سونامی سیلیکونولی به ژاپن رسید
اکوایران: سقوط بانک سیلیکونولی آمریکا، دامنگیر موسسات مالی ژاپن هم شده است.
به گزارش اکوایران، در پی سقوط بانک سیلیکونولی آمریکا، سرمایهگذاران داراییهای خود را از موسسات مالی خارج کردهاند که باعث افت ارزش بورس جهانی به ارزش ۴۶۵ میلیارد دلار شد.
به نوشته بلومبرگ، روز سهشنبه زیان بازار افزایش یافته و شاخص مالی آسیا-اقیانوسیه MSCI با کاهش ۲.۷ درصدی، به کمترین میزان خود از ۲۹ نوامبر رسید. گروه مالی UFJ میتسوبیشی ژاپن نیز ۸.۳ درصد افت کرد. همچنین ارزش گروه مالی هانا در کره جنوبی ۴.۷ درصد کاهش یافت. هلدینگ ANZ استرالیا هم ۲.۸ درصد از ارزش خود را از دست داد.
نگرانیهایی وجود دارد که داراییها و اوراق موسسات مالی تحت تاثیر بحران بانک سیلیکون ولی قرار بگیرند. در پی انتظارات از توقف رشد نرخ سود توسط فدرال رزرو به خاطر بحران سیستم بانکی، سود اوراق خزانهداری نیز کاهش یافت.
جان وودز - مدیر ارشد سرمایهگذاری بخش آسیا و اقیانوسیه شرکت کردیت سوزی - در مصاحبهای با بلومبرگ گفت: بازارهای مالی در میدان مین هستند. باید بفهمیم که این چه تاثیری بر بازارهای جهانی دیگر دارد. به نظرم از آنجایی که این مسأله با نقدینگی در ارتباط است، فدرال رزرو افزایش نرخ بهره را متوقف کند.
از روز جمعه، ارزش بازارهای مندرج در شاخص MSCI جهانی و شاخص MSCI بازارهای در حال رشد، ۴۶۵ میلیارد دلار ریزش داشت. در روز دوشنبه، بانکهای منطقهای آمریکا بیشترین ضرر را دیدند. شاخص KBW با ۷.۷ درصد کاهش، بزرگترین افت ارزش را از ژوئن ۲۰۲۰ شاهد بود.
سهم بانک «فرست ریپابلیک» در سه روز کاری حدود ۷۳ درصد کاهش داشت که بزرگترین متضرر بین مؤسسات مالی MSCI در این دوره بود. مؤسسه اعتباری مودی نیز ریسک وامهای بلندمدت خود را تحت ارزیابی قرار داده است.
همچنین در روز دوشنبه سهام بانکهای اروپایی و بیمهها شاهد افت ارزش بود. سهام شرکت کردیت سوزی به علت سرایت هراس بانک سیلیکونولی، کاهش بیسابقه ۹.۶ درصدی را تجربه کرد. این شرکت در روز سهشنبه گزارش داد که در گزارش قبلی خود تعدادی ضعف پیدا کرده و در صدد اقدامی برای حل آن است.
«فرانسیس چان» - تحلیلگر بلومبرگ - در یادداشتی اشاره کرد که به دلیل سپردههای مستحکم، تنوع داراییها و نقدینگی خوب، بانکهای بزرگ آسیایی تنها با ریسک حداقلی هجوم ناگهانی مشترکین برای تخلیه سپردهها روبرو شدند.
وی افزود: ممکن است وامدهندههای کوچکتر با ریسک کمبود نقدینگی و اعتبار مواجه باشند که جای نگرانی زیادی ندارد.
در پی نشانههایی از افزایش نرخ بهره توسط بانک مرکزی ژاپن، از ماه دسامبر، بازار مالی این کشور رشد خوبی داشت اما اکنون بیشترین ضربه را در منطقه آسیا متحمل شد.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
فوری؛ شورای حکام آژانس قطعنامه ضدایرانی را تصویب کرد
-
2 روایت متفاوت از علت تاخیر در پرداخت یارانه نقدی آبان 1403
-
انتقاد تند پزشکیان از غرب: شما مرد هستید که با بمب زنان و کودکان را کشتار میکنید!
-
فوری؛ ممکن است امشب قطعنامه صادر نشود
-
استقبال مولوی عبدالحمید از مسعود پزشکیان+ فیلم
-
فوری/ واریز یارانه نقدی آبان 1403+ فیلم
-
واکنش فوری تهران به قطعنامه شورای حکام آژانس
-
معمای ترامپ در مواجهه با تهران/ چه چیزهایی میتواند مانع از مذاکره شود؟
-
توصیه مولوی عبدالحمید به گفتوگو با آمریکا و اروپا/ گام اهل سنت برای وفاق