به گزارش اکوایران؛ جنگ روسیه و اوکراین، دو غول تولید کننده گندم و غلات در جهان، طوفانی از نوسانات قیمتی را در بازار مواد غذایی به پا کرد. از فوریه ۲۰۲۲، زمانی که آتش جنگ شعله‌ور شد، قیمت غلات، به ویژه گندم، به طور سرسام‌آوری افزایش یافت. جنگ روسیه و اوکراین از یک‌سو و تغییرات شرایط آب و هوایی از سوی دیگر موجب شد تا پیش‌بینی‌ها حکایت از کاهش تولید گندم در بازار جهانی داشته باشد،‌ اما برخلاف پیش‌بینی‌ها کارشناسان خبر از افزایش تولید گندم می‌دهند.

به گزارش انجمن غلات ایران و به نقل « آناتولی»، ارن گونهان اولوسوی رییس انجمن بین‌المللی آسیاب‌های اوراسیا،  در این خصوص می‌گوید: سال گذشته به دلیل جنگ بین روسیه و اوکراین به عنوان دو کشور پیشرو در صادرات گندم، نوساناتی در قیمت جهانی مواد غذایی وجود داشت. پس از آغاز جنگ در فوریه ۲۰۲۲، قیمت غلات به ویژه گندم به دلیل مشکلات تولید و لجستیک افزایش قابل توجهی داشت.

این کارشناس مسائل بین‌الملل، به تشریح تبعات جنگ روسیه و اوکراین بر بازار جهانی غذا پرداخت. او با اشاره به نقش کلیدی این دو کشور در صادرات گندم، اذعان داشت که درگیری‌ها از همان ابتدا، نوسانات قابل توجهی در قیمت مواد غذایی ایجاد کرد، با این حال، راهکارهایی مانند ابتکار غلات دریای سیاه با هموار کردن راه برای ازسرگیری صادرات، به حل مشکلات کمک کرد.

اولوسوی به عنوان مالک دو شرکت بزرگ آرد گفت: برای روسیه، پیش‌بینی تولید برای فصل آینده در حال حاضر حدود ۸۳ میلیون تن بوده که به دلیل شرایط نامساعد جوی اخیر حدود ۸ میلیون تن کاهش یافته است.

تولید گندم ترکیه

اولوسوی درباره تولید گندم ترکیه گفت که تولید این کشور در هفت سال گذشته در سطح بی‌سابقه بوده و در سال ۲۰۲۳ به ۲۲ میلیون تن رسیده است.  وی افزود که پیش بینی می‌شود تولید امسال با کاهش اندک به ۲۱ میلیون تن برسد، زیرا شرایط آب و هوایی در ماه آوریل به ویژه در منطقه آناتولی مرکزی خشک و گرم بود. با وجود اینکه انتظار می‌رود در تولید تخمینی کاهش یابد، تولید این فصل بهتر از میانگین سال‌های گذشته خواهد بود.

اولوسوی همچنین خاطرنشان کرد که ترکیه، بزرگترین صادرکننده آرد جهان در ۹ سال گذشته، رکورد جدید صادرات آرد به میزان ۳.۷ میلیون تن در سال ۲۰۲۳ را با درآمد ۱.۵ میلیارد دلاری به ثبت رساند. وی گفت: برای سال ۲۰۲۴ نیز، ذی‌نفعان صنعت توافق دارند که رقم صادرات آرد از ۴ میلیون تن فراتر رود.