به گزارش اکوایران، فرهاد شبیهی، مدیرعامل شرکت برق منطقه‌ای تهران از آغاز عملیات اجرایی ۱۲۰ مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر در ظرفیت‌های سه مگاوات و پایین‌تر در استان تهران خبر داد و گفت: در تقارن با چهل و ششمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، عملیات احداث نیروگاه خورشیدی ۳ مگاواتی برق منطقه ای تهران به ارزش ۹۰۰ میلیارد ریال، در منطقه شمال تهران  آغاز شد که پس از بهره برداری به شبکه سراسری برق متصل خواهد شد.

او با اشاره به اینکه ساخت نیروگاه خورشیدی سه مگاواتی برق منطقه ای تهران در محل این شرکت کلنگ زنی شده، اظهار کرد: این پروژه بخشی از طرح احداث ۱۰۰۰ نیروگاه خورشیدی سه مگاواتی در مجموع ۳۰۰۰ مگاوات در کل ایران است که در نهایت به شبکه توزیع متصل خواهند شد و موجب کاهش تلفات شبکه توزیع به میزان قابل توجهی خواهند بود.

شبیهی ادامه داد: تولید سالیانه این نیروگاه ۳سه مگاواتی با احتساب میانگین هشت ساعت تولید روزانه در ۳۰۰ روز آفتابی در سال به میزان پنج میلیون و ۷۶۰ هزار کیلووات ساعت انرژی تولید خواهد کرد.

او با اشاره به اهمیت ساخت این نیروگاه گفت: به دلیل تطابق پروفیل بار و توان تولیدی نیروگاه، بهترین گزینه جهت پیکسایی شبکه است و مهم اینکه با توجه به هزینه‌های بالای توسعه زیرساخت‌های تولید، انتقال و فوق توزیع برق، استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر یکی از راهکارهای اساسی برای تأمین برق پایدار در تهران است.

شبیهی با اشاره به این موضوع که استان تهران حدود ۸۵۰ مگاوات پروژه در دست اقدام دارد، اضافه کرد: با بهره برداری از نیروگاه های تجدیدپذیر، سالانه در مصرف گاز طبیعی و گازوئیل و آب  صرفه جویی قابل ملاحظه ای در تولید به همراه دارد.

مدیر عامل شرکت برق منطقه‌ای تهران گفت: آغاز عملیات اجرایی نیروگاه‌های خورشیدی گامی مهم در توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر و تأمین برق پایدار محسوب می‌شود و با اجرای این پروژه‌ها، سهم تهران از ظرفیت نیروگاه‌های خورشیدی کشور افزایش یافته و زمینه برای کاهش فشار بر شبکه برق این منطقه فراهم خواهد شد.

پیش از این، عملیات احداث بزرگ‌ترین نیروگاه خورشیدی کشور با ظرفیت ۱۳۵ مگاوات، (27 دی) با حضور اسکندر مومنی، وزیر کشور، در شهرستان کبودرآهنگ در استان همدان آغاز شد. این پروژه با سرمایه‌گذاری ۵۰ هزار میلیارد ریالی در زمینی به مساحت ۲۴۰ هکتار، در نزدیکی نیروگاه شهید مفتح همدان اجرا خواهد شد.

به گزارش اکوایران، همچنین 26 دی ماه سال جاری بود که اعلام شد بر اساس تفاهم‌نامه‌ای که به تازگی میان شرکت توانیر و سازمان نظام‌مهندسی ساختمان امضا شده، از این پس ساختمان‌های بالای چهار طبقه یا با مساحت بیش از هزار مترمربع برای دریافت پروانه ساخت ملزم به نصب پنل‌های خورشیدی خواهند بود. این تصمیم به منظور ترویج استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر و حفاظت از محیط‌زیست اتخاذ شده است.

اکنون هم محسن ذبیحی،‌ معاون هماهنگی توزیع شرکت توانیر در نشست گذر از اوج بار تابستان ۱۴۰۴ که از طریق ارتباط تصویری با شرکتهای توزیع برق کشور برگزار شد، با اشاره به مشروط شدن واگذاری انشعاب برق متقاضیان خانگی و تجاری به نصب پنل‌های خورشیدی پشت بامی، از این اقدام به عنوان یک گام بزرگ یاد کرد که مستلزم اجرای درست و موثر دستورالعمل و تسری آن به کل فرایندهای واگذاری انشعاب برق در کشور است