پشتپرده پروژه محرمانه روسیه برای تولید پهپادهای تهاجمی پیشرفته در چین
اکوایران: در گزارش ارسالی شرکت کوپال به وزارت دفاع روسیه آمده است که این شرکت قادر است پهپادهایی از جمله گارپیا-3 را در مقیاس بالا در کارخانهای در چین تولید کند تا این تسلیحات بتوانند در اوکراین، مستقر شود.
به گزارش اکوایران، به گفته دو منبع از یک آژانس اطلاعاتی اروپایی و اسناد بررسی شده توسط رویترز، روسیه در چین یک برنامه تسلیحاتی برای توسعه و تولید پهپادهای تهاجمی دوربرد برای استفاده در جنگ علیه اوکراین ایجاد کرده است.
بر اساس یکی از اسناد، ایمز کوپال، یکی از شرکتهای تابعه شرکت تسلیحاتی دولتی آلماز آنتی روسیه ، یک مدل پهپاد جدید به نام گارپیا-3 را در چین با کمک متخصصان داخلی توسعه و آزمایش کرده است.
در گزارش ارسالی شرکت کوپال به وزارت دفاع روسیه آمده است که این شرکت قادر است پهپادهایی از جمله گارپیا-3 را در مقیاس بالا در کارخانهای در چین تولید کند تا این تسلیحات بتوانند در اوکراین، مستقر شود.
وزارت خارجه چین به رویترز گفت که از چنین پروژهای اطلاعی ندارد و افزود که این کشور تدابیر کنترلی سختگیرانهای بر صادرات پهپادها یا هواپیماهای بدون سرنشین (پهپاد) دارد.
یک تحول قابل توجه
فابیان هینز، پژوهشگر موسسه بین المللی مطالعات استراتژیک، یک اندیشکده دفاعی مستقر در لندن، گفت که تحویل پهپاد از چین به روسیه در صورت تایید، یک تحول قابل توجه خواهد بود.
او به رویترز گفت: «اگر به آنچه که چین تاکنون ارائه کرده است نگاه کنید، این کالاها عمدتاً کالاهای دو منظوره بودند. این قطعات، اجزای فرعی بودند که میتوانستند در سیستمهای تسلیحاتی استفاده شوند. اما آنچه که تا کنون ندیدهایم، حداقل در منابع باز، انتقال سیستمهای تسلیحاتی کامل است.»
با این حال، ساموئل بندت، یکی از همکاران ارشد مرکز امنیت جدید آمریکا (CNAS)، یک اندیشکده مستقر در واشنگتن، گفت که پکن در مورد مواجه کردن خود با تحریمهای بینالمللی به دلیل کمک به ماشین جنگی مسکو مردد است. اطلاعات بیشتری لازم است تا مشخص شود چین میزبان تولید پهپادهای نظامی روسیه است.
شورای امنیت ملی کاخ سفید اعلام کرد که از گزارش رویترز درباره برنامه هواپیماهای بدون سرنشین که به نظر میرسد نمونهای از کمکهای مرگبار یک شرکت چینی به یک شرکت روسی تحت تحریم ایالات متحده است، عمیقاً نگران است.
یک سخنگوی کاخ سفید افزود: «کاخ سفید چیزی ندیده است که نشان دهد دولت چین از این معاملات آگاه بوده است، اما چین مسئولیت دارد اطمینان حاصل کند که شرکتها کمکهای مرگبار برای استفاده ارتش روسیه ارائه نمیکنند.
بر اساس گزارشهای کوپال که در دسامبر 2023 تحت تحریمهای آمریکا قرار گرفت، گارپیا-3 میتواند حدود 2000 کیلومتر را با محموله 50 کیلوگرمی طیکند. بر اساس دو سند جداگانه، کوپال هفت پهپاد نظامی ساخت چین، از جمله دو پهپاد گارپیا-3 را در مقر خود در شهر ایژفسک روسیه تحویل گرفته است.
دو منبع اطلاعاتی گفتند تحویل پهپادهای نمونه به کوپال اولین شواهد ملموسی است که آژانس آنها از تحویل پهپادهای تولید شده در چین به روسیه از زمان آغاز جنگ اوکراین در فوریه 2022 پیدا کرده است.
پکن بارها رد کرده است که چین یا شرکتهای چینی به روسیه تسلیحاتی برای استفاده در اوکراین دادهاند و گفته است که این کشور بی طرف باقی میماند. وزارت امور خارجه چین به رویترز گفت که موضع چین در تضاد با سایر کشورها با «استانداردهای دوگانه در فروش تسلیحات» است که به «به آتش بحران اوکراین افزودهاند».
روسیه و اوکراین هر دو در حال رقابت برای افزایش تولید پهپادهای خود هستند که به عنوان سلاح های بسیار مؤثر در جنگ ظاهر شده اند.
اما بندت گفت که پکن دلایلی برای احتیاط دارد: «وجود کارخانهای که به طور رسمی برای روسها پهپاد میسازد، چین را در معرض برخی از اثرات شدیدتر تحریمها قرار میدهد، بنابراین مشخص نیست که چین تا چه حد مایل است خود را در معرض خطر قرار دهد.»
قابل مقایسه با پهپادهای ریپر آمریکایی
بر اساس گزارشهای ارسال شده توسط کوپول به وزارت دفاع، گارپیا-3 نسخه ارتقا یافته پهپاد گارپیا-ای1 است که کارشناسان چینی آن را دوباره از روی نسخه اولیه طراحی کردهاند.
کوپال گفت که پروژه این شرکت در چین ظرف 8 ماه آماده تولید پهپاد تهاجمی رم-1 طراحی چینی با محموله 400 کیلوگرمی خواهد بود. این دو منبع اطلاعاتی اروپایی گفتند که این سامانه مشابه پهپاد ریپر آمریکا خواهد بود.
هفته گذشته، ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه گفت که ارتش وی در سال 2023 حدود 140،000 پهپاد دریافت کرده است و مسکو قصد دارد این تعداد را در سال جاری ده برابر کند.
او در نشستی در سن پترزبورگ درباره تولید پهپاد گفت: «هرکسی که سریعتر به نیازها در میدان جنگ واکنش نشان دهد، برنده است.»
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
نبرد غولها در میانه بازی بزرگ؛ چگونه پوتین و بن سلمان جهان را به لرزه درآوردند؟
-
تهران و ریاض بر سر تلآویو معامله میکنند؟
-
معاون سازمان انرژی اتمی: ایران ظرفیت غنی سازی را به شکل قابل ملاحظهای افزایش میدهد/ مجموعهای از سانتریفیوژهای پیشرفته را بکار میگیریم
-
توئیت جدید علی لاریجانی؛ شروط اصلی ایران برای مذاکره با آمریکا
-
ایران وارد فاز مهاجرت عام شده است
-
عزل فرماندار بندر انزلی در پی توهین به اصحاب رسانه؛ ماجرا چه بود؟
-
تشخیص علم و غیرعلم در اقتصاد
-
اعلام رسمی قیمت جدید محصولات سایپا/ بیشترین افزایش قیمت متعلق به کدام خودرو بود؟
-
لحظه تعیین کننده جنگ؛ چگونه پوتین از خط قرمز دکترین بازدارندگی جنگ سرد عبور کرد؟