به گزارش اکوایران، غلامرضا نوری قزلجه، وزیر جهاد کشاورزی، امروز در اجلاسیه سراسری شورای عالی استان‌ها بیان کرد که در دهه فجر امسال در حوزه کشاورزی با اعتبار بیش از ٢۵ هزار میلیارد تومان و اشتغال ١١۴ هزار نفر، طرح‌های مختلفی در بخش کشاورزی کشور به بهره‌برداری خواهد رسید.

به گزارش ایرنا از وزارت جهادکشاورزی، نوری در تشریح گزارشی از روند عملکرد خود از ابتدای تصدی کرسی وزارت عنوان کرد: در ماه‌های اخیر و در مجموع طی ٩ ماه نخست سال جاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته صادرات از ٣۵ درصد افزایش هم فراتر رفته است. ‌

کمترین واردات را در چای و برنج داریم

وزیر جهاد کشاورزی گفت: وقتی در مورد یک صنفی صحبت می‌کنیم، حتما آخرین اطلاعات را از آنها باید بگیریم. یکی دو روزی است که می‌گویند یک اشتباهاتی در وزارت جهاد کشاورزی اتفاق افتاده و اینها باید جبران شود، من این اشتباهات را برای شما می‌شمارم و شما قضاوت کنید. یکی از اشتباهاتی که مطرح می‌کنند این بوده که برنج کیفی را قیمت‌گذاری کردیم یا پیله تر ابریشم را بالای ۵٣ درصد قیمت‌گذاری کردیم تقویت شود، آیا اینها اشتباه است و باید از آن برگردم؟ این در حالی است که تاکنون واردات بسیار زیادی انجام می‌شد، اما امسال کمترین واردات را در چای و برنج داریم.

او تصریح کرد: براساس سیاست حمایتی واردکننده را ملزم کردیم که ابتدا از تولیدکننده داخلی محصول خریداری کند و بعد ما به ازای آن سهمیه برای صادرات دریافت کند، آیا اینها سیاست‌های اشتباهی است و باید از آن برگردیم؟ این سوال را باید از چای‌کار و برنج‌کار شمالی برسیم، از زعفران‌کار خراسانی و سایر نقاط کشور بپرسیم که امروز حال شما چطور است؛ در ماه‌های گذشته چه اتفاقی افتاده است؛ آیا زعفران تا حالا بالاتر از این به فروش رسیده بود؟

مطالبات سه سال گذشته کشاورزان را پرداخت کردیم

وزیر جهاد کشاورزی گفت: با همه تحولات اما تغییرات قیمت گوشت قرمز نسبت به سال ±1/4 درصد است، قیمت دام زنده را بالا بردیم سود واسطه‌ها کم شد؛ قیمت مرغ در یکسال گذشته کل نوساناتش ±3 درصد بوده است در حالی‌ که موضوع مرغ همیشه در کشور مساله بود اما اکنون مرغ با یک روند ثابت و مشخص تولید می‌شود و نوسان عجیبی هم ندارد و به سخنان رئیس جمهور آمریکا و تغییرات نرخ دلار ربطی ندارد.

مقام عالی وزارت جهاد کشاورزی بیان کرد: بازار مرغ بازار بزرگی است، در آنجا قیمت‌گذاری دستوری هم نداریم در نتیجه در شرایط فشار این 2-3 درصد یک ماه به مصرف‌کننده وارد می‌شود و یک ماه هم به تولید کننده تا بازار متعادل شود.

مجاز به ممنوعیت و محدودیت صادرات نیستیم

نوری قزلجه با بیان این که مجاز به محدودیت و ممنوعیت صادرات نیستیم، گفت: مساله سیب زمینی در نتیجه یک عدم همکاری میان برخی واسطه‌ها شکل گرفت که برای سودجویی بیشتر این کار را کردند، اولین ابزار این بود که مرز را ببندیم و اعلام کنیم صادرات ممنوع است ولی قانون ما را از این کار منع کرده است، البته رشد صادرات از فواید و منافع این قانون است. سران قوا ایران اجازه‌ای را به ستاد تنظیم بازار دادند که ما در مواقع استثنایی مانند مساله سیب‌زمینی کنترل‌های لازم را انجام دادیم.

او با بیان اینکه امسال دو محصول کره و سیب‌زمینی دچار مشکل شد، اظهار داشت: در مسأله کره همکاری قابل قبولی از سوی تشکل‌ها صورت گرفت و بازار داخل تامین شد، در بحث سیب‌زمینی در ابتدا کم‌کاری‌هایی شد، اما سپس همکاری لازم صورت گرفت و با اعمال برخی سیاست‌ها قیمت در بازار نزولی شده و در حال کاهش است که باید به قیمت تعادلی برسد.

نوری با بیان این که حد قیمت سیب‌زمینی را که نمی‌توان پیش‌بینی کرد گفت: قیمت ۵ هزار تومان به نفع مصرف‌کننده است، اما برای تولیدکننده و انباردار و سردخانه‌دار مقرون به صرفه نیست؛ قیمت ٣٠ هزار تومان به نفع واسطه است اما به نفع مصرف‌کننده نیست. من قیمت نمی‌گویم، نمی‌خواهم بهم ریختگی به بازار وارد کنم. 

او تاکید کرد: ملاک برای قیمت‌گذاری فروشگاه اینترنتی که سیب‌زمینی را با پیک به در منزل می‌آورد نیست. آنچه که در میادین شهر در گران‌ترین حالت از ۴۵ تا ۴۶ هزار تومان بالاتر نرفت که اکنون تا ٣٩ هزار تومان آمده است اما کافی نیست باید پایین‌تر بیاید.