خیز پوتین برای تغییر دکترین هستهای کرملین
اکوایران: جنگ در اوکراین بزرگترین رویارویی روسیه و غرب را از زمان بحران موشکی کوبا در سال 1962 آغاز کرده است، به طوری که ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه ماه گذشته گفت که روسیه ممکن است دکترین رسمی هستهای خود را تغییر دهد و شرایط استفاده از چنین سلاحهایی را تعیین کند.
به گزارش اکوایران، به گفته رئیس کمیته دفاعی پارلمان: «اگر روسیه، بزرگترین قدرت هستهای جهان، معتقد باشد که تهدیدات در حال افزایش است، میتواند زمان تصمیمگیری تعیین شده در سیاست رسمی برای استفاده از سلاحهای هستهای را کاهش دهد.»
جنگ در اوکراین بزرگترین رویارویی روسیه و غرب را از زمان بحران موشکی کوبا در سال 1962 آغاز کرده است، به طوری که ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه ماه گذشته گفت که روسیه ممکن است دکترین رسمی هستهای خود را تغییر دهد و شرایط استفاده از چنین سلاحهایی را تعیین کند.
به گزارش رویترز، روز یکشنبه آندری کارتاپولوف، رئیس کمیته دفاعی مجلس نمایندگان روسیه به نقل از خبرگزاری دولتی ریا گفت که اگر تهدیدها افزایش یابد، زمان تصمیمگیری برای استفاده از چنین سلاحهایی میتواند تغییر کند.
کارتاپولوف به نقل از ریا گفت: «اگر شاهد افزایش چالشها و تهدیدها باشیم، به این معنی است که میتوانیم چیزی در (دکترین) در مورد زمان استفاده از سلاحهای هستهای و تصمیم برای استفاده از آن را اصلاح کنیم.»
کارتاپولوف، که زمانی فرماندهی نیروهای روسیه در سوریه را بر عهده داشت و اکنون به عنوان قانونگذار از حزب حاکم روسیه متحد خدمت میکند، افزود که هنوز خیلی زود است که در مورد تغییرات خاص در دکترین هستهای صحبت کنیم.
دکترین هستهای 2020 روسیه تعیین میکند که رئیسجمهور این کشور چه زمانی استفاده از سلاح هستهای را در نظر میگیرد: به طور کلی به عنوان پاسخی به حمله با استفاده از سلاحهای هستهای یا سایر سلاحهای کشتار جمعی یا سلاحهای متعارف «زمانی که موجودیت کشور در معرض تهدید قرار گیرد».
بر اساس گزارش فدراسیون دانشمندان آمریکایی، روسیه و ایالات متحده با اختلاف بزرگترین قدرتهای هسته ای جهان هستند و حدود 88 درصد از سلاحهای هستهای جهان را در اختیار دارند.
هر دو در حال مدرن سازی زرادخانههای هستهای خود هستند در حالی که چین نیز به سرعت در حال تقویت زرادخانه هستهای خود است.
پوتین این ماه گفت که روسیه برای تضمین پیروزی در اوکراین نیازی به استفاده از تسلیحات هستهای ندارد و این قویترین سیگنال کرملین تا به امروز است که مرگبارترین درگیری اروپا از زمان جنگ جهانی دوم به جنگ هستهای تبدیل نخواهد شد.
فشار از جانب سخت گیران
اما او همچنین گفت که تغییرات در دکترین هستهای روسیه را رد نمیکند. این به عنوان فشاری از جانب تندروها در نخبگان روسیه تلقی شد که معتقدند پوتین باید بتواند سریعتر در مورد تشدید تنش هستهای عمل کند و آستانه استفاده را کاهش دهد.
هم مسکو و هم واشنگتن با فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی تعداد تسلیحات خود را کاهش دادند، اما معماری کنترل تسلیحات جنگ سرد از بین رفته است و بسیاری از دیپلماتها میگویند اکنون نگران یک مسابقه تسلیحاتی جدید هستند.
یکی از دستیاران ارشد کاخ سفید در این ماه گفت که ایالات متحده ممکن است مجبور شود در سالهای آینده سلاحهای هستهای راهبردی بیشتری برای جلوگیری از تهدیدات رو به رشد روسیه، چین و دیگر دشمنان مستقر کند.
روسیه میگوید که علاقهمند به بحث در مورد کنترل تسلیحات با ایالات متحده است، اما تنها به عنوان بخشی از یک بحث گستردهتر در مورد امنیت اروپا و آینده اوکراین.
بررسی وضعیت هستهای 2022 ایالات متحده، میگوید روسیه و چین هر دو در حال توسعه زرادخانههای هستهای خود هستند به طوری که تا دهه 2030 «ایالات متحده، برای اولین بار در تاریخ خود، با دو قدرت هستهای بزرگ به عنوان رقبای استراتژیک و دشمنان بالقوه روبرو خواهد شد.»
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
شرق و غرب بار دیگر علیه برنامه هستهای ایران متحد میشوند؟
-
آمریکا آس رو کرد؛ 3 تصمیم حیاتی واشنگتن برای سبقت از اروپا/ چرا قاره سبز در بهرهوری از ایالات متحده جا ماند؟
-
دوچرخه در ایران سیاسی شده است؟
-
پیشبینی قیمت طلا جهانی در هفته آتی: همه خرسها به غار بازگشتند
-
حس بورس به مذاکرات هستهای
-
پرونده انتخاب استانداران در سکانس آخر؛ تکلیف سمنان، مازندران و قزوین هم مشخص شد
-
بازی بدون توپ علی لاریجانی: ضلع جدید دیپلماسی ایران
-
بمب خبرگزاری ژاپن در بازار دلار تهران
-
چرا جمعه دیپلماتیک ژنو اهمیت دارد/ ایلان ماسک به ژنو میرود؟