند مانع از مذاکره شود؟
-
توصیه مولوی عبدالحمید به گفتوگو با آمریکا و اروپا/ گام اهل سنت برای وفاق
-
پشت پرده معامله قرن بن سلمان با پوتین
-
چرا غرب از گروسی ناامید شد؟/ واکنش تهران به صدور قطعنامه احتمالی چه خواهد بود؟