دبیرکل فدراسیون صنعت نفت: هر سال یک فاز پارسجنوبی را از دست میدهیم
اکوایران: دبیر کل فدراسیون صنعت نفت ایران با اشاره به وضعیت ناترازی انرژی در ایران، از کاهش تولید گاز در آینده نزدیک خبر داد و بر لزوم اصلاح سیاستگذاریها، بهینهسازی مصرف انرژی، و توسعه زیرساختهای انرژی تأکید کرد.
به گزارش اکوایران، عرفان افاضلی، دبیرکل فدراسیون صنعت نفت ایران امروز -22 دی ماه- درباره موضوع تشدید ناترازی در بخشهای مختلف انرژی از جمله برق، گاز و سوخت در کشور، گفت: وقتی صحبت از ناترازی انرژی میکنیم درواقع یک مسئله بسیار پیچیده و بزرگ شامل ناترازی تولید و مصرف گاز، تولید و مصرف برق و تولید و مصرف فراردههای نفتی خصوصا بنزین و گازوئیل را مطرح میکنیم، هرکدام از این ناترازیها صورت مسئله مستقل راهحلها و رویکرد خاص خود را میطلبد.
هر سال یک فاز پارسجنوبی را از دست میدهیم
به گزارش ایلنا، او با اشاره به موضوع گاز طبیعی و مسئله کسری فصلی در پیک مصرف و اوج زمستان گفت: ما در بخش تولید در چند سال گدشته سرمایهگذاری عمده انجام ندادیم و به دلیل عدم سرمایهگذاری در میادین گازی برای حفظ تولید گاز و جلوگیری از افت فشار؛ طبق پیشبینیهای انجام شده از ۲ سال آینده به اندازه یک فاز پارس جنوبی را از دست میدهیم.
همه ترجیح میدهند گاز بسوزانند
افاضلی بیان کرد: ما در جامعهای زندگی میکنیم که به دلیل ارزانی گاز همه ترجیح میدهند، گاز را بسوزانند بدون اینکه به راندمان توجه کنند بنابراین مسئله دیگر در حوزه حکمرانی و سیاستگذاری اینکه بتوانیم با تاسیس نهاد تنظیمگر صنعت نفت به سمت اقتصاد بازار ببریم و مابهالتفاوت را در راستای بهکارگیری وسایل گرمایشی با راندمان بالا و عایقسازی ساختمانها هزینه کنیم.
او ادامه داد که به این شکل مصرفکنند نهایی یعنی مردم و صنایع از این موضوع بهرهمند شده و گاز صرفهجوییشده در اختیار صنایع، پتروشیمیها و نیروگاهها قرار گیرد. حتی با موضوع بهینهسازی نیروگاهها هم این انگیزه را پیدا میکنند که با تکمیل سیکل بخار ضمن دریافت پاداش بهینهسازی مصرف؛ رانمان تولید را بالا ببرند، به این ترتیب بخشی از ناترازی برق جبران میشود.
لزوم بازنگری در تعرفه برق
دبیر کل فدراسیون صنعت نفت ایران راهکارهای میانمدت و بلندمدت برای رفع ناترازی را بازنگری در تعرفه برق و ایجاد انگیزه برای سرمایهگذاری در توسعه نیروگاههای فعلی، ساخت نیروگاههای جدید و تبدیل نیروگاهها به سیکل ترکیبی در راستای افزایش راندمان و جلوگیری از اتلاف انرژی عنوان کرد.
افاضلی به موضوع ناترازی در حوزه سوخت بخصوص بنزین و گازوئیل نیز اشاره و گفت: این به خودروهای فرسوده و خصوصا ناوگان باری، حمل و نقل عمومی و تجاری برمیگردد. در این راستا لازم است مشوقهای لازم دراختیار مردم و سرمایهگذاران قرار گیرد تا برای نوسازی ناوگان سرمایهگذاری شده و از اتلاف سوخت جلوگیری شود. ضمن اینکه اگر در نیروگاهها بهسازی لازم را انجام دهیم تا بخشی از ناترازی فراورده رفع شود.
ناچاریم بنزین وارد کنیم
افاضلی گفت: اگر نتوانیم مشکل ناترازی برق و گاز را حل کنیم رشد مصرف را سال به سال خواهیم داشت و در میانمدت و بلندمدت به مسئله جدی کشور از نظر ژئوپلیتکی تبدیل خواهد شد و باعث میشود به واردکننده تبدیل شویم کمااینکه اکنون ناچاریم با وجود ۱۰ پالایشگاه در کشور بنزین را وارد کنیم.
