بازرگانان ایرانی و چینی در مسیر تقویت روابط تجاری
اکوایران: هیئت اعزامی اتاق بازرگانی تهران در نشست با اتاق بازرگانی ایرانیان مقیم شمال چین بر گسترش همکاریهای تجاری و سرمایهگذاری بین دو کشور و همچنین شناسایی فرصتهای جدید برای همکاری در بازارهای سوم تاکید کردند.
به گزارش اکوایران؛ گسترش روابط تجاری ایران و چین، نیازمند تعامل بیشتر و گستردهتر بین بخش خصوصی دو کشور به ویژه در حوزههای انرژی، صنایع و فناوری است. همکاری نزدیک بازرگانان ایرانی و چینی میتواند به شناسایی فرصتهای جدید تجاری و سرمایهگذاری و تقویت روابط اقتصادی دوجانبه کمک شایانی کند و به این طریق تنها شاهد حضور تجار چینی در بازار ایران نباشیم.
با توجه به اهمیت تعامل و توسعه مناسبات اقتصادی میان دو کشور دو طرف در این نشست مشترک راههای توسعه همکاری مشترک را بررسی کردند. در این نشست نایبرئیس، دبیرکل و قائممقام دبیرکل اتاق تهران حضور داشتند.
در ابتدای این نشست رئیس اتاق بازرگانی تهران با اشاره به ظرفیتها و توانمندیهای این اتاق و نقش آن در اقتصاد ایران، آمادگی بخش خصوصی برای همه نوع همکاری با تجار و بازرگانان ایرانی مقیم چین اعلام کرد.
به گزارش اتاق تهران، محمود نجفی عرب گفت: ما آمادگی داریم تا بتوانیم چالشها و مشکلات شما در ایران را پیگیری کنیم و شما هم همراه و همکار بخش خصوصی کشور در چین باشید.
او با اشاره به جلسات متعددی که هیات اعزامی اتاق تهران در شانگهای و پکن حضور یافته بود، عنوان کرد که پیشنهادهای متعددی برای همکاری به نهادهای چینی ارائه شده که میتواند از سوی اتاق بازرگانی ایرانیان مقیم چین نیز پیگیری شود.
او گفت: خوشبختانه رئیس اتاق بازرگانی ایرانیان مقیم چین در برخی از این جلسات حضور داشت و دو تفاهمنامه هم به صورت سهجانبه امضا شد که این اتاق یکی از طرفهای متعهد به این تفاهمنامهها بود که میتواند روابط ما را به شکل قابلتوجهی افزایش دهد.
به گزارش اتاق تهران، مسعود شماعیزاده گفت: تشکل بازرگانی ایرانیان مقیم چین در سال ۲۰۰۳، همزمان با توسعه روابط تجاری و اقتصادی میان ایران و چین و افزایش حضور شرکتهای بازرگانی ایرانی در چین، به همت سفارت و سفیر وقت جمهوری اسلامی ایران فریدون وردینژاد پایهگذاری شد.
رئیس اتاق اتاق بازرگانی ایرانیان مقیم چین در ادامه به این نکته اشاره کرد که در مسیر شکلگیری این تشکل، ابتدا اتاق بازرگانی پکن و سپس اتاق بازرگانی گوانجو با حضور و حمایت سفیر وقت ایران و عضویت تجار و بازرگانان ایرانی مقیم تشکیل شد و چند سال بعد نیز، اتاق بازرگانی شانگهای با حمایت سفارت، همت سرکنسولگری و عضویت تجار و بازرگانان ایرانی مقیم ایجاد شد.
شماعیزاده افزود: این تشکل هماکنون به صورت جداگانه در پکن به عنوان اتاق شمال، شانگهای تحت عنوان اتاق شرق و گوانجو تحت عنوان جنوب ایجاد و دارای هیات مدیره مستقل است و نمایندگان سه منطقه، مجمعی با نام مجمع نمایندگان اتاق بازرگانی ایرانیان مقیم چین که سفیر ایران در چین نیز در آن عضویت دارد، تشکیل دادهاند و جلسات دورهای ماهانه و بعضاً حضوری در خصوص مسائل یکپارچه بازرگانان ایرانیان مقیم چین برپا میکنند. اتاقهای مناطق از اساسنامه، آییننامهها و قواعد اجرایی همگون تبعیت میکنند.
او گفت: این مجموعه در شمال، شرق و جنوب چین حدود 300 عضو حقوقی دارند و ما در حال ثبت رسمی اتاق بازرگانی ایرانیان مقیم چین هستیم که به نوعی یک مرکز مشترک برای هر سه مجموعه خواهد بود.
شماعیزاده در پایان ابزار امیدواری کرد که با همراهی و همکاری اتاق تهران مشکلات پیش روی تجار و بازرگانان ایرانی چه در ایران و چه در مناطق مختلف چین حل شود و روابط دو کشور تجاری دو کشور به نفع هر دو کشور و بهویژه ایرانیان توسعه یابد.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
نقشه راه ضدایرانی در شورای حکام/ چرا مذاکرات گروسی در تهران بیثمر شد؟
-
جزئیات تازه از ماجرای واریز یارانه آبان/ سازمان هدفمندی یارانهها: یارانه هیچکس حذف نشده است
-
شوهران قاتل قصاص نمیشوند؟/ واکاوی حقوقی مجازات همسرکشی در ایران
-
2 روایت متفاوت از علت تاخیر در پرداخت یارانه نقدی آبان 1403
-
ابطال مصوبه دولت در خصوص حقوق بازنشستگان
-
جنگ اوکراین به نقطه جوش رسید/ کییف پیام هشدار گرفت؛ حملات هوایی گسترده روسیه در راه است
-
بغداد آماده حمله تلآویو میشود؟
-
تصویب قطعنامه حقوق بشری علیه ایران
-
بازار مسکن ایران در دور دوم ترامپ چطور رفتار خواهد کرد؟