علم اقتصاد با هیچ کشوری تعارف ندارد
انحصار لایو نیشن در آمریکا؛ سناریوی تکراری برای خریداران ایرانی
اکوایران: ماجرای فروش بلیط خواننده معروف آمریکایی، تیلور سوئیفت و انحصار شرکت لایو نیشن آمریکایی بار دیگر به همگان نشان داد که علم اقتصاد، با کسانی که تمایلی به رعایت قواعدش ندارند، اهل مدارا نیست.
محسن محمد رضایی: تور آتی تیلور سوئیفت در دوران پسا کرونا و ماجرای فروش بلیت و از دسترس خارج شدن سایت، یادآور درسهای اقتصادی فراوانی از جمله انحصار در بازار شده است؛ پدیدهای که خریداران ایرانی چالشهای متعددی را با آن، مخصوصا در خرید خودرو داشتهاند؛ در این میان دولتها نیز به دلیل ترجیح رفتارهای پوپولیستی در نسبت عمل به توصیههای علم اقتصاد، در حل این مسأله ناتوان بوده و هستند.
امروزه در دوران پساکرونا دیگر خبری از محدودیتهای دوران پاندمی نیست و بالاخره امکان برگذاری بدون محدودیت کنسرتها فراهم شده که این مسأله باعث افزایش تقاضای خرید بلیت کنسرتها شده است؛ در این میان سوئیفتیها - طرفداران تیلور سوئیفت - و شرکت فروش بلیت تیکت مستر، پدیدهای را رقم زدند که ماجرا به سازمان دادگستری آمریکا و نقض قانون آنتیتراست کشیده است
بیشتر بخوانید: قانون ضد انحصار یا آنتی تراست چیست؟
با اغاز فروش بلیت کنسرتهای تیلور سوئیفت که اولین کنسرت او بعد از دوران پاندمی بود، سایت تیکت مستر توانست در مدتی کوتاه حدود سه میلیون بلیت را بفروشد، اما بعد از مدتی سایت این شرکت از کار افتاد و ۱۴ میلیون متقاضی دیگر بلاتکلیف ماندند؛ مدارک نشان میدهد که بلیط این کنسرتها در بازارهای فرعی تا رقم ۴۰ هزار دلار هم به فروش رسیده و زمزمههایی از خرابکاری عامدانه توسط شرکت تیکت مستر به میان آمده است.
حفظ رقابت در بازار آزاد
بسیاری از شرکتهای قدرتمند در تلاش اول به دنبال نابودی یا خرید شرکتها و استارت اپهای رقیب خود هستند و خواستار راه حلی آسان و بدون رقابت برای حفظ برتری خود در بازار میگردند، اما در این میان این وظیفه دولت است تا با ایجاد ساختارها و قوانین صحیح در مقابل فساد در بازار بایستد؛ نقل قولی معروف که در این زمینه میگوید: کپیتالیسم با رقابت تحقق پیدا میکند و بدون آن چیزی جز فساد و خرابی نیست.
شرکت لایو نیشن که شرکت مادر تیکت مستر است، امروزه توانسته سلطه سنگینی بر بازار کنسرتها و دیگر اجراهای زنده در آمریکا داشته باشد.
خرید شرکت تیکت مستر و انحصار در بازار فروش بلیت کنسرت
لایو نِیشن اینترتیمنت، پس از ادغام لایو نِیشن با شرکت تیکت مستر در سال ۲۰۱۰ ایجاد شد. لایو نِیشن یک گروه برای اجرای زنده سرگرمیها بود، همچنین یک تجارت فروش بلیت داشت و با تیکت مستر که قبلاً فروشنده مهم بلیت بود، رقابت میکرد.
ادغام این دو شرکت با اجازه دپارتمان دادگستری ایالات متحده صورت گرفت. با این حال بعد از مدتی دادگستری به این نتیجه رسید که این ادغام منجر به ایجاد سلطه در بازار فروش بلیت خواهد شد و محدودیتهایی را در غالب یک توافقنامه بر این شرکت اعمال کرد؛ ولی بعد از مدتی در سال ۲۰۱۹، دادگستری متوجه شد که این شرکت بعضی شرایط توافقنامه و قوانین آمریکا را زیر پا گذاشته است.
این دپارتمان هم بعد از مدتی اعلام کرد که از سال ۲۰۱۲، مدیران لایو نیشن بارها قوانین حوزه ضد انحصار یا همان آنتیتراست را نقض کرده و این تخلفات منجر شده که شرکتهای رقیب تیکت مستر موفق به کسب تماشاچی کافی یا اجرای زنده موفق نشوند؛ در نتیجه بسیاری از سالنها در عمل مجبور به عقد قرارداد باتیکت مستر شدهاند.
این تخلفات مدت کوتاهی پس از ادغام این شرکتها در سال ۲۰۱۰ آغاز و در پی آن مشخص شد که این شرکت دست به اقدامات تلافی جویانه و تهدید رقبای خود در خاک آمریکا زده است. در نتیجه کمپانی لایو نیشن بابت هر کدام از تخلفات خود مبلغ یک میلیون دلار در سال ۲۰۱۹ جریمه شد.
در پی این اتفاقات اخیر نیز شکایات مردمی متعددی علیه این شرکت صورت گرفته و لایو نیشن دوباره متهم به نقض قوانین رقابتی شده است که ممکن است منجر به جدایی شرکت تیکت مستر شود، اتفاقی که برای جلوگیری از انحصار در بازار، بارها در تاریخ آمریکا تکرار شده است.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
رانا و شاهین بازار خودرو را آتش زدند
-
2 روایت متفاوت از علت تاخیر در پرداخت یارانه نقدی آبان 1403
-
انتقاد تند پزشکیان از غرب: شما مرد هستید که با بمب زنان و کودکان را کشتار میکنید!
-
فوری؛ ممکن است امشب قطعنامه صادر نشود
-
جنگ اوکراین به نقطه جوش رسید/ کییف پیام هشدار گرفت؛ حملات هوایی گسترده روسیه در راه است
-
استقبال مولوی عبدالحمید از مسعود پزشکیان+ فیلم
-
فوری/ واریز یارانه نقدی آبان 1403+ فیلم
-
واکنش فوری تهران به قطعنامه شورای حکام آژانس
-
توصیه مولوی عبدالحمید به گفتوگو با آمریکا و اروپا/ گام اهل سنت برای وفاق