به گزارش اکوایران؛ اخیرا برخی فعالان اقتصادی بخش خصوصی از اتاق بازرگانی تهران به چین سفر کردند و در یکی از دیدارهایشان با رئیس و مدیران ارشد اتاق بازرگانی بین‌المللی پکن یا همان شورای توسعه تجارت خارجی پکن گفتگو کردند. 

طبق گزارش اتاق بازرگانی تهران، شورای توسعه تجارت خارجی پکن به عنوان بانک اطلاعات تجارت خارجی در پکن محسوب ‌می‌شود. درنتیجه پیمان با این شورا می‌تواند باعث آشنایی و نزدیکی اعضا ما و شما و تبادل اطلاعات بین ایران و چین و در نهایت گسترش روابط اقتصادی دو کشور شود.

براساس داده‌های رسمی حجم تجارت ایران و چین در سال گذشته بدون در نظر گرفتن نفت و گاز 33 میلیارد دلار بوده است. ایران هم به دنبال رشد تعاملاتش با چین است.

محمود نجفی عرب رئیس اتاق بازرگانی تهران در همین راستا از رئیس شورای توسعه تجارت خارجی پکن دعوت کرد به ایران بیاید. او همچنین در دیدار با گوآن ژنهاگفت: شما در طول سال نمایشگاه‌های متعددی را در زمینه تجارت، تکنولوژی، سرمایه‌گذاری و... برگزار ‌می‌کنید و ما علاقه‌مند هستیم زمینه حضور شرکت‌های ایرانی در این نمایشگاه‌ها فراهم شود. پیشنهاد ما این است که برای حضور شرکت‌های ایرانی در این نمایشگاه‌ها تسهیلات ویژ‌ه‌ای در نظر بگیرید و ما هم به عنوان اتاق تهران تسهیلات مضاعفی در نظر می‌گیریم تا در نهایت بنگاه‌های صادراتی عضو اتاق تهران بتوانند با بیشترین تسهیلات ممکن و با کمترین هزینه در نمایشگاه‌های مختلف پکن شرکت کنندو

نجفی عرب در ادامه در راستای توسعه مبادلات تجاری  پیشنهاد داد: در سال دو جلسه مذاکره مستقیم بین اعضای دو اتاق در تهران و پکن برگزار شود. همچنین ‌به صورت فصلی وبینار برگزار شود. رئیس اتاق تهران در مورد انجام اقدامات عملیاتی برای پروژه کمربند-راه هم صحبت کرد تا کار به نتیجه برسد.

 نمایشگاه‌های‌تک در منطقه آزاد

شهاب جوانمردی، نایب‌رئیس اتاق تهران به طرفهای چینی چند پیشنهاد داد. او پیشنهاد داد ایران از توان شرکت‌های چینی برای بازسازی و جذب فناوری به صنایع استفاده کند و در مقابل طرف‌های چینی  در مازاد تولید ناشی از بهبود بهره‌وری سهیم شوند.

او به عنوان پیشنهاد دوم گفت: ایران از نظر دانش فنی و مهندسی و نیروهای تحصیلکرده در منطقه منا بهترین پایگاه را دارد. ما آمادگی داریم برای پشتبانی از سیستم‌ها، تکنولوژی و محصولات چینی نماینده آنها در منطقه منا باشیم. پیشنهاد سوم این است که باتوجه به حضور هر دو کشور در بریکس و اعلام خبر راه‌اندازی سیستم بریکس‌پی در آینده نزدیک، اتاق تهران و اتاق پکن می‌توان یک پروپوزال مشترک برای توسعه تجارت الکترونیک تهیه کنند و موضوع بریکس‌پی یا همان سیستم پرداخت مشترک بین کشورهای عضو بریکس به طور اجرایی و عملیاتی درآورده و به دولت‌های خود و دولت‌های عضو پیشنهاد دهند.

نایب‌رئیس اتاق تهران همچنین گفت: پیشنهاد چهارم من این است که باتوجه به ظرفیت‌های بالای ایران، برای توسعه نمایشگاه‌ های‌تک که در پکن برگزار ‌می‌شود، نمایندگی به اتاق تهران داده شود تا ما در یکی از مناطق آزاد بتوانیم به نمایندگی از شما نمایشگاه‌ های‌تک برگزار کنیم.

در مقابل گوآن ژنهاو رئیس شورای توسعه تجارت خارجی پکن هم گفت: همکاری و روابط اتاق پکن با اتاق تهران براساس زیربنای پروژه کمربند-راه شکل خواهد گرفت. او افزود: پیشنهادهای خوبی که مطرح شد حتماً برای بررسی و پیگیری در سطح مسوولان عالی‌رتبه مطرح می‌شود.

او پیشنهاد کرد: در اولین گام توسعه روابط بین ما و اتاق تهران می‌تواند حضور فعال اعضای اتاق تهران در نمایشگاه سال آینده ‌های‌تک پکن باشد. من از شرکت‌های ایرانی دعوت ‌می‌کنم تا این نمایشگاه که در شش ماهه ابتدایی سال آینده میلادی برگزار ‌می‌شود، کنار ما باشند. این نمایشگاه یکی از بزرگ‌ترین نمایشگاه‌های حوزه تکنولوژی در سطح جهان است و همه شرکت‌های بزرگ چینی و بسیاری از شرکت‌های بین‌المللی در آن حضور دارند.

رئیس اتاق بازرگانی بین‌المللی پکن افزود: بعد از حضور شما در نمایشگاه های‌تک پکن ما یک هیات از اعضا خود و مدیران را به تهران اعزام ‌می‌کنیم تا درباره جزییات بیشتر همکاری‌ها گفت‌وگو کنیم.

طبق اعلام اتاق تهران در پایان این دیدار یک تفاهم نامه بین اتاق بازرگانی بین‌المللی پکن  و اتاق تهران امضا شد.