او گفت: درحال حاضر صنایع اصلی مثل فولاد و پتروشیمی به دلیل قطع گاز و برق متضرر ناترازی هستند، خصوصا از نیمه مهر به این سمت با قطع گاز صنایع پتروشیمی ضرر بسیار زیادی به صنایع وارد شده که توسط کمیسیون صنعت تا ۱۸۰ همت پیشبینی میشود، اگر اعداد سال گذشته را هم رفرنس قرار دهیم خسارت به پتروشیمی بابت کمبود خوراک گاز نزدیک یک میلیارد دلار بوده که عدد بزرگی است.
دبیر کل فدراسیون صنعت نفت ایران تاکید کرد: ما باید برای جلوگیری از متضرر شدن بیشتر صنایع مجموعهای از اقدامات سیاستگذاریها و مشوقها و حتی جرایم را در نظر بگریم تا این موضوع را مدیریت کنیم، دولت راه حلی ندارد مگر اینکه از تمام توان بخش خصوصی و مردم استفاده کند و در یک حرکت ملی و بزرگ برای این مشکل که هم بر صنعت و مردم و هم در میانمدت بر امنیت اجتماعی سایه افکنده چارهاندیشی کنیم.
اکوایران: رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به چالشهای موجود در مصرف و تولید گاز در کشور، از صرفهجوییهای گازی اخیر خبر داد. در همین حال، افزایش مصرف گاز در تهران و رکورد جدید تولید گاز در پارس جنوبی نیز گزارش شده است. اکوایران در ادامه نگاهی به آمارهای جدیدی از صادرات و واردات فرآوردههای نفت در کشور خواهد انداخت.
انتقاد از سیاستگذاریهای گذشته
اخیراً ایران با چالشهایی در زمینه ناترازی انرژی و کمبود سوخت روبهرو بوده است و این مسئله نه تنها صنایع بزرگی چون پتروشیمی را تحت تأثیر قرار داده، بلکه در دیگر بخشهای صنعتی و خانگی نیز مشکلاتی جدی ایجاد کرده است. از یک سو، مصرف بالای انرژی در کشور و از سوی دیگر، عدم توازن در تأمین و توزیع گاز، زنگ خطر را برای زیرساختهای انرژی کشور به صدا درآورده است.
در همین راستا سوم دی ماه، فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت، در دیدار با زنان فعال در صنعت مس ایران، به مشکلات کنونی این بخش اشاره و تأکید کرد که ناترازیها و بحرانهای انرژی حاصل سیاستگذاریهای نادرست در دهههای گذشته هستند. او همچنین از لزوم برنامهریزی صحیح و خردورزی در سیاستگذاریها برای مقابله با چالشهای آینده سخن گفت.
غلامرضا مصباحیمقدم، عضو مجلس خبرگان رهبری نیز با بیان اینکه امکان جهش تولید در بخشهای انرژی و اقتصاددریامحور وجود دارد، تاکید کرد: در بخش انرژی، اقتصاد ما از ظرفیت بسیار بالایی برخوردار است و به لحاظ ذخایر نفت و گاز در جایگاه اول جهانی قرار داریم؛ به این معنا که ترکیبی از ذخایر نفت و گاز روی هم رفته ایران را در جایگاه اول جهانی قرار داده، اما متاسفانه ما درست از آن بهرهبرداری نمیکنیم.
اکوایران: رئیسکل دادگستری هرمزگان از کشف مشکهای ماری حاوی ۶۶۰ هزار لیتر سوخت قاچاق در آبهای خلیجفارس خبر داد. این در حالی است که ناترازی انرژی و قاچاق سازمانیافته سوخت به یکی از بزرگترین چالشهای کشور تبدیل شده است.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
هشدار مهم به مستاجران؛ برای تمدید پشت نویسی نکنید
-
مجلس علیه ظریف/ قالیباف: کارگزاران نظام مراقب سخنان خود باشند
-
مقاومت بورس در برابر یک خبر مثبت/ شاخصها دوباره منفی شدند
-
برگزاری مراسم قرعهکشی ایران خودرو؛ ۹۱۱ هزار درخواست ثبت شد
-
رویای سلطان برای تغییر چهره خاورمیانه؛ اردوغان با حمایت ترامپ، بزرگترین برنده سقوط بشار اسد میشود؟
-
همه چیز در گرو شمال و جنوب رود لیتانی؛ چرا حزبالله در برابر موج تغییر در لبنان مقاومت نکرد؟
-
پیشبینی بورس 8 بهمن 1403/ تعادل در بازار سرمایه برقرار میشود؟
-
بورس ۱۳۹۹؛ درسهایی برای سرمایهگذاری در طلای خام
-
طلا جا خوش کرد؛ مرز مقاومتی قیمت سکه شکسته میشود؟