اعلام آمادگی مسکو برای تصمیم تاریخی؛ آغاز عصر جدید رقابت ابرقدرتهای هستهای؟
اکوایران: رئیس سایت آزمایشهای هستهای روسیه در اظهاراتی نادر، سهشنبه اعلام کرد که این تأسیسات مخفی آماده است در صورت صدور دستور مسکو «در هر لحظه» آزمایشهای هستهای خود را از سر بگیرد.
به گزارش اکوایران، رئیس سایت آزمایشهای هستهای روسیه در اظهاراتی نادر که احتمالاً نگرانیهایی را در مورد افزایش خطر چنین اقدامی افزایش میدهد، اعلام کرد که این تأسیسات مخفی آماده است در صورت صدور دستور مسکو «در هر لحظه» آزمایشهای هستهای خود را از سر بگیرد.
به نوشته خبرگزاری رویترز، مسکو از سال 1990، یک سال قبل از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی، آزمایش تسلیحات هستهای انجام نداده، اما برخی از تحلیلگران غربی و روسی میگویند که ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه میتواند دستور به انجام یکی از این آزمایشات را در صورتی که غرب به اوکراین اجازه استفاده از موشکهای دوربرد را بدهد، صادر کند و پیام بازدارندگی ارسال کند.
یک آزمایش هستهای توسط روسیه میتواند دیگرانی مانند چین یا ایالات متحده را تشویق کند که از این روش پیروی کنند و یک مسابقه تسلیحات هستهای جدید بین قدرتهای بزرگ آغاز شود که آزمایشهای هستهای را در سالهای پس از فروپاشی شوروی متوقف کردند.
سایت آزمایش روسیه، واقع در مجمع الجزایر نوایا زملیا در اقیانوس منجمد شمالی، جایی بود که اتحاد جماهیر شوروی بیش از 200 آزمایش هستهای از جمله انفجار قویترین بمب هستهای جهان را در سال 1961 انجام داد.
ماهوارههای جاسوسی غربی فعالیت در این سایت را بعد از نشانههایی از کار ساخت و ساز در تابستان گذشته که در تصاویر ماهوارهای نشان داده شده بود، به دقت زیر نظر دارند.
دریاسالار آندری سینیتسین، رئیس این تأسیسات، مصاحبهای نادر با روزنامه رسمی دولت روسیه روز سهشنبه، چند روز پس از هشدار پوتین به غرب منتشر کرد که اگر به اوکراین اجازه حمله به خاک روسیه با موشکهای دوربرد را بدهد، مستقیماً با روسیه میجنگد و از تلافی صحبت کرد.
سینیتسین گفت: «محل آزمایش برای از سرگیری فعالیتهای آزمایشی به طور کامل آماده است. آزمایشگاه و امکانات آزمایش آماده است. پرسنل آماده هستند. اگر دستور صادر شود، ما میتوانیم هر لحظه آزمایش را شروع کنیم.»
سینیتسین با لباس نیروی دریایی خود در حالی که کتابی درباره پوتین و یک خرس قطبی سفید چینی غول پیکر در دست داشت، تصویری از تاسیساتی که در حالت آماده باش بالا نگهداری میشد را ترسیم کرد که توسط نیروهای زبده محافظت میشود.
او خاطرنشان کرد: «مهمترین کار برای ما این است که در اجرای وظایف کشور خللی ایجاد نکنیم، اگر تکلیف از سرگیری آزمایشها تعیین شود، در بازه زمانی مقرر انجام میشود.»
آزمایش نمایشی
پوتین، فرمانده بزرگترین قدرت هستهای جهان، نوامبر گذشته قانونی را امضا کرد که در آن تصویب معاهده جهانی منع آزمایشهای تسلیحات هستهای توسط روسیه پس گرفته میشد، اقدامی که به گفته او برای همسویی روسیه با ایالات متحده طراحی شده بود که آن معاهده را امضا کرد اما هرگز آن را تصویب نکرد.
دیپلماتهای روسی در آن زمان گفتند که مسکو آزمایشهای هستهای را از سر نخواهد گرفت مگر اینکه واشنگتن این کار را انجام دهد. پوتین در ماه ژوئن گفت که روسیه میتواند یک سلاح هستهای را «در صورت لزوم» آزمایش کند، اما در حال حاضر نیازی به انجام این کار نمیبیند.
ایالات متحده آخرین آزمایش را در سال 1992 انجام داد. کره شمالی تنها کشوری است که آزمایشی را انجام داده که تنها انفجار هستهای در این قرن است.
یکی از اعضای ارشد یک اندیشکده روسی که ایدههایش گاهی به سیاستهای دولت تبدیل میشود، در ماه مه پیشنهاد کرد که مسکو یک انفجار هستهای «نمایشی» را در نظر بگیرد تا غرب را متحیر کند.
دیمیتری سوسلوف در مقالهای برای پروفایل، یک مجله تجاری، گفت روسیه باید برای منصرف کردن غرب از عبور از خط قرمز اقدام کند.
او افزود: «میتوان امید داشت تاثیر سیاسی و روانی ابر هستهای که به صورت زنده از تمام شبکههای تلویزیونی در سراسر جهان پخش میشود، سیاستمداران غربی را به یاد چیزی بیاندازد که از سال 1945 از جنگ بین قدرتهای بزرگ جلوگیری کرده است و اکنون فراموش شده، ترس از جنگ هستهای.»
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
چرا رهبران اروپا آماده استقبال از جنگ میشوند؟
-
متناسبسازی حقوق بازنشستگان به خوان هفتم رسید/ خبر خوش میدری برای بازنشستگان
-
خونینترین شب بیروت از آغاز جنگ؛ ضاحیه غرق در دود و آتش
-
پروازهای امشب لغو شدند
-
اهداف محتمل در تبادل آتش احتمالی ایران و اسرائیل/ چرا پروازها در فرودگاههای کشور متوقف شد؟
-
لیست ویلاهای ارزان قیمت شمال کشور+جدول
-
پکن کجای تنشهای تهران و تلآویو قرار دارد؟
-
آخرین خبر از وضعیت سردار قاآنی/ در جلسه جبهه پایداری با پزشکیان چه گذشت؟
-
رد شایعات پیرامون سلامت فرمانده سپاه قدس و آزمایش اتمی در ایران