رشد اقتصادی چشمگیر هند؛ هدف بعدی، رتبه سوم بزرگترین اقتصادهای جهان؟
اکوایران: هند توانسته در سال مالی منتهی به مارس، رشد اقتصادی بیش از 8 درصدی را ثبت کند. با این حال، برخی کارشناسان معتقدند رشد اقتصادی این کشور طی 10 سال آینده با چالشهایی روبهروست.
به گزارش اکوایران، دادههایی که در روز جمعه (11 خرداد) منتشر شد، نشان میدهد اقتصاد هند در سال مالی منتهی به مارس، بیش از 8 درصد رشد داشته است.
به نوشته سیانان، گزارش وزارت آمار هند حاکی از آن است که تولید ناخالص داخلی این کشور، 8/2 درصد افزایش یافته است تا جایگاه سرزمین هفتاد و دو ملت به عنوان کشوری با بیشترین میزان رشد در میان اقتصادهای اصلی جهان، بیش از پیش مستحکم شود. این میزان از رشد حتی بالاتر از پیشبینی 7/6 درصدی دولت مودی بوده است.
در سهماهه پایانی سال مالی و در مقایسه با مدت مشابه سال 2023، تولید ناخالص داخلی هند بیشتر از پیشبینی 7/8 درصدی گسترش پیدا کرد. تولید ناخالص داخلی این کشور از ماه اکتبر تا دسامبر، 8/6 درصد رشد پیدا کرده بود.
آنکیتا آماجوری از کپیتال اکونومیکس اعلام کرده: «انتظار داریم که در ماههای آتی، فعالیت اقتصادی بیش از پیش تعدیل شود، اما هند همچنان با اختلاف دارای بیشترین رشد اقتصادی در سطح جهان خواهد بود.»
طی 10 سال نخستوزیری نارندرا مودی در هند، این کشور شاهد ثبت رکوردهای اقتصادی بوده است؛ در این مدت، هند از جایگاه نهم رتبهبندی جهانی بزرگترین اقتصادهای جهان، به جایگاه پنجم صعود کرده است. این کشور همچنین شاهد بزرگترین رشد تولید ناخالص داخلی طی یک دهه در مقایسه با دیگر اقتصادهای بزرگ بوده است.
گسترش مداوم باعث خواهد شد هند در رتبهبندی بزرگترین اقتصادهای جهان به ردههای بالاتر صعود کند و برخی کارشناسان پیشبینی میکنند که این کشور تا سال 2027 به رتبه سوم برسد و تنها پشت سر آمریکا و چین قرار بگیرد.
هند به شکل گسترده به عنوان یک جایگزینِ چین برای کشورها و شرکتهایی در نظر گرفته میشود که میخواهند به متنوعسازی زنجیرههای تأمین خود بپردازند، بهویژه اینکه روابط واشنگتن و پکن شرایط مطلوبی ندارد.
برخی از بزرگترین شرکتهای جهان از جمله اپل و فاکسکان، در حال گسترش فعالیت خود در هند هستند.
با وجود شغف ناشی از ارقام مربوط به رشد اقتصادی هند، اقتصاددانان میگویند که طی یک دهه آینده، چالشهای بزرگی پیشروی اقتصاد آن باشد.
دولت جدید هند باید صدها میلیون شغل ایجاد کند، آن هم برای جمعیتی که بخش قابل توجهی از آن فقیر باقی مانده است.
میانگین سنی هند به عنوان پرجمعیتترین کشور جهان، 29 سال است که آن را به یکی از جوانترین کشورهای جهان تبدیل میکند. اما این کشور هنوز نتوانسته از مزایای اقتصادی بالقوه حاصل از جمعیت جوان خود بهرهمند شود.
بر اساس گزارش اخیر سازمان بینالمللی کار، هندیهای تحصیلکرده بین ۱۵ تا ۲۹ سال، بیشتر از کسانی که هیچگاه به مدرسه نرفتهاند، بیکار میشوند. طبق این گزارش، نرخ بیکاری جوانان در هند یکی از بالاترین آمارها در سطح جهان است.
اما یکی از بزرگترین تهدیدات بلندمدت برای اقتصاد هند، تغییرات اقلیمی است. طی روزهای اخیر، دمای هوا در دهلی نو به رکورد 49/9 درجه سانتیگراد رسید و موج گرمای طاقت فرسا، مقامات را مجبور به اعمال جیرهبندی آب کرد.
گزارش کمیسیون اقتصادی و اجتماعی سازمان ملل متحد برای آسیا و اقیانوسیه در آوریل گفت: «انتظار میرود هند در سال 2030 میلادی حدود 5/8 درصد از ساعات کاری روزانه را به دلیل گرمای شدید از دست بدهد.»
در این گزارش همچنین آمده: «مشکل برای کارگران در فضای باز، بهویژه آنهایی که در کشاورزی و ساختوساز مشغول به کار هستند، شدیدتر است اما این موضوع بر کارگران در فضاهای داخلی نیز تأثیرگذار خواهد بود.»
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
انتقاد تند پزشکیان از غرب: شما مرد هستید که با بمب زنان و کودکان را کشتار میکنید!
-
شوهران قاتل قصاص نمیشوند؟/ واکاوی حقوقی مجازات همسرکشی در ایران
-
جزئیات تازه از ماجرای واریز یارانه آبان/ سازمان هدفمندی یارانهها: یارانه هیچکس حذف نشده است
-
جنگ اوکراین به نقطه جوش رسید/ کییف پیام هشدار گرفت؛ حملات هوایی گسترده روسیه در راه است
-
فوری؛ ممکن است امشب قطعنامه صادر نشود
-
رانا و شاهین بازار خودرو را آتش زدند
-
استقبال مولوی عبدالحمید از مسعود پزشکیان+ فیلم
-
فوری/ واریز یارانه نقدی آبان 1403+ فیلم
-
توصیه مولوی عبدالحمید به گفتوگو با آمریکا و اروپا/ گام اهل سنت برای وفاق