به گزارش اکوایران، کلیات طرح ساماندهی وضعیت حوزه‌های انتخابیه و افزایش تعداد نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز (چهارشنبه، ۱ اسفند) تصویب شد.

در این جلسه، گزارش کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها درباره این طرح در دستور کار مجلس قرار گرفت. پس از ارائه نظرات موافقان و مخالفان، نمایندگان با ۱۵۶ رأی موافق، ۷۳ رأی مخالف و ۲ رأی ممتنع از مجموع ۲۳۶ نماینده حاضر، به کلیات طرح رأی مثبت دادند.

هدف این طرح تغییر و بازنگری در تعداد و محدوده حوزه‌های انتخابیه مجلس شورای اسلامی است. با تصویب کلیات، این طرح برای بررسی جزئیات به کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها ارجاع خواهد شد.

در جلسه امروز مجلس، محمدرضا صباغیان، نماینده مردم استان یزد، با اشاره به اصل ۶۴ قانون اساسی بر لزوم افزایش تعداد نمایندگان مجلس شورای اسلامی تأکید کرد و افزود: «هر ۱۰ سال باید ۲۰ نماینده به تعداد نمایندگان مجلس اضافه شود.» وی همچنین به عدم اجرای این طرح به دلیل مخالفت دولت در گذشته اشاره کرد و گفت: «اکنون که ۲۵ سال از آخرین تغییر گذشته، باید نزدیک به ۴۰ نماینده به مجلس افزوده شود.»

صباغیان ادامه داد: «مجلس در چهار دوره گذشته طرحی برای افزایش تعداد نمایندگان ارائه کرده است، اما به دلیل مخالفت دولت به نتیجه نرسیده است.»

نماینده مردم یزد در ادامه به نابرابری‌های موجود در توزیع نمایندگان اشاره کرد و گفت: «برای نمونه، شهری با ۴۵ هزار نفر جمعیت یک نماینده دارد، در حالی که شهری با ۷۰۰ هزار نفر جمعیت نیز تنها یک نماینده دارد. همچنین، حوزه‌ای با ۲۵۰ هزار نفر جمعیت، سه نماینده دارد، اما شش شهرستان با مجموع ۶۵۰ هزار نفر جمعیت تنها یک نماینده دارند.»

او افزود: «در برخی استان‌ها، یک شهرستان کوچک چند نماینده دارد، در حالی که چند شهرستان بزرگ تنها یک نماینده دارند.»

به گزارش اکوایران، طبق اصل ۶۴ قانون اساسی، «عده نمایندگان مجلس شورای اسلامی دویست و هفتاد نفر است و از تاریخ همه پرسی سال یکهزار و سیصد و شصت و هشت هجری شمسی پس از هر ۱۰ سال با در نظر گرفتن عوامل انسانی سیاسی، جغرافیائی و نظایر آنها حداکثر ۲۰ نفر نماینده می‌تواند اضافه شود.

زرتشتیان و کلیمیان هر کدام یک نماینده و مسیحیان آشوری و کلدانی مجموعاً یک نماینده و مسیحیان ارمنی جنوب و شمال هر کدام یک نماینده انتخاب می‌کنند.

محدوده حوزه‌های انتخابیه و تعداد نمایندگان را قانون معین می‌کند.»