در وبینار ایران و الجزایر مطرح شد؛
جهش مبادلات ایران و الجزایر از طریق تهاتر
در وبینار اتاقهای بازرگانی ایران و الجزایر ضمن بررسی استفاده از مکانیسم تهاتر کالا بر افزایش مبادلات تجاری دو کشور تاکید شد.

به گزارش اکوایران ؛ براساس ارزیابی های صورت گرفته از سوی دو کشور زمینه همکاری در قالب تهاتر کالا میان ایران و الجزایر فراهم است . در این خصوص میتوان به صادرات فولاد از ایران در قبال واردات شکر، فسفات و یا سایر محصولات مورد نیاز ایران اشاره کرد، مکانیسمی که می تواند توسعه مبادلات اقتصادی میان دو کشور را فراهم کند.
از سوی دیگر براساس دادهای اعلام شده ارزش مبادلات ایران و الجزایر در سال ۲۰۲۰ حدود ۱۲۴ میلیون دلار گزارش شده است، این در حالی که در این وبینار بر این نکته تاکید شد که پتانسیلهای همکاری دو کشور میتواند فراتر از این ارقام باشد و این امکان وجود دارد که حجم مبادلات میان ایران و الجزایر به بیش از ۵۰۰ میلیون دلار برسد.
«چگونگی استفاده از مکانیزم تهاتر میان ایران و الجزایر»، «همکاری در زمینه گردشگری»، «معرفی پروژههای مشترک»، «مبادله هیاتهای تجاری و احیای شورای تجاری» از دیگر مواردی است که در این نشتس مورد توجه قرار گرفت، مواردی که می تواند زمینه توسعه همکاری اقتصادی میان دو کشور را فراهم کند.
وبینار اتاقهای ایران و الجزایر با حضور غلامحسین شافعی و شباب طیب روسای اتاقهای دو کشور برگزار شد. غلامحسین شافعی، رئیس اتاق ایران در این نشست با اشاره به اینکه با وجود گسترش روابط دو کشور در سطوح مختلف روابط اقتصادی دو کشور هنوز شایسته ظرفیتها و تواناییهای هر دو کشور نیست اعلام کرد: ارزش مبادلات ایران و الجزایر در سال ۲۰۲۰ حدود ۱۲۴ میلیون دلار گزارش شده در حالی که پتانسیلهای همکاری دو کشور میتواند فراتر از این ارقام باشد.
به گفته او با رفع برخی از موانع تجاری پیش روی فعالان اقتصادی دو کشور از جمله موانع بانکی و حملونقل در کوتاهمدت میتوان حجم مبادلات را به بیش از ۵۰۰ میلیون دلار و با برنامه ریزی های منسجم در درازمدت به بیش از دو میلیارد دلار رساند.
او با تأکید بر اینکه بخش خصوصی ایران با جدیت و علاقهمندی به دنبال گسترش روابط اقتصادی با کشورهای آفریقایی و به خصوص الجزایر است گفت: ایران و الجزایر هریک در منطقه سیاسی و اقتصادی خاورمیانه و شمال آفریقا از جایگاه ژئوپلیتیکی و پراهمیت و ظرفیتهای زیادی برخوردار بوده و میتوانند پرچمدار ارتباطات اقتصادی در این دو منطقه باشند.
او به اهم ظرفیتهای ایران برای همکاری با شرکتهای الجزایری اشاره کرده و افزود: موقعیت ویژه و بسیار مطلوب ترانزیتی و تجاری ایران و سهولت دسترسی به بازارهای ۱۵ کشور همسایه از جمله کشورهای قفقاز و آسیای میانه با جمعیتی بالغ بر ۴۰۰ میلیون نفر، برخورداری از ۶ منطقه آزاد، ۳۰ منطقه ویژه اقتصادی، زیرساختهای مناسب و مشوقهای سرمایهگذاری خارجی و موافقتنامههای تجارت ترجیحی با اتحادیه اقتصادی اوراسیا و عضویت در سازمان همکاریهای شانگهای مجموعهای از اهم توانمندیهای ایران است که شرکتهای الجزایری میتوانند از آن بهرهبرداری کنند.
شافعی ادامه داد: متقابلاً ایران هم میتواند از مزایای موافقتنامه تجارت آزاد الجزایر با اتحادیه اروپا و کشورهای عربی و همینطور استفاده از مزایای عضویت الجزایر در اتحادیه کشورهای آفریقایی از نفوذ و فعالیت شرکتهای الجزایری در کشورهای عربی-آفریقایی جهت صادرات کالاهای ایرانی از طریق الجزایر بهره ببرد.
الجزایر به دنبال انجام پروژههای مشترک با ایران
شباب طیب رئیس اتاق الجزایر نیز در این نشست با بیان اینکه اقتصاد ایران جز برترین اقتصادها در منطقه خاورمیانه است و همچون اقتصاد الجزایر بر پایه صادرات نفت و گاز و پتروشیمی استوار است گفت: ما به دنبال رفع موانع تجاری میان دو کشور هستیم و این مسئله با توجه به روابط ممتاز سیاسی ایران و الجزایر دنبال میشود. الجزایر برنامههایی برای توسعه تبادلات تجاری دو کشور دارد. همچنین به دنبال این هستیم پروژههای مشترکی با شرکتهای ایرانی به خصوص در زمینههای کشاورزی و زیتون و همچنین محصولات بهداشتی داشته باشیم.
او تأکید کرد: البته برای گسترش روابط دو کشور موانعی وجود دارد. با این حال معتقدیم برنامهای که در پایان امسال در الجزایر خواهیم داشت فرصت خوبی برای گسترش همکاری شرکتهای ایرانی و الجزایری خواهد بود. باید از این فرصتها برای توسعه روابط ایران و الجزایر در راستای منافع دو کشور استفاده کنیم.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
انقلاب در دندانپزشکی با روش نوین دانشمندان برای پرورش دندان در آزمایشگاه
-
مذاکره با شیطان بزرگ؛ توافق غیرمنتظره در عصر تشدید تنشها؟
-
اسماعیل بقایی: کنار گذاشتن اروپاییها از مذاکرات، انتخاب خودشان بود
-
بورس فردا به تعادل میرسد؟/ فاز احتیاط سرمایهگذاران در معاملات دوشنبه
-
آخرین جزئیات از آمار جانباختگان و مصدومان انفجار بندر شهید رجایی
-
گزارش دقیق حادثه بندر شهید رجایی منتشر میشود
-
دپوی ۲۰۰ هزار تن برنج در گمرک؛ اجازه ترخیص محمولهها صادر نمیشود
-
ضربالاجلهای دردسرساز؛ سبک مذاکره ترامپ چقدر شانس موفقیت دارد؟
-
نماینده بندرعباس: قصور مسئولان باید شفاف اعلام شود