4 سناریو برای آینده تورم
چشم انداز تحولات قیمتی اقتصاد ایران در چهارمین همایش و نمایشگاه اقتصاد صنایع پلاستیک بررسی شد.
پویا جبل عاملی سردبیر روزنامه دنیای اقتصاد با بررسی مکانیسم اثرگذاری تحریم ها توضیح داد که تحریم ها چگونه بر کسری بودجه و شوک های منفی طرف عرضه اثر گذار هستند و در نهایت به ناترازی بانکی، رشد کل های پولی، تورم و افزایش نوسانات تورمی منجر می شوند.
او برای آینده تورم کشور چهار سناریو را مطرح کرد: سناریوی اول رساندن تورم به ۳۰ درصد است که بانک مرکزی هدف گذاری کرده. سناریوی دوم تداوم روند موجود با تورم نقطه به نقطه در بازه ۴۰ تا ۵۰ درصد، سناریوی سوم تغییر پله ای تورم یعنی فراتر رفتن سطح تورم نقطه به نقطه از ۵۰ درصد و سناریوی چهارم، تورم محیرالعقول.
این اقتصاددان در ادامه توضیح داد: بانک مرکزی تورم ۳۰ درصدی را هدف گذاری کرده که اگر قرار باشد تا پایان سال به این هدف برسد باید تورم ماهانه را زیر ۲ درصد نگه دارد. این در شرایطی است که در دو – سه ماه ابتدایی سال تورم ماهانه کمتر از ۲ درصد نبود و به نظر نمی رسد که این هدف محقق شود.
او در پایان یادآوری کرد که سناریوی اول و چهارم اتفاق نخواهد افتاد.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
سرنوشت نامعلوم کالاهای اساسی پس از انفجار بندر شهید رجایی
-
درخواست ایران برای خروج فوری تمامی نیروهای خارجی از خاک سوریه
-
بازار مسکن تهران در آستانه تغییر؛ خریداران دست نگه داشتهاند
-
بزرگترین نقطه اختلاف در مذاکرات هستهای ایران و آمریکا
-
تصمیم زلنسکی درباره واگذاری کریمه اعلام شد
-
فوری؛ مقام آمریکایی: مذاکرات مسقط مثبت و سازنده بود / دور بعدی مذاکرات در اروپا؟
-
واکنش تند امام جمعه تهران به توهین به مقدسات اهل تسنن در صداوسیما/ ماجرا چه بود؟
-
لحظه به لحظه از انفجار مهیب در بندرعباس؛ خروج کامیونها از بندر شهید رجایی/ منشا انفجار کالای خطرناک داخل کانتینر بود
-
مقام ارشد ارتش روسیه بر اثر انفجار خودرو کشته شد