ماجرای تفاهمنامه غلط ۵۵ میلیارد دلاری در دبیرخانه مکران چه بود؟
اکوایران: نماینده رئیسجمهور در هماهنگی اجرای سیاستهای کلی توسعه دریامحور و مکران با انتقاد از نحوه فعالیت دبیرخانه مکران گفت: این دبیرخانه اقدام به امضای تفاهمنامه با بخش خصوصی به مبلغ ۵۵ میلیارد دلار برای اجرای طرح کرده بود که مجوز اخذ نشده بود.
به گزارش اکوایران، علی عبدالعلیزاده، نماینده رئیسجمهور در هماهنگی اجرای سیاستهای کلی توسعه دریامحور و مکران، در جریان بازدید از بنادر شهید باهنر و شهید حقانی بندرعباس، در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری تسنیم درباره وضعیت دبیرخانه مکران گفت که این دبیرخانه به فعالیت خود ادامه میدهد و خبر توقف آن صحت ندارد.
عبدالعلیزاده در گفتگو با تسنیم به تغییر رویکرد دبیرخانه مکران، اشاره کرد و گفت: پیش از این، دبیرخانه مکران بهعنوان یک دستگاه اجرایی قصد داشت طرحهای مختلفی را در این منطقه اجرا کند و در این راستا تفاهمنامهای به ارزش 55 میلیارد دلار با یک بخش خصوصی امضا شد. اما این رویکرد را تعهدی غیرمسئولانه میدانم، زیرا این تفاهمنامه بدون اخذ مجوزهای لازم و هماهنگی با هیئت وزیران صورت گرفته بود.
او در ادامه تاکید کرد که هدف جدید دولت این است که توسعه مکران از طریق جذب سرمایه بخش خصوصی داخلی و خارجی صورت گیرد و نه از طریق سرمایهگذاری دولتی که توان پرداخت حقوق کارمندان خود را ندارد.
عبدالعلیزاده همچنین با اشاره به تعدیل نیروهای دبیرخانه مکران، اظهار داشت که به دلیل نیاز نداشتن به تعداد بالای نیروها در بخش پایش و ارزیابی، نیروهای مامور به خدمت مرخص شدند و اکنون دبیرخانه با نیروهای نهاد ریاست جمهوری اداره میشود.
انتقال پایتخت به مکران
به گزارش اکوایران، موضوع انتقال پایتخت از تهران به شهری دیگر اخیراً در دولت چهاردهم دوباره مطرح شده است. این تصمیم در راستای مقابله با مشکلاتی نظیر افزایش جمعیت، کمبود منابع آب و فشارهای ناشی از تمرکز جمعیتی در تهران، به عنوان راهحلی برای کاهش این مشکلات در نظر گرفته شده است.
همچنین، مسعود پزشکیان بر لزوم بررسی دقیقتر این موضوع تأکید کرده و گفت که برخی مشکلات تهران، مانند نابرابری میان منابع و مصارف، موجب شده است که تفکر در خصوص تغییر پایتخت جدیتر شود.
برخی از مسئولین و اعضای دولت همچون فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت، در نشستهای خبری خود به نگرانیهای ناشی از تجمع جمعیت در تهران اشاره کرده و مکران را به عنوان گزینهای مناسب برای این انتقال معرفی کردهاند.
با این حال، این طرح مخالفان و موافقان خود را دارد که از آن جمله میتوان به ناصر امانی، عضو شورای شهر تهران اشاره کرد. او معتقد است که تهران طی ۲۰۰ سال گذشته نشان داده که نقطه مناسبی برای پایتخت بودن بوده است و مشکلات این شهر باید از یکدیگر تفکیک شوند تا مدیریت آن بهبود یابد.
در نهایت، با توجه به سخنان مقامات دولتی و بررسیهای انجام شده، انتقال پایتخت به مکران هنوز در مرحله بررسی است و دولت هنوز تصمیم قطعی در خصوص این موضوع اتخاذ نکرده است.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
کشمکش بیپایان بر سر FATF؛ خروج ایران از لیست سیاه با همکاری مسکو و پکن؟
-
ادعای رویترز: ترامپ امروز طرح بازگشت «فشار حداکثری» علیه ایران را بررسی میکند
-
واکنش عربستان به اظهارات جنجالی ترامپ/ ریاض از تشکیل کشور مستقل فلسطین کوتاه نیامد
-
نیاز مردم به حفظ ارزش پول
-
بن سلمان همدست نقشه ترامپ برای نفت ایران میشود؟
-
خبر مهم مالیاتی برای کارگران/ مالیات اضافی کارگران برمیگردد؟
-
بازار خودرو در انتظار فرمان ترامپ +جدولقیمت
-
ادعای ترامپ: آماده گفتوگو با همتای ایرانی خود هستم
-
رویترز ادعا کرد؛ یادداشت ترامپ علیه ایران