در ورودی بریکس بسته شد
اکوایران: وزیر امور خارجه روسیه اعلام کرد که اعضای کنونی گروه بریکس معتقدند که ورود کشورهای جدیدی به این گروه فعلاً میسر نیست.
به گزارش اکوایران؛ سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه، در نشستی در حاشیه برگزاری مجمع عمومی سازمان ملل اعلام کرد که اعضای گروه بریکس (BRICS) در شرایط کنونی، عضویت کشورهای جدید در این گروه را امکانپذیر نمیدانند.
وی تأکید کرد که همه اعضای کنونی بریکس، که شامل ۱۰ کشور است، بر این نظرند که گسترش سریع این گروه منطقی نیست. لاوروف توضیح داد که با توجه به قوانین و ساختارهایی که طی سالها در این گروه شکل گرفتهاند، ورود تدریجی اعضای جدید ضروری است. به گفته او، کشورهای جدید نیاز به زمان دارند تا با این ساختارها و قواعد آشنا شوند.
تقاضا برای عضویت در بریکس
با توجه به تعداد زیاد کشورهایی که خواستار عضویت در بریکس هستند، اعضای کنونی تصمیم گرفتهاند که برای جلوگیری از گسترش سریع گروه و حفظ پایداری، روند ورود اعضای جدید به طور تدریجی و با آشنایی آنها با ساختارهای داخلی این گروه انجام شود.
در حال حاضر بیش از ۲۰ کشور درخواست همکاری و مشارکت با بریکس را ارائه کردهاند و ۱۰ کشور نیز خواستار عضویت دائم در این گروه هستند که مقرر شده در نشست آینده بریکس که در کازان برگزار می شود، درباره اعضای آینده این گروه تصمیم گیری شود.
تاریخچه و گسترش گروه بریکس
گروه بریکس در سال ۲۰۰۹ با چهار کشور برزیل، هند، روسیه و چین تشکیل شد و در سال ۲۰۱۰، آفریقای جنوبی به این گروه پیوست. در سال جاری نیز پنج کشور دیگر یعنی ایران، عربستان سعودی، مصر، امارات متحده عربی و اتیوپی به بریکس اضافه شدند.
این گروه به عنوان یک اتحاد اقتصادی و سیاسی که هدف آن تغییر نظم اقتصادی جهانی و تقویت نقش کشورهای در حال توسعه است، اقدامات مهمی نظیر ایجاد بانک توسعه جدید (NDB) ،راهاندازی صندوق ذخیره ارزی (CRA)، گسترش تجارت داخلی بین اعضا و تلاش برای کاهش نفوذ دلار برای تسویه حسابهای تجاری بین اعضا را انجام داده است .
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
اطلاعاتی که در مورد ترور سیدحسن نصرالله نمیدانید
-
حمایت حزبالله از آتشبس/ لبنانیها به دیپلماسی غربیها امیدوار شدند
-
هشدار کرملین نسبت به حمله به تاسیسات هستهای ایران/ مسکو: برنامه اتمی ایران تحت کنترل است
-
تهران بر سر چهارراه استراتژیک؛ سیگنال هستهای عملیات اول اکتبر؟
-
روایت شبهای مسافرکشهای خانهبهدوش
-
قیمت دنا ۱۰ رقمی شد
-
بحران کمبود حسابداران و چالشهای پیش روی صنعت حسابداری
-
پسلرزه خطونشان اتمی پوتین؛ رزمایش هستهای ناتو کلید میخورد
-
رویترز؛ درخواست مهم خلیج فارس از آمریکا در مورد اقدام احتمالی تلآویو علیه تهران/ نفت در خطر است؟/ بزرگترین بازندگان فرامنطقهای جنگ تمام عیار خاورمیانه