پیشنهاد جدید زلنسکی برای آتشبس با پوتین: عضویت در ناتو!
اکوایران: رئیسجمهور اوکراین ولودیمیر زلنسکی اعلام کرده که ممکن است توافق آتشبس با روسیه در صورتی امکانپذیر باشد که سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) درخواست عضویت اوکراین را بپذیرد، و اراضی اشغالی در مرحله بعدی به صورت دیپلماتیک مورد بررسی قرار گیرد.
به گزارش اکوایران، رئیسجمهور اوکراین ولودیمیر زلنسکی اعلام کرده که ممکن است توافق آتشبس با روسیه در صورتی امکانپذیر باشد که پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) درخواست عضویت اوکراین را بپذیرد، و اراضی اشغالی در مرحله بعدی به صورت دیپلماتیک مورد بررسی قرار گیرد.
جنگ روسیه و اوکراین بعد از آنکه ولادیمیر پوتین رئیسجمهور روسیه در فوریه ۲۰۲۲ «عملیات نظامی ویژه» را در اوکراین آغاز کرد، بیش از دو سال است که ادامه دارد. با اینکه مسکو به دنبال پیروزی سریع بر همسایه شرقی خود بود که به عنوان کشوری با ارتشی کوچکتر شناخته میشود، دفاع اوکراین که با کمکهای غربی تقویت شده است، مانع از دستیابی مسکو به دستاوردهای چشمگیر شده است.
به گزارش نیوزویک، در مصاحبهای با اسکای نیوز که روز جمعه منتشر شد، زلنسکی چشمانداز خود را برای پایان دادن به «مرحله داغ» جنگ مطرح کرد و پیشنهاد داد که ناتو سقف حفاظتی خود را بر اراضی اوکراین که در حال حاضر تحت کنترل کییف است، گسترش دهد، بهطوری که امنیت کییف تأمین شود و بازگشت مناطق اشغالی به مذاکرات آینده موکول شود.
زلنسکی به اسکای نیوز گفت: «اگر میخواهیم مرحله حساس جنگ را متوقف کنیم، باید اراضی اوکراین که تحت کنترل داریم را تحت پوشش ناتو قرار دهیم. باید این کار را سریع انجام دهیم. و سپس در مورد اراضی اشغالی، اوکراین میتواند آنها را به صورت دیپلماتیک بازپسگیرد.»
زلنسکی گفت که دعوت ناتو باید مرزهای شناخته شده بینالمللی اوکراین را به رسمیت بشناسد، حتی در صورتی که بخشهایی از اراضی شرقی همچنان تحت اشغال روسیه باشد. او همچنین اشاره کرد که چنین اقدامی به عنوان یک سپر حیاتی در برابر تهاجمهای بیشتر پوتین عمل خواهد کرد.
زلنسکی در این مصاحبه گفت که آتشبس برای «ضمانت این که پوتین دیگر به اوکراین حمله نکند» ضروری است.
زلنسکی همچنین به گزارشهایی که نشان میدهد رئیسجمهور منتخب دونالد ترامپ ممکن است طرح صلحی را پیشنهاد کند که در آن اوکراین زمینهای اشغالی خود را در ازای عضویت در ناتو واگذار کند، پاسخ داد. او هرگونه اعطای امتیاز را رد کرد، اما تمایل خود را برای همکاری با ترامپ در زمینه راهحلهای جایگزین ابراز کرد.
او گفت: «من میخواهم مستقیماً با او (ترامپ) کار کنم زیرا صداهای مختلفی از اطرافیانش وجود دارد. و به همین دلیل ما نباید اجازه دهیم هیچ کسی ارتباط ما را تخریب کند.»
او افزود: «این به هیچ وجه مفید نخواهد بود و تخریبی است. ما باید تلاش کنیم راهبردی جدید پیدا کنیم. من میخواهم ایدههایم را با او به اشتراک بگذارم و میخواهم از او بشنوم.»
این دو رهبر پیشتر در سپتامبر در نیویورک دیدار کرده بودند. زلنسکی گفت که گفتوگویش با ترامپ «بسیار گرم، خوب و سازنده بود. این دیدار بسیار خوب بود و گام اول مهمی بود. حالا باید برای ملاقاتهای بعدی آماده شویم.»
