تعیین نرخ خوراک گاز صنایع چند سالی است که به عنوان یکی از دغدغه های اصلی بازار سرمایه تبدیل شده است. این نرخ در سال قبل و برای بودجه 1401 با سقف قیمتی 5 هزار تومانی تعیین شد که مشکلاتی را برای صنایع بورسی ایجاد کرد.

در ابتدای پاییز سال جاری و با توجه به کاهش نرخ گاز در بازارهای جهانی شایعه کاهش نرخ گاز داخلی از 5 هزار تومان به 4 هزار تومان و حتی 3 هزار و 600 تومان نیز شنیده می شد. اما این نرخ در نهایت در بودجه اعلامی سال 1402 به رقم 7 هزار تومانی افزایش پیدا کرد.

در برنامه چارسو با افشین جاوید کارشناس بازار سرمایه به بررسی علل و عوامل بحرانی نرخ خوراک گازی و تاثیر قیمت های اعلامی در بودجه 1402 بر روی صنایع در سال آینده می پردازیم.

افشین جاوید معتقد است: تقریبا بین 25 تا 30 همت از سود صنایع به خاطر این افزایش نرخ گاز کاهش پیدا خواهد کرد و صنعت متانول برای سال آینده در یک نقطه سر به سر یا در زیان قرار میگیرد. صنعت سیمان دومین صنعتی است که از این موضوع ضربه شدیدی خواهد خورد و افزایش نرخ 40 درصدی محصولات هم نمی‌تواند کمک شایانی به این صنعت داشته باشد.