معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت از مهاجرت 100 نفر اول کنکور در رشته‎‌های علوم پزشکی خبر داد و گفت: به دلیل اینکه ما نمی‌توانیم این افراد را جذب کنیم مهاجرت می‌کنند.

به گزارش اکوایران،  شاهین آخوندزاده با اشاره به وضعیت بازگشت نخبگان به کشور طی یک سال اخیر اشاره کرد و گفت: نخبگان ایرانی که در رشته‌های علوم پایه به خارج از کشور مهاجرت کردند، اغلب این افراد پس از مدتی به کشور بازمی گردند؛ اما متاسفانه در رشته‌های بالینی حاضر به بازگشت به کشور نمی‌شوند؛ به طور مثال یک پزشک متخصص جراح مغز و اعصاب که در آمریکا مشغول به کار است به سختی به کشور برمی‌گردد و پس از پیروزی انقلاب اسلامی ما موارد بسیار نادری را مشاهده کردیم.

او در ادامه تاکید کرد: اما ایرانیانی که در رشته‌های علوم پایه در خارج از کشور تحصیل کرده و مشغول به کار شدند یا اینکه از ایران مهاجرت کردند، پس از مدتی به کشور باز می‌گردند.

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت با بیان اینکه بیشترین دانشجویان ما در رشته‌های علوم پزشکی از دانشگاه‌های بزرگ مهاجرت می‌کنند، گفت: متاسفانه اغلب ۱۰۰ نفر اول کنکور در رشته‌های علوم پزشکی به دلیل اینکه ما نمی‌توانیم این افراد را جذب کنیم مهاجرت می‌کنند.

ایسنا نوشت، آخوندزاده به مهمترین دلیل مهاجرت نخبگان در کشور اشاره و تصریح کرد: اعتقاد من این است که بیشترین راهی که می تواند جذب نخبگان را افزایش دهد، شایسته سالاری است؛ به این معنی اگر ما به جوان نخبه خود نشان دهیم که ۳۰ نفر از روسای دانشگاه، وزاری دولت، معاونان وزیر و غیره جز نخبگان هستند یعنی شایسته سالاری حاکم شده است. جوانان نخبه ما با دیدن این شرایط انگیزه خدمت در کشور را پیدا می کنند؛ بنابراین یکی از مهمترین دلیل مهاجرت این است که نخبگان ما این شایسته سالاری را در کشور مشاهده نمی کنند.

او افزود: طی یک یا دو سال اخیر تعداد مهاجرت اساتید دانشگاه‌های علوم پزشکی افزایش نیافته است؛ اما هر زمانی تنگناها زیاد شده و مسائل اقتصادی و اجتماعی حاد می‌شود ما باید منتظر یک پیک مهاجرت نخبگان باشیم.