به گزارش اکوایران، امروز از ابتدای معاملات روند شاخص کل و شاخص هم‌وزن بورس نزولی شد، در نیمه دوم معاملات ریزش بازار متوقف شد اما بازار توان بالا کشیدن شاخص‌ها را نداشت.

در پایان معاملات شاخص کل در سطح یک میلیون و 537 هزار و 870 واحد ایستاد که نسبت به روز یکشنبه 2 هزار و 319 واحد افت داشته است.

شاخص هم وزن در پایان معاملات امروز 3 هزار و 916 واحد نسبت به روز یکشنبه پائین آمد و در رقم 476 هزار و 251 واحد ایستاد. 

شاخص کل فرابورس هم قرمزپوش شد و 117 واحد صعود کرد و به رقم 19 هزار و 920 واحد رسید. همچنین شاخص هم وزن فرابورس 528 واحد ریزش کرد و در سطح 84 هزار و 642 واحد ایستاد.

بورس

دو سمت سبز و قرمز بازار

در پایان معاملات ‌روز دوشنبه، 243 نماد رشد قیمت داشتند و 408 نماد کاهش قیمت داشتند. به عبارت دیگر، 37 درصد بازار رشد قیمت داشتند و 63 درصد بازار افت قیمت داشتند. 

خروج پول حقیقی از بورس

امروز ارزش خالص تغییر مالکیت حقوقی به حقیقی بازار برای دوازدهمین روز متوالی منفی بود و 370 میلیارد تومان پول حقیقی از بورس خارج شد. 

در معاملات روز دوشنبه بیشترین خروج پول حقیقی به سهام وبملت (بانک ملت) اختصاص داشت که ارزش تغییر مالکیت حقیقی به حقوقی آن 106 میلیارد تومان بود. 

فملی دومین رتبه خروج را داشت و پس از آن، نمادهای وتجارت، فولاد و شپنا بیشترین خروج پول حقیقی را داشتند. 

در سوی دیگر، ثجنوب بیشترین ورود پول حقیقی را ثبت کرد و نمادهای اردستان، غدانه و غدیس در رتبه‌های بعدی بودند.

لیدرهای بازار سهام

امروز گروه خودرو و ساخت قطعات همانند روز گذشته قرمزترین گروه بازار بود. ریزش گروه خودرویی‌ بازار پس از انتشار اطلاعیه شورای رقابت شروع شد و امروز نیز تداوم داشت. اما دیگر گروه لیدر ریالی بازار؛ بانک‌ها و مؤسسات اعتباری سبزپوش بود.

ریزش خودرویی‌ها در شرایطی تکرار شد که رئیس سازمان بورس اعلام کرده که عرضه خودرو در بورس کالا تداوم خواهد داشت. بنابراین به نظر می‌رسد ریزش بازار فقط به‌خاطر عرضه نشدن خودرو در بورس کالا نیست، بلکه واکنش بازار به مداخلات دستوری و تصمیمات خلق الساعه دستگاه‌ها است. سیاست گذاری متناقض نمایی که ریسک‌های بازار را افزایش داده است. 

نمادهای میدکو، شپدیس، وپاسار و فارس بیشترین تأثیر را در افت شاخص کل بورس داشتند و در مقابل نمادهای فملی، فولاد، وبملت، شپنا و وتجارت بیشترین اثر مثبت را بر شاخص داشتند. 5 نمادی که بیشترین اثر مثبت را بر شاخص داشتند با ورود پول حقوقی مواجه بودند اما در نهایت نتوانستنند شاخص را سبزپوش کنند.

در  فرابورس  نیز نمادهای بپاس، آریا و زاگرس بیشترین تأثیر کاهنده را بر شاخص کل   فرابورس   گذاشتند و نمادهای وملل، فروژ و شرانل بیشترین اثر افزایشی را بر شاخص داشتند. 

در بین نمادهای پرتراکنش بورس امروز نیز اردستان بیشترین تراکنش را داشت و  خگستر و وبملت در رتبه‌های بعدی قرار گرفتند. در فرابورس نیز نمادهای ثجنوب، فروژ و دی پرتراکنش‌ترین نمادها بودند.

صف‌های خرید و فروش معاملات دوشنبه

در معاملات دوشنبه، 64 نماد صف خرید داشتند و 105 نماد با صف فروش مواجه بودند. ارزش صف‌های خرید با رشد 88 درصدی به 333 میلیارد تومان رسید و ارزش صف‌های فروش نیز 22 درصد کاهش یافت و 785 میلیارد تومان بود.

در پایان معاملات نماد اردستان (شرکت سیمان اردستان) با صف خرید 73 میلیارد تومانی در صدر جدول تقاضای پایانی بازار قرار گرفت. پس از اردستان، نمادهای غدیس (شرکت پاکدیس) و غدانه (شرکت کپنبه و دانه‌های روغنی خراسان) بیشترین صف خرید را داشتند. 

در سوی دیگر در پایان معاملات بیشترین صف فروش به نماد میهن اختصاص داشت و پس از میهن، نمادهای پخش، وآذر، آباد و حآفرین بیشترین صف فروش را داشتند.

جدول معاملات 

امروز  ارزش معاملات کل بازار سهام به 237 هزار و 845 میلیارد تومان رسید. ارزش معاملات اوراق بدهی در بازار ثانویه 230 هزار و 718 میلیارد تومان بود که 97 درصد از ارزش کل معاملات بازار را در این روز شامل می شود.

ارزش معاملات خرد سهام نیز با کاهش 17 درصدی به نسبت روز گذشته به رقم 4 هزار و 560 میلیارد تومان رسید. 

در معاملات امروز نماد وبملت (بانک ملت) بیشترین ارزش معاملات بازار سهام را نیز به خود اختصاص داد که ارزش معاملات آن 237 میلیارد تومان بود. 

پس از وبملت، ثجنوب بیشترین ارزش معاملات را داشت و خگستر رتبه سوم بیشترین ارزش معاملات را به خود اختصاص داد و پس از آن دو نماد وساخت و وتجارت در رتبه‌های بعدی بیشترین ارزش معاملات قرار گرفتند.

در جدول حجم معاملات نیز سهام وبملت با تعداد 713 میلیون و 653 هزار و 705 سهم در صدر قرار گرفته است. دی در رتبه دوم بیشترین حجم معاملات بازار قرار گرفت و رتبه سوم به شستا تعلق داشت. دو نماد وساخت و وتجارت نیز در رتبه‌های بعدی بیشترین حجم معاملات بازار قرار داشتند. 

بورس