مقابله تمامعیار ترکیه در برابر واردات خودروهای برقی چین
اکوایران: ترکیه به تدوین قوانینی پرداخته که ورود خودروهای الکتریکی به این کشور از جمله خودروهای چینی را با دشواری بیشتری همراه میکند.
به گزارش اکوایران، ترکیه در حال سرکوب واردات خودروهای الکتریکی از چین است و به تازهترین کشوری تبدیل شده که چنین اقدامی انجام میدهد.
به نوشته بلومبرگ، این اقدام ترکیه پس از آغاز تحقیقات اتحادیه اروپا در خصوص یارانههای دولت چین برای خودروهای الکتریکی این کشور انجام شده است؛ اقدامی که باعث شده خودروهای الکتریکی چینی در مقایسه با سایر خودروهای الکتریکی از قیمت کمتری برخوردار باشند.
طبق اعلام وزارت تجارت ترکیه، شرکتهایی که واردات خودروهای الکتریکی به داخل ترکیه را انجام میدهند، باید دارای دستکم 140 ایستگاه سرویسدهی دارای مجوز باشند و این ایستگاههای خدمات باید به شکل متوازن در سراسر ترکیه پخش شوند. همچنین هر کدام از شرکتهای خودروهای الکتریکی که در ترکیه حضور پیدا میکنند، باید دارای یک مرکز تماس در داخل این کشور باشند.
از دیدگاه کارشناسان، این اقدامات ترکیه در جهت محدودسازی واردات خودروهای الکتریکی چینی به این کشور انجام شده است زیرا خودروهای الکتریکی اتحادیه اروپا و کشورهایی که قرارداد تجارت آزاد با ترکیه دارند، شامل این قوانین نمیشود.
واردکنندگان خودروهای الکتریکی تنها تا پایان ماه جاری میلادی فرصت دارند از این قوانین جدید ترکیه پیروی کنند؛ موضوعی که برای بسیاری از واردکنندگان امری غیرممکن محسوب میشود.
این تغییر ناگهانی، یک مانع بزرگ برای شرکتهایی است که به فروش خودروهای چینی در ترکیه - ششمین بازار بزرگ خودرو در اروپا - میپردازند. این شرکتها خواستار تغییر در این قوانین هستند و در صورت موفق نشدن، سعی خواهند کرد با درخواست برای به تعویق افتادن اجرای آنها، از زیان بیشتر جلوگیری کنند.
یکی از تحلیلگران به بلومبرگ اعلام کرده: «این قوانین بسیار سختگیرانه هستند و در حال حاضر هیچ شرکتی با این قوانین سازگاری ندارد».
افزایش محبوبیت خودروهای الکتریکی در ترکیه
به لطف خودروهای الکتریکی ارزانقیمت چینی، برندهای موفق داخلی نظیر «توگ» و ورود خودروهای الکتریکی شرکت تسلا به بازار ترکیه، خودروهای برقی به شکل فزایندهای در حال کسب محبوبیت در این کشور هستند. آمارهای منتشرشده نشان میدهد فروش خودروهای الکتریکی در ترکیه طی سال جاری میلادی و تا ماه نوامبر، در مقایسه با سال 2022 با افزایش حدود 10 برابری همراه شده است. خودروهای برقی اکنون 7/1 درصد از فروش خودروهای سواری در ترکیه را شامل میشوند.
برای جلوگیری از قوانین محدودکننده ترکیه، شرکت «بیوایدی» چین که بزرگترین شرکت خودروهای الکتریکی این کشور است، در حال برنامهریزی و انجام اقدامات مورد نیاز برای تطبیق پیدا کردن با قوانین یادشده است.
چین بزرگترین واردکننده به ترکیه است و کالاهای دومین اقتصاد بزرگ جهان در کسری تجاری حدود 100 میلیارد دلاری ترکیه تا ماه نوامبر، نقش مهمی ایفا میکند. در این میان، واردات خودروهای سواری به ترکیه از چین، بخش قابل توجهی از این کسری تجاری را شامل میشود.
چین در 10 ماه نخست 2023 میلادی 184 میلیون دلار خودروی الکتریکی به ترکیه صادر کرد که تقریبا دو برابر آمار ثبتشده در کل سال 2022 است. همچنین در اوایل سال 2023، ترکیه 40 درصد مالیات بر واردات خودروهای برقی چینی اعمال کرد و کل مالیات واردات این خودروها را به 50 درصد رساند.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
انتقاد تند پزشکیان از غرب: شما مرد هستید که با بمب زنان و کودکان را کشتار میکنید!
-
فوری؛ ممکن است امشب قطعنامه صادر نشود
-
شوهران قاتل قصاص نمیشوند؟/ واکاوی حقوقی مجازات همسرکشی در ایران
-
جزئیات تازه از ماجرای واریز یارانه آبان/ سازمان هدفمندی یارانهها: یارانه هیچکس حذف نشده است
-
جنگ اوکراین به نقطه جوش رسید/ کییف پیام هشدار گرفت؛ حملات هوایی گسترده روسیه در راه است
-
فوری؛ شورای حکام آژانس قطعنامه ضدایرانی را تصویب کرد
-
رانا و شاهین بازار خودرو را آتش زدند
-
استقبال مولوی عبدالحمید از مسعود پزشکیان+ فیلم
-
فوری/ واریز یارانه نقدی آبان 1403+ فیلم