به گزارش اکو ایران، گروه صنعت خودروی اروپا اعلام کرد اتحادیه اروپا و بریتانیا باید اقدامات فوری برای به تعویق انداختن قوانین مربوط به خودروهای برقی معامله شده بین این اتحادیه و بریتانیا را در دستور کار قرار دهند.

آن طور که خودروسازان اتحادیه اروپا در خواست کرده اند این بازنگری باید به طور مشخص قوانین تجاری پس از برگزیت را مورد بازنگری قرار دهد.

براساس قوانینی که بین اتحادیه اروپا و انگلستان نهایی شده صادرات خودرو از اروپا به انگلستان و بالعکس تعرفه 10 درصدی را به دنبال دارد. این تعرفه روی قیمت نهایی خودروها اثر گذاشته و فشاری را به خریداران تحمیل می کند.  

رئیس اتحادیه خودروسازان اروپا (ACEA) و لوکا دی مئو، مدیر عامل رنو در بیانیه‌ای پیش از نشست تجاری بین مقامات اتحادیه اروپا و بریتانیا در هفته جاری افزایش قیمت مصرف‌کننده خودروهای برقی اروپایی در زمان مقابله برای کسب سهم بازار در مواجهه با رقابت شدید بین‌المللی، اقدام درستی ندانستند.

به گزارش ایسنا، مشکل این است که نه خودروسازان در بریتانیا و نه اتحادیه اروپا زنجیره تامین خودروهای الکتریکی خود را به اندازه کافی برای برآورده کردن این الزامات ایجاد نکرده‌اند و خواستار به تعویق افتادن قوانین تا سال ۲۰۲۷ شده‌اند.

شرکت خودروسازی استلانتیس که از همکاری میان پژو – سیتروئن با فیات - کرایسلر ایجاد شده نیز هشدار داده است که کارخانه‌های خودروسازی بریتانیا تعطیل و منجر به از دست‌دادن مشاغل قابل توجهی می‌شود، مگر اینکه توافقنامه برگزیت به سرعت مورد مذاکره مجدد قرار گیرد. همچنین شرکت خودروسازی فورد از کاهش سرعت انتقال به خودروهای الکتریکی خبر داده است.

طبق برآوردهای صورت گرفته اتحادیه خودروسازان اروپا تخمین زده است که این مقررات می‌تواند تا چهار میلیارد و 300 میلیون یورو (چهار میلیارد و 500 میلیون دلار) تعرفه برای تولیدکنندگان خودرو هزینه داشته باشد و بر تولید تأثیر منفی بگذارد.

اخبار رسیده نشان می دهد مقامات اجرایی اتحادیه اروپا تاکنون، تمایلی به مذاکره مجدد بر سر این توافق نداشته‌اند. بنابراین احتمال افزایش هزینه خرید خودرو در اتحادیه اروپا و انگلستان دور از ذهن نخواهد بود.