اولین سیگنال بن سلمان برای ترامپ؛ گریزی از ریاض نداری!
اکوایران: رهبران عرب و مسلمان روز دوشنبه در عربستان سعودی برای نشستی پیرامون جنگهای غزه و لبنان گرد هم میآیند، فرصتی برای ارسال پیام به رئیسجمهور منتخب ایالات متحده، دونالد ترامپ.
به گزارش اکوایران، رهبران عرب و مسلمان روز دوشنبه در عربستان سعودی برای نشستی پیرامون جنگهای غزه و لبنان گرد هم میآیند. به نظر میرسد این فرصتی برای ارسال پیام به رئیسجمهور منتخب ایالات متحده، دونالد ترامپ، باشد.
اولین سیگنال
به گزارش المانیتور، وزارت خارجه عربستان سعودی اواخر اکتبر، در جلسهای که در ریاض برگزار شد، اعلام کرد که این نشست به عنوان بخشی از ائتلاف جدید بینالمللی برای فشار جهت ایجاد یک کشور فلسطینی برگزار خواهد شد.
این نشست یک سال پس از گردهمایی مشابهی در ریاض، با حضور اتحادیه عرب و سازمان همکاری اسلامی، برگزار میشود که در آن رهبران اقدامات «وحشیانه» نیروهای اسرائیلی در غزه را محکوم کردند.
به گفته آنا جیکوبز، تحلیلگر ارشد خلیج فارس در گروه بحران بینالمللی، این بار انتخاب مجدد ترامپ به عنوان رئیسجمهور ایالات متحده احتمالاً در ذهن رهبران نقش خواهد داشت. او گفت: «این نشست فرصتی برای رهبران منطقه است تا به دولت جدید ترامپ نشان دهند که چه انتظاراتی از تعامل آمریکا دارند. پیام احتمالاً درخواست برای گفتگو، کاهش تنش و محکومیت کارزارهای نظامی اسرائیل در منطقه خواهد بود.»
حزبالله لبنان، که مانند حماس مورد حمایت ایران است، پس از حمله ۷ اکتبر، حملات خود به اسرائیل را آغاز کرد. تبادل آتش بین دو طرف در اواخر سپتامبر افزایش یافت.
با وجود انتقادها از تأثیرات انسانی حملات اسرائیل بر غیرنظامیان غزه، رئیسجمهور آمریکا جو بایدن تضمین کرد که ایالات متحده همچنان بزرگترین پشتیبان نظامی اسرائیل باقی بماند.
اتکا به سعودیها
ترامپ در دوره اول ریاستجمهوری خود حمایت قویتری از اسرائیل نشان داد و از جمله با به رسمیت شناختن بیتالمقدس به عنوان پایتخت اسرائیل و انتقال سفارت ایالات متحده به این شهر، اجماع بینالمللی را نادیده گرفت.
تحت توافقنامههای ابراهیم، ترامپ برقراری روابط دیپلماتیک بین اسرائیل و امارات متحده عربی، بحرین و مراکش را برقرار کرد.
اگرچه عربستان سعودی به این توافقها نپیوست، ترامپ روابط گرمی با این پادشاهی برقرار کرد.
عربستان سعودی در حال حاضر توافقی را که تحت نظارت آمریکا برای به رسمیت شناختن اسرائیل پیشنهاد شده بود، متوقف کرده و تأکید دارد که بدون تشکیل کشور فلسطینی روابط دیپلماتیک برقرار نخواهد شد.
عمر کریم، کارشناس سیاستهای عربستان سعودی در دانشگاه بیرمنگام، میگوید که ریاض از این نشست برای ارسال پیام به تیم جدید ترامپ استفاده خواهد کرد که همچنان یک شریک قوی است. او گفت که پیام این است که ترامپ میتواند روی سعودیها به عنوان نمایندگان جهان اسلام حساب کند و «اگر میخواهد منافع آمریکا را در منطقه گسترش دهد، عربستان سعودی گزینه اوست.»
انتظار میرود بیانیه پایانی نشست به شدت اسرائیل را محکوم کند و خواستار نقشآفرینی بیشتر آمریکا در دیپلماسی این موضوع شود.
در مارس ۲۰۲۳، جمهوری اسلامی ایران و عربستان سعودی از طریق میانجیگری چین توافق کردند تا پس از هفت سال قطع روابط، به مصالحه برسند. این دو قدرت بزرگ خاورمیانه به طور منظم در سطح عالی در تماس بودهاند تا به کاهش درگیریهای جاری کمک کنند.
رسانههای دولتی ایران اعلام کردند که رئیس ستاد نیروهای مسلح عربستان روز یکشنبه برای مذاکرات به تهران خواهد رسید، که یک دیدار عالیرتبه و نادر به شمار میرود.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
فوری؛ شورای حکام آژانس قطعنامه ضدایرانی را تصویب کرد
-
انتقاد تند پزشکیان از غرب: شما مرد هستید که با بمب زنان و کودکان را کشتار میکنید!
-
فوری؛ ممکن است امشب قطعنامه صادر نشود
-
استقبال مولوی عبدالحمید از مسعود پزشکیان+ فیلم
-
فوری/ واریز یارانه نقدی آبان 1403+ فیلم
-
واکنش فوری تهران به قطعنامه شورای حکام آژانس
-
معمای ترامپ در مواجهه با تهران/ چه چیزهایی میتواند مانع از مذاکره شود؟
-
توصیه مولوی عبدالحمید به گفتوگو با آمریکا و اروپا/ گام اهل سنت برای وفاق
-
زنگ خطر برای دریای خزر/ کاهش تراز آب و پیامدهای آن