تلاش امارات برای ساخت سیلیکونولی خاورمیانه
اکوایران: نمایندگان شرکتهای صنایع نیمهرسانای تایوان و سامسونگ اخیرا به امارات متحده عربی سفر کردهاند و طبق اعلام منابع آگاه، این دو شرکت بزرگ قصد ایجاد کارخانههای خود در حوزه خلیج فارس را دارند.
به گزارش اکوایران، شرکت صنایع نیمهرسانای تایوان یا همان تیاسامسی (TSMC) و شرکت سامسونگ الکترونیکس از ساخت کارخانههای جدید بزرگ در امارات متحده عربی در سالهای آتی خبر دادند تا به نیاز فزاینده به تقاضای هوش مصنوعی پاسخ دهند.
به نوشته بلومبرگ و به نقل از والاستریت ژورنال، مدیران شرکت صنایع نیمهرسانه تایوان، بزرگترین سازنده تراشه در جهان، اخیرا از امارات بازدید کردند تا درباره ساخت کارخانههای بزرگ در این کشور که میتوانند با تأسیسات پیشرفته این شرکت در تایوان رقابت کنند، به مذاکره بپردازند.
شرکت سامسونگ کره جنوبی نیز نمایندگانی به امارات اعزام کرده تا درباره پروژههای بزرگ و جدید در این کشور حوزه خلیج فارس به بحث بپردازد.
هماکنون مذاکرات در مراحل اولیه خود قرار دارند و طبق اعلام والاستریت ژورنال، این پروژهها ممکن است به علت موانع فنی و دیگر مشکلات به نتیجه نرسند. پروژههایی در این ابعاد ممکن است به بیش از 100 میلیارد سرمایه برای تکمیل شدن نیاز داشته باشند.
سامسونگ در این خصوص اظهارنظر نکرده است. شرکت صنایع نیمهرسانای تایوان در بیانیهای اعلام کرده روی پروژههای توسعه جهانی موجود متمرکز است و در حال حاضر برنامههای سرمایهگذاری جدیدی برای اعلام ندارد. این سازنده تایوانی تراشه هماکنون در حال ساخت تأسیسات جدید در آمریکا، ژاپن و آلمان است.
امارات متحده عربی به دنبال تبدیل شدن به یک قطب منطقهای برای هوش مصنوعی است. این رویکرد امارات شامل حمایت از برنامه جاهطلبانه سم آلتمن، مدیرعامل «اُپِن اِیآی»، در جهت گسترش تجهیزات و سیستمهای این فناوری میشود. به شکل گستردهتر، کشورهای حاشیه خلیج فارس در تلاشند اتکای خود به سوختهای فسیلی را کاهش دهند. برای این منظور، آنها صنعت تولید تراشه را هدف گرفتهاند و به این صنعت به عنوان یک فرصت رشد نگاه میکنند.
شرکت مبادله ابوظبی که یک بازوی سرمایهگذاری برای امارات محسوب میشود، صاحب عمده سهام شرکت آمریکایی گلوبالفوندریز است که در زمینه تولید تراشه فعال است. هدف از این خرید این بود که یک کارخانه تولید تراشه در خاورمیانه ساخته شود. اما این تلاشها با چالش روبهرو بودهاند که بخشی از آن به این موضوع مربوط میشود که کشورهای حوزه خلیج فارس دارای زیرساختهای لازم برای ساخت کارخانههای تولید تراشه که تکمیل آنها به میلیاردها دلار سرمایه نیاز دارد، نیستند. همچنین در صورتی که این کارخانهها بهسرعت بهروز نشوند، کارایی لازم را نخواهند داشت.
تولیدکنندگان تراشه ترجیح میدهند کارخانههای خود را به شکل خوشهای در یک نقطه بسازند که به آنها اجازه میدهد از نیروی کار ماهر، زیرساخت موجود و نزدیک بودن به تأمینکنندگان و خدمات پشتیبانی بهرهمند شوند.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
تهران و ریاض بر سر تلآویو معامله میکنند؟
-
قیمت جدید محصولات ایران خودرو رسما اعلام شد / توضیحات وزیر صمت درباره افزایش قیمت خودروها
-
معاون سازمان انرژی اتمی: ایران ظرفیت غنی سازی را به شکل قابل ملاحظهای افزایش میدهد/ مجموعهای از سانتریفیوژهای پیشرفته را بکار میگیریم
-
نبرد غولها در میانه بازی بزرگ؛ چگونه پوتین و بن سلمان جهان را به لرزه درآوردند؟
-
ایران وارد فاز مهاجرت عام شده است
-
هشدار اکونومیست درباره ورود «ماسک» به سیاست: خطر ظهور الیگارشی فاسد در آمریکا
-
بازار سهام این هفته مثبت خواهد بود؟
-
لحظه تعیین کننده جنگ؛ چگونه پوتین از خط قرمز دکترین بازدارندگی جنگ سرد عبور کرد؟
-
جزئیات مهم از انتقال الکترونیکی سهام عدالت متوفیان به وراث