به گزارش اکوایران، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی در جریان بررسی گزارش کمیسیون تلفیق در مورد لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ کل کشور اعاده شده از شورای نگهبان بر مصوبه قبلی خود درباره تعرفه واردات خودروهای نو و کارکرده به شرح زیر(تبصره ۱- بند «ر») تاکید کردند.

در این مصوبه آمده است که بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران مکلف است حداقل سه میلیارد و 300  میلیون (۳,۳۰۰,۰۰۰,۰۰۰) یورو از محل اجزاء (۱) و (۲) بند «الف» ماده (۱۱) قانون برنامه هفتم پیشرفت و یا سایر منابع مورد تأیید (در هر فصل سال حداقل 20 درصد (برای واردات خودروی سواری نو و کارکرده (حداکثر پنج سال ساخت) اختصاص دهد. متقاضیان واردات با رعایت قانون ساماندهی صنعت خودرو مصوب ۱۶۰۰/۸/۲۰ با اصلاحات و الحاقات بعدی می‌توانند نسبت به ثبت درخواست واردات خودرو از محل منابع این بند اقدام کنند. حقوق ورودی خودروهای وارداتی از محل ارز تخصیصی این بند ۶۰ درصد تعیین می‌گردد. واردات خودرو موضوع این بند از محل ارز حاصل از صادرات مشمول رفع تعهد ارزی صادرکنندگان مربوط می‌شود.

همچنین دولت مکلف است نسبت به واگذاری مجوز واردات خودرو به روش رقابتی اقدام کند.

در این بخش نیز نمایندگان آیین‌نامه اجرایی دیگری را تصویب کردند. در آیین‌نامه اجرائی این بند مشتمل بر نحوه ثبت درخواست واردات و ساز و کار واگذاری مجوز واردات به متقاضیان و نیز ایرانیان ساکن خارج از کشور و نحوه تشخیص منشاء ارز خارجی و پیاده‌سازی روش رقابتی و نحوه  تخصیص و تأمین ارز بابت واردات قطعات منفصله خودرو سواری متناسب با تخصیص و تأمین ارز واردات خودرو سواری نو و کارکرده (حداکثر پنج سال ساخت) به پیشنهاد سازمان برنامه و بودجه کشور و با همکاری وزارت صنعت، معدن و تجارت و بانک مرکزی به تصویب هیأت‌وزیران می‌رسد.

بانک مرکزی و وزارت صنعت، معدن و تجارت مکلف هستند گزارش تفصیلی ارز تخصیصی و عملکرد مبتنی بر منابع حاصل از این بند را هر سه ماه یک بار به کمیسیون‌های اقتصادی، برنامه و بودجه و محاسبات و صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی ارسال نمایند.»

 ایراد هیأت عالی نظارت به این مصوبه به شرح زیر است:

«۱- مغایرت های مد نظر هیأت عالی نظارت درباره «ابهامات مطروحه در خصوص واردات بدون انتقال ارز و از محل ارز در اختیار (با منشأً عارجی) برای واردات خودرو» رفع شده است.

۲- با توجه به اصرار به عمل آمده مغایرت قبلی هیات عالی نظارت از حیث «عدم امکان تأمین ارز مازاد بر تعهد دولت در لایحه برای واردات خودرو» به قوت خود باقی است.»

بر این اساس این بند جهت بررسی یه صحن مجمع تشخیص مصلحت نظام ارجاع می‌شود.

همچنین با تصمیم نمایندگان مجلس در این تبصره اصلاحات زیر اعمال شد:  در بند «ت» عبارت «در اختیار مالکان اشخاص حقیقی» حذف و عبارت «و اشخاص حقوقی مشمول این حکم» بعد از عبارت «تحت تکفل آنها» اضافه می‌شود. در صدر بند الحاقی (۲) مکرر عبارت «با رعایت قوانین» بعد از عبارت «دولت مکلف است» اضافه می‌شود. از سوی دیگر، در جزء (۲) بند الحاقی (۲) مکرر عبارت «با رعایت موازین شرعی» بعد از عبارت «انتشار اوراق ارزی» اضافه شد.

فهرست خودروهای وارداتی اعلام شد

در همین حال روز گذشته وزارت صمت در نامه‌ای به سازمان توسعه تجارت ایران فهرست برندهای مجاز وارداتی خودرو جهت ایجاد ساز و کار ثبت آماری از مناطق آزاد و ویژه اقتصادی به سرزمین اصلی را اعلام کرد. در این نامه آمده است: بازگشت به نامه شماره ۴۱۲۳۱۵۴ مورخ ۱۴۰۳/۰۹/۱۲ آن دفتر موضوع اجرای ماده (۹) مصوبه شماره ۶۶۵۳۸ ت ۶۱۶۸۷ ه مورخ ۱۴۰۳/۰۴/۲۴ هیئت دولت در خصوص ثبت آماری خودروهای وارداتی از مناطق آزاد و ویژه اقتصادی به سرزمین اصلی، فهرست برندهای دارای خدمات پس از فروش و شناسنامه گارانتی در قالب خودروهای سواری بنزینی و برقی به پیوست جهت هرگونه بهره برداری ارسال می‌شود.

متقاضیان واردات با رعایت قانون ساماندهی صنعت خودرو مصوب ۲۶/  ۸/ ۱۴۰۰ با اصلاحات و الحاقات بعدی می‌توانند نسبت به ثبت درخواست واردات خودرو از محل منابع این بند اقدام کنند. حقوق ورودی خودروهای وارداتی از محل ارز تخصیصی این بند شصت درصد (۶۰ درصد) تعیین می‌شود.

همچنین واردات خودرو توسط ایرانیان ساکن خارج از کشور (دارای کارت اقامت)، برای هر ایرانی در سال ۱۴۰۴ یک خودرو، خارج از سقف مذکور، بدون انتقال ارز و از محل ارز در اختیار با نرخ شصت درصد (۶۰درصد) حقوق ورودی مجاز است.

فهرست خودروهای وارداتی مجاز به شرح زیر است:

2149081