دیوید بوز؛ مروج آزادی خواهی درگذشت
دیوید بوز یکی از تأثیرگذارترین چهرهها در ترویج آزادی خواهی در چند دهه اخیر، 7 ژوئن در سن 70 سالگی در ویرجینیا درگذشت.
دیوید بوز به عنوان نویسنده، مفسر و معاون اجرایی مؤسسه کیتو، نقشی اساسی در شکلدهی و رواج ایدههای آزادیخواهانه داشته است. آثار او بر آزادی فردی، دولت محدود، بازارهای آزاد و صلح تأکید میکند و بر بخش رو به رشدی از جمعیت که به دنبال جایگزینهایی برای پارادایمهای سیاسی سنتی هستند، اثرگذار بوده است.
دیوید بوز که در 29 آگوست 1953 در میفیلد، کنتاکی به دنیا آمد، در اوایل زندگی در یک شهر کوچک، قدردانی عمیقی از آزادی شخصی و اتکا به خود را در او القا کرد. او در دانشگاه واندربیلت تحصیل کرد و در آنجا تاریخ آمریکا را مطالعه کرد. این پیشینه آکادمیک پایه محکمی برای تلاشهای آینده او فراهم کرد و به او اجازه داد تا موضوعات معاصر را در چارچوب تاریخی گستردهتر زمینهسازی کند.
بوز در سال 1981 به مؤسسه کیتو، یک اندیشکده آزادی خواه مستقر در واشنگتن دی سی، پیوست و به سرعت در رتبههای بالاتری قرار گرفت و معاون اجرایی رئیس موسسه شد.
در کیتو، بوز در پیشبرد ایدههای آزادی خواهانه از طریق تحقیق، انتشار مقاله و سخنرانی عمومی نقش بسزایی داشته است. او تالیف و ویرایش کتابهای متعددی از جمله «لیبرتارینیسم: یک آغازگر»، «خواننده لیبرتارین»، «سیاست آزادی: مقابله با چپ، راست و تهدیدات علیه آزادیهای ما» و «ذهن آزادیخواه: مانیفستی برای آزادی» را بر عهده داشته است. این آثار برای علاقه مندان به درک اصول و کاربردهای عملی اندیشه آزادی خواهانه به خواندنی ضروری تبدیل شده است.
«لیبرتارینیسم: یک آغازگر»، شاید تأثیرگذارترین کتاب بوز، مقدمهای جامع بر فلسفه آزادی خواهانه ارائه میدهد. اعتقادات اصلی آزادیخواهان، از جمله اهمیت حقوق فردی، ضرورت حکومت محدود، و مزایای بازارهای آزاد را تشریح میکند. سبک نوشتاری واضح و قابل دسترس بوز مفاهیم پیچیده سیاسی و اقتصادی را برای مخاطبان گسترده قابل درک کرده است و به گسترش دامنه ایدههای آزادی خواهانه کمک میکند.
علاوه بر آثار مکتوب خود، بوز مفسر مکرر تلویزیون و رادیو بود، جایی که او با شیوایی از اصول آزادیخواهانه دفاع میکرد و به طور مداوم دولت را نقد میکرد. توانایی او در بیان مواضع آزادیخواهانه در مورد طیف گستردهای از مسائل -از سیاست اقتصادی گرفته تا آزادیهای مدنی- او را به صدایی مورد توجه در بحثهای عمومی تبدیل کرد. تفسیر بوز اغلب بر پیامدهای ناخواسته مداخله دولت تأکید میکند و از راه حلهایی دفاع میکند که آزادی و مسئولیت فردی را به حداکثر میرساند.
نفوذ بوز فراتر از قلمرو سیاست عمومی و به چشم انداز فرهنگی نیز گسترش مییابد. او مدافع صریح تساهل اجتماعی و شمولیت در جنبش آزادیخواهانه بوده است و استدلال میکند که آزادی واقعی نه تنها آزادی اقتصادی بلکه آزادیهای فردی و اجتماعی را نیز در بر میگیرد. این رویکرد فراگیر به تنوع بخشیدن به جنبش آزادی خواهانه و جذب افراد با پیشینههای مختلف که تعهد مشترکی به آزادی دارند کمک کرده است.
علیرغم موفقیتهای فراوان، بوز همچنان به مبارزه جاری برای آزادی متعهد بود. حتی در زمان ابتلا به سرطان به بسیاری از فعالیتهای خود ادامه داد. او اذعان داشت که مبارزه با تجاوز دولت و برای حقوق فردی پایان ناپذیر است. بوز از طریق ادامه کار در مؤسسه کاتو، نوشتههایش و مشارکتهای عمومیاش، به الهام بخشیدن به نسلهای جدید آزادیخواهان برای حمل مشعل آزادی ادامه داد.
میراث دیوید بوز یکی از تعهدات تزلزل ناپذیر به اصول آزادی گرایی است. کمکهای او در پیشرفت فکری و عملی آزادی اثری پاک نشدنی در اندیشه سیاسی بر جای گذاشته است. در حالی که جهان همچنان با چالشهای دولتگرایی دست و پنجه نرم میکند، دیدگاه بوز از جامعهای که بر پایه آزادی فردی، دولت محدود و بازارهای آزاد بنا شده است، چراغ راهنما برای کسانی است که به قدرت آزادی برای ایجاد جامعهای عادلانه و مرفه معتقدند.
دیوید بوز در یکی از سخنرانیهای معروف خود در موسسه SFL (Students For Liberty) گفت:
«مردم در همه جا فقط میخواهند آزاد باشند. تفاوت بین لیبرتارینیسم و سوسیالیسم در این است که آزادیخواهان وجود یک جامعه سوسیالیستی را تحمل میکنند، اما سوسیالیستها نمیتوانند یک جامعه آزادیخواه را تحمل کنند.
محافظهکاران میخواهند پدر شما باشند و به شما بگویند چه کاری انجام دهید و چه کاری انجام ندهید. لیبرالها میخواهند مامان شما باشند، به شما غذا میدهند، شما را در آغوش میکشند و بینیتان را پاک میکنند. لیبرتارینها میخواهند با شما به عنوان یک بزرگسال رفتار کنند.
ما اکنون با ظهور غیرلیبرالیسم در چپ و راست با تهدیدهایی علیه صلح، آزادی، دموکراسی، تجارت و رشد روبرو هستیم.»
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
فوری؛ اعلام حکومت نظامی اضطراری در کره جنوبی
-
نامه ایران به شورای امنیت: تروئیکای اروپا فورا به قطعنامه ۲۲۳۱ پایان دهد
-
خطرناکترین مرحله جنگ اوکراین/ گزینه هستهای روی میز آمد؟
-
خطونشان ترامپ برای خاورمیانه در آستانه بازگشت به کاخ سفید
-
توافق حماس و فتح بر سر اداره غزه پساجنگ
-
پرواز ارزش اسپیسایکس به 350 میلیارد دلار/ غول فضایی ایلان ماسک در آستانه رکوردشکنی
-
شکاف در سران قوا بر سر قانون حجاب
-
تغییر فاز بازار طلا؛ عرضه سکه ضرب 1403 در حراج فردا
-
واکنش بهارستانیها به افزایش قیمت بنزین؛ قالیباف پاپس کشید، شریعتی تهدید کرد