به گزارش اکوایران، فرود عسگری، رئیس کل گمرک با ارائه گزارشی از تازه‌ترین آمار از وضعیت تجارت غیرنفتی کشور گفت: در هشت ماه امسال، واردات ایران به ۴۵.۱ میلیارد دلار رسیده که شامل واردات شمش طلا نیز می‌شود؛ با این حال، میزان وزنی واردات با کاهش ۱.۷ درصدی به ۲۴.۵ میلیون تن رسیده است.

عسگری افزود که صادرات غیرنفتی ایران در این مدت به ۱۰۳.۵ میلیون تن رسید که نسبت به سال گذشته ۱۴.۶ درصد افزایش داشته است. همچنین ارزش متوسط هر تن کالای صادراتی ایران ۳۶۸ دلار بوده که ۳ درصد افزایش نشان می‌دهد.

رشد صادرات پتروشیمی و مقاصد اصلی صادرات ایران

بنا به اعلام او، بخش پتروشیمی سهم عمده‌ای از صادرات غیرنفتی را به خود اختصاص داده است. در هشت ماه نخست سال، ۴۴.۹ میلیون تن محصولات پتروشیمی به ارزش ۱۷.۵ میلیارد دلار صادر شده که از لحاظ وزنی ۳۱.۴ درصد و از نظر ارزشی ۲۹.۷ درصد افزایش داشته است. البته چین و عراق همچنان بزرگ‌ترین مقاصد کالاهای ایرانی هستند؛ چین با واردات ۹.۹ میلیارد دلار و عراق با ۸.۳ میلیارد دلار در صدر لیست مقاصد صادراتی ایران قرار دارند.

در مجموع، هفت کشور شامل چین، عراق، امارات، ترکیه، افغانستان، پاکستان و هند بیش از ۸۲ درصد از وزن و ارزش کل صادرات غیرنفتی را به خود اختصاص داده‌اند.

واردات؛ از طلا و ذرت دامی تا گوشی‌های هوشمند

آنطور که عسگری اعلام کرده، امارات متحده عربی با ۱۳.۶ میلیارد دلار، بزرگ‌ترین صادرکننده کالا به ایران بوده است. چین، ترکیه، آلمان و روسیه نیز در میان اصلی‌ترین تأمین‌کنندگان کالاهای وارداتی ایران هستند.

بر اساس این گزارش، متوسط ارزش هر تن کالای وارداتی به ایران ۱۸۴۰ دلار بوده که نسبت به سال گذشته ۸ درصد افزایش داشته است. در میان اقلام وارداتی، طلا با ۴.۶ میلیارد دلار، ذرت دامی با ۱.۸ میلیارد دلار و گوشی‌های هوشمند با ۱.۵ میلیارد دلار در صدر لیست قرار دارند.

عسگری تأکید کرد که روند افزایش صادرات غیرنفتی و کاهش وابستگی به واردات در برخی بخش‌ها، نیازمند حمایت بیشتر از تولیدکنندگان داخلی و تقویت زیرساخت‌های تجاری است.