به گزارش اکوایران بنا به گزارش منتشر شده پژوهشکده پولی و بانکی از وضعیت تولید صنعتی کشور؛ رشد تولید از 9.4 درصد در اسفند سال گذشته به 5.8 درصد در فروردین ماه امسال رسیده است. به بیان دیگر رشد تولید در نخستین ماه از سال جاری به طور چشمگیری کاهش یافته، بررسی ها نشان می دهد این اندازه از کاهش در نرخ رشد تولیدی که در فروردین ماه تجربه شده در 18 ماه گذشته بی سابقه بوده است.

بالاترین نرخ رشد به ثبت رسیده در میان گروه های صنعتی در خودروسازی و قطعات بوده، رشد این گروه در فروردین ماه 34 درصد برآورد شده است. این در حالیست که رشد تولید در ماشین الات و تجهیزات منفی 8 درصد بوده که پایین ترین نرخ رشد در میان تمامی گروه های صنعتی به حساب می آید.

در میان 4 گروه صنعتی که وزن بالایی در صنعت کشور دارند، تنها در گروه صنایع غذایی رشد تولید منفی برآورد شده است. همچنین رشد تولید در صنایع شیمیایی 1.4 درصد بوده، در دیگر گروه مهم که فلزات اساسی است رشد تولید تقریبا صفر درصد به ثبت رسیده است. صنایع دارویی نیز در زمره گروه هایی قرار دارد که در فروردین ماه رشد منفی داشته اند.

بررسی ها نشان می دهد در 4 گروه؛ ماشین‌آلات و تجهیزات، صنایع غذایی، صنایع دارویی و منسوجات رشد تولید در اسفند مثبت بوده اما در فروردین 1401 منفی شده است.

آمار های مربوط به رشد اقتصادی با تاخیر چند ماهه منتشر می شود، به عنوان مثال اکنون داده های مربوط به تولید ناخالص داخلی تا پاییز 1401 در دست است. از همین رو نمی توان با سرعت بالا از وضعیت تولید در کشور مطلع شد، از همین رو شاخص تولید صنعتی می تواند کمک شایانی به فعالین و کارشناسان اقتصادی برای داشتن یک تصویر کلی از وضعیت تولید صنعتی ایران ارائه دهد.

بررسی ها نشان می دهد از نیمه دوم سال 1400 رشد تولید صنعتی در کشور منفی شد و این روند تا بهار سال گذشته نیز ادامه یافت. اما از تابستان 1401 رشد تولید صعنتی روندی صعودی را در پیش گرفت و مثبت شد. با وجود اینکه این شاخص در سال گذشته نوساناتی را تجربه کرد، به طور کلی روندی صعودی را به ثبت رسانده است. این روند تا جایی ادامه یافت که رشد تولید در اسفند گذشته به قله خود در چند سال گذشته رسید. پیش بینی می شود با توجه به رشد های مناسبی که این شاخص در سال گذشته تجربه کرده در سال جاری نتواند به همان روند ادامه دهد، کاهش چشمگیر نرخ رشد در فروردین ماه نیز گویای همین موضوع است.

Untitled