به گزارش اکوایران، شرکت نفتی آرامکو درحالی که فرصت تجاری ظهور خودروهای برقی را شناسایی کرده است انتظار دارد که موتورهای درون سوز برای مدت بسیار طولانی همچنان مورد استفاده باشند.

به نوشته فایننشیال تایمز، این شرکت دولتی، که سال گذشته 500 میلیارد دلار از تولید و صادرات نفت خام درآمد داشته است، ماه گذشته 74 میلیون یورو در شرکت Horse Powertrain که موتورهای احتراق داخلی تولید می‌کند سرمایه گذاری کرد.

محاسبات آرامکو و دیگر سهامداران این شرکت و همچنین شرکت خودروسازی جیلی چین و رنوی فرانسه این است که باتوجه به اینکه صنعت خودرو طراحی و توسعه موتورهای درون سوز را متوقف می‌کند شروع به خرید آنها از طرف‌های سوم خواهد کرد.

به گفته یاسر موفتی، معاون اجرایی آرامکو که مسوول این معامله است، خروج کامل از موتورهای درون سوز برای جهان گران خواهد بود؛ بنابراین اگر به اقتصادی بودن و دیگر عوامل نگاه کنید، به‌نظر می‌رسد این موتورها برای مدت بسیار طولانی همچنان مورد استفاده خواهند بود.

در سال 2021، انقراض موتورهای درون سوز قطعی به‌نظر می‌رسد، چراکه خودروسازانی چون فورد، جنرال موتورز و مرسدس بنز و همچنین دولت‌ها، از  جمله بریتانیا متعهد شدند فروش موتورهای بنزینی و گازوئیلی جدید را در فاصله زمانی 2035 تا 2040 متوقف کنند.

ولی با کاهش سرعت فروش خودروهای برقی و رشد حمایت گرایی تجاری، آینده موتورهای درون سوز دیگر آنقدرها تیره نیست.

به اعتقاد ماتیاس جیانینی، مدیرعامل شرکت Horse Powertrain، تا سال 2040 و فراتر از آن تعداد زیادی از این موتورها هنوز وجود دارند و و مطمئنا بیش از نیمی از مردم جهان همچنان نوعی از این موتورها را خواهند داشت؛ کاملا درون سوز، هیبرید یا پلاگین.

C11C5A92-E319-9BB0-D58A05CA65A5E6AE

این چشم انداز نشان دهنده فرصتی برای تقویت تولید است.

سرمایه گذاری آرامکو در Horse Powertrain برای ساخت موتورهای احتراق داخلی یکسال قبل پس از اینکه جیلی و رنو بخش‌های موتور و گیربکس خود را با شرکت Horse ادغام کردند شروع شد. این شرکت جدید 7.4 میلیارد یورویی با 10 هزار نیروی کار که 17 کارخانه در سطح جهان دارد توانایی تولید 3.2 میلیون دستگاه در سال را دارد و قصد دارد تولید خود را به 5 میلیون افزایش دهد، که آن را در رده شرکت هایی چون استلانتیس مالک کرایسلر، فیات و سیتروئن قرار می‌دهد.

به گفته جیانینی، شرکت Horse قادر است 80 درصد انواع موتورهای موجود در بازار را تولید کند.

به گفته یک تحلیلگر خودرو در شرکت خدمات مالی و سرمایه گذاری جفریز، برای جیلی و رنو منطقی است که با ترکیب تولید خود به مقیاس برسند. انتقال به خودروهای برقی آهسته‌تر از چیزی است که تصور می‌شد، و هیبریدی‌ها که تصور می‌شد ناپدید می‌شوند هنوز هستند.

شرکت تویوتا نیز اخیرا به دنبال رونق فروش خودروهای هیبریدی نسل جدیدی از موتورهای کوچک‌تر با بهره وری سوخت بالاتر را توسعه داده است که می‌توانند به خودروسازان دیگر هم فروخته شوند. استلانتیس نیز سرمایه گذاری بزرگی در آینده خودروهای درون سوز سرمایه گذاری کرده است که با سوخت‌های ترکیبی حرکت می‌کنند.

1712095742235

شبکه جهانی پمپ بنزین

آرامکو نیز به تازگی تلاش‌های خود برای ساخت شبکه‌ای جهانی از پمپ بنزین‌ها افزایش داده است.

سال گذشته این شرکت اعلام کرد که 17 هزار و 200 پمپ بنزین دارد که تقریبا همه آنها در آمریکا، چین و ژاپن قرار دارند. آرامکو امسال در بازارهایی چون شیلی و پاکستان نیز سرمایه گذاری کرده است که بازار برای بنزین و گازوئیل در آنها بلندمدت‌تر است.

این غول نفتی همچنین در آزمایشگاه‌های تحقیقاتی در پاریس، دیترویت و شانگهای سرمایه گذاری کرده است که در تلاش برای توسعه سوخت‌های کم‌کربن و مصنوعی هستند.

به گفته رئیس بخش تکنولوژی و نوآوری آرامکو، تحقیقات آنها با شرکت‌های خودروسازی و مسابقات موتوراسپورت، این دیدگاه را تقویت کرده است که سوخت مصنوعی می‌تواند راه‌حلی برای کاهش انتشار کربن در بخش حمل‌ونقل باشد.

آرامکو سال گذشته برند روغن Valvoline را به قیمت 2.6 میلیارد دلار خریداری کرد و تمام موتورهای ساخته شده از سوی شرکت Horse اولین روغن خود را از همین برند استفاده می‌کنند.

به گفته موفتی، موتورهای درون سوز همچنان می‌توانند شاهد بهبود باشند که رقابت پذیری آنها را، به خصوص باتوجه به اثرات زیست محیطی و انتشار دی اکسید کربن در ساخت وسایل نقلیه در برابر خودروهای برقی افزایش می‌دهد،

موفقیت این مشارکت اما به این بستگی دارد که آیا سایر خودروسازان به شرکتی که از رقبای آنها متولد شده است اعتماد خواهند کرد یا نه.