این اولین بار است که زلنسکی به طور علنی به یک سناریوی آتشبس اشاره میکند که ممکن است موقتاً شامل مناطق اشغالی نباشد. در حالی که ارتش اوکراین به مقاومت در برابر پیشرویهای روسیه ادامه میدهد، مسکو کنترل حدود ۲۰ درصد از اراضی اوکراین را به دست آورده است، از جمله بخشهایی از دونتسک، خرسون، لوهانسک و زاپوریژیا.
روسیه در سال ۲۰۲۲ پس از برگزاری رفراندومهایی که به طور گسترده از سوی جامعه بینالمللی به عنوان رفراندومی غیرقانونی محکوم شد، این مناطق را به خاک خود الحاق کرد. مسکو بر این عقیده است که پذیرش این اراضی از سوی کییف پیشنیاز مذاکرات صلح است، امری که اوکراین به طور قاطع آن را رد کرده است.
ترامپ در کمپین انتخاباتی خود وعده داده بود که میتواند جنگ را «ظرف ۲۴ ساعت» پایان دهد.
ترامپ هنوز توضیح نداده است که چگونه این جنگ را به سرعت به پایان خواهد رساند، اما معاون رئیسجمهور منتخب، جیدی وانس، در سپتامبر در برنامه “The Shawn Ryan Show” رویکرد احتمالی ترامپ را برای پایان دادن به جنگ بیان کرد.
ونس گفت: «من فکر میکنم این چیزی است که رخ خواهد داد: ترامپ مینشیند و به روسها، اوکراینیها و اروپاییها میگوید: شما باید تصمیم بگیرید که یک توافق صلحآمیز چگونه به نظر میرسد؟ و احتمالاً این توافق به این شکل خواهد بود که خط مرزی فعلی بین روسیه و اوکراین، به یک منطقه حائل غیرنظامی تبدیل میشود.»
در همین حال، ژنرال بازنشسته ناتو، جیمز استاوریدیس، در پیشبینی خود در شبکه سیانان گفته بود که پوتین «در نهایت حدود ۲۰ درصد از اوکراین را در اختیار خواهد داشت، همان قسمتی که در حال حاضر در اختیار دارد، اما بقیه اوکراین، ۸۰ درصد آن، تمام منابع و اکثریت جمعیت آن، دموکراتیک و آزاد خواهند ماند.»
با این حال، استاوریدیس به نیوزویک گفت: «به یاد داشته باشید که یک توافقنامه مذاکره شده چیزی نیست که ایالات متحده بتواند آن را تحمیل کند، بلکه چیزی است که باید بین اوکراینیها و روسها توافق شود.»
استاوریدیس معتقد است که این توافق شامل امکان پیوستن اوکراین به ناتو و شاید اتحادیه اروپا خواهد بود، در حالی که ونس گفته است که اوکراین به عنوان بخشی از توافق صلح احتمالی «نه به ناتو میپیوندد و نه به برخی از این مؤسسات متحدین».
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
آخرین بمب خبری ترامپ؛ پاکسازی بزرگ با گزینه ریاست افبیآی کلید میخورد؟
-
ایران خودرو به مالش آتش زد / خودروهایی که روی دست ایران خودرویی ها باد کرد؛ با اقساط بلند مدت فروخته می شوند
-
تغییر بزرگ در قواعد بازی؛ تکرار مدل سوریه برای حزبالله؟
-
قیمت آپارتمان های 35 متری در پایتخت+جدول
-
خطونشان برای تکفیریهای سوری از بغداد؛ متحدان عراقی ناجی اسد میشوند؟
-
افزایش تنشها در شمال سوریه: اسد به اردوغان باخت؟
-
توافق آستانه در آستانه سقوط؛ بازی خطرناک اردوغان در حلب و گزینههای پیش رویِ تهران
-
پیشبینی بورس فردا 12 آذر ماه 1403/ انتخاب اصلاح روند نتیجه معاملات بازار بورس اوراق بهادار تهران
-
بورس از دنده چپ بلند شد/ افت 13 هزار واحدی شاخص کل در نیمه اول بازار