به گزارش اکوایران، تورم یکی از مهمترین متغیرهای اقتصادی است که می‌تواند به طور مستقیم معاش خانوار را تحت تاثیر قرار دهد. این متغیر با اثر بر تولید و مصرف خصوصی خانوار به مرور قدرت خرید خانوارها را کاهش داده و اقتصاد را تضعیف می‌کند. اقتصاد ایران نیز در دهه‌های اخیر با این مسئله دست و پنجه نرم کرده و همواره سعی در کنترل این متغیر داشته است.

تورم در اقتصاد ایران مسئله‌ای ریشه‌ای است که بهبود آن نیازمند سیاستگذاری‌های درست در حوزه پولی و مالی است. با وجود اینکه در سال‌های اخیر با کنترل رشد نقدینگی از حرارت تورم در کشور کاسته شده و تورم سالانه با نزول همراه بوده است؛ اما همچنان قیمت کالاها و خدمات برخی استان‌های کشور در کمتر از یک سال به اندازه یک سال افزایش پیدا کرده است.

بررسی‌های آماری نشان می‌دهد در ۸ ماهه ابتدایی امسال افزایش قیمت کالاها و خدمات در استان آذربایجان غربی بیشترین سطح و در استان سیستان و بلوچستان کمترین سطح را داشته است.030810

سیستان و بلوچستان همچنان در کف تورمی

آمارهای تورم ۸ ماهه استان‌های ایران در سال ۱۴۰۳ نشان می‌دهد استان آذربایجان غربی در این مدت ۲۴.۷ درصد تورم را تجربه کرده که بیشترین سطح در ۸ ماهه ابتدایی امسال بوده است. از سوی دیگر تورم در استان سیستان و بلوچستان کمترین سطح را داشته و معادل ۱۷.۸ درصد بوده است.

بررسی تورم استان‌ها در سال ۱۴۰۳ نشان می‌دهد همواره استان سیستان و بلوچستان کمترین تورم را در هر ماه تجربه کرده و قیمت کالاها و خدمات در این استان افزایش کمتری نسبت به سایر استان‌های کشور داشته است.

در میان استان‌های کشور، قیمت کالاها و خدمات در پاییتخت ۲۲ درصد افزایش یافته است. همین افزایش قیمت برای استان خراسان رضوی معادل ۲۰.۱ درصد و برای استان اصفهان معادل ۲۲.۸ درصد بوده است.

استان البرز نیز که یکی از استان‌های مهم کشور محسوب می‌شود که به موقعیت مکانی به پایتخت بسیار نزدیک است تورم ۸ ماهه‌ای معادل ۱۸.۲ درصد را در سال جاری تجربه کرده است.

همه این آمارها نشان می‌دهد تورم در استان‌های مختلف رنگارنگ بوده و برخی استان‌ها نسبت به تورم کلی کشور وضعیت بهتری را تجربه کرده‌ و برخی دیگر نیز فشار تورمی بیشتری را احساس کرده‌اند.