به گزارش اکوایران به نقل از تسنیم،‌ لایحه‌ای که به منظور ایجاد سازمان بازرگانی و تنظیم بازار به تصویب هیئت وزیران در جلسه مورخ 28 شهریور 1403 رسید؛ توسط مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهوری با قید دوفوریت به مجلس شورای اسلامی ارسال شد.

هدف این لایحه، تمرکز در سیاست‌گذاری، برنامه‌ریزی، نظارت و ساماندهی امور مرتبط با حوزه بازرگانی و تنظیم بازار است. در این راستا، دولت مجاز خواهد بود سازمان بازرگانی و تنظیم بازار را تحت نظر مستقیم رئیس‌جمهوری تأسیس کند. برای تحقق این هدف، برخی از وظایف و ساختارهای موجود در وزارتخانه‌های صنعت، معدن و تجارت و جهاد کشاورزی به این سازمان منتقل خواهد شد.

بر اساس این ماده واحده دولت اجازه دارد، برای تمرکز در سیاست‌گذاری، برنامه‌ریزی، نظارت و ساماندهی امور مرتبط با بازرگانی و تنظیم بازار، «سازمان بازرگانی و تنظیم بازار» را زیر نظر مستقیم رئیس‌جمهوری و با استفاده از منابع و امکانات موجود در دستگاه‌های اجرایی تأسیس کند.

این کار با رعایت موارد زیر انجام خواهد شد:

  1. سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان و شرکت بازرگانی دولتی ایران، همراه با تمام امکانات، تعهدات، وظایف، نیروی انسانی، اموال و مسئولیت‌های آنها در زمینه بازرسی بازار، از وزارتخانه‌های صنعت، معدن و تجارت و جهاد کشاورزی جدا و به این سازمان منتقل خواهند شد.

  2. ساختار سازمان باید با استفاده از ظرفیت‌های فعلی و بدون گسترش تشکیلاتی ایجاد شود و تأیید سازمان اداری و استخدامی کشور را بگیرد.

  3. از زمان تصویب این قانون، تمامی وظایف و اختیارات بند «الف» ماده (1) قانون تمرکز وظایف کشاورزی در وزارت جهاد کشاورزی (مصوب 1391) به این سازمان منتقل می‌شود.

  4. انتقال و ادغام دیگر دستگاه‌های زیرمجموعه وزارتخانه‌های صنعت، معدن و تجارت و جهاد کشاورزی، با هدف تمرکز سیاست‌گذاری، نظارت و کاهش تشکیلات، با تصویب هیئت وزیران مجاز است.

  5. به‌منظور رصد و نظارت بر بازار کالاها و خدمات، سازمان موظف است با همکاری وزارتخانه‌های صنعت، معدن و تجارت و جهاد کشاورزی و سایر دستگاه‌های مربوطه، یک سامانه مدیریتی (داشبورد) برای پیگیری زنجیره تأمین، تولید و توزیع کالاها، به‌ویژه کالاهای اساسی و نهاده‌های اولیه راه‌اندازی کند.