به گزارش اکوایران،‌احسان عظیمی راد، نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس شورای اسلامی، با اشاره به افزایش شدید قیمت خودرو ، از نقش منفعل وزارت صنعت، معدن و تجارت در قیمت‌گذاری خودروها انتقاد کرد. 

او گفت: چرا وزارت صمت در تعیین قیمت خودروها هیچ نقش فعالی ندارد و چرا کیفیت خودروها همچنان پایین است؟ شوراهای عالی رقابت نیز در این زمینه هر اقدامی که بخواهند انجام می‌دهند.

او افزود: بعضی از نمایندگان در مجلس به افزایش قیمت خودروها اعتراض دارند و من همراه با 50 نماینده دیگر درخواستی برای جلوگیری از افزایش قیمت‌ها ارسال کردیم.

عظیمی راد با اشاره به شرایط معیشتی سخت مردم و وضعیت نامساعد اقتصادی کشور، گفت: افزایش قیمت خودرو در این شرایط، فشار مضاعفی به اقشار ضعیف وارد می‌کند.

او همچنین با انتقاد از رفتار خودروسازان، گفت: "آیا مردم حق ندارند خودروهای باکیفیت سوار شوند؟" و افزود: در مواردی افراد برای پیش‌خرید خودرو ثبت‌نام می‌کنند، اما در موعد مقرر خودرو به آن‌ها تحویل نمی‌شود، در حالی که حقوق شهروندی در چنین شرایطی به شدت نقض می‌شود. همچنین برخی مواقع از مشتریان مبلغ بیشتری از آنچه قرار بود پرداخت کنند، طلب می‌شود، که این مسئله تنها باعث نارضایتی بیشتر مردم می‌شود.

افزایش قیمت خودروهای داخلی و مونتاژی 

با راه اندازی بازار ارز تجاری، افزایش قیمت خودروهای مونتاژی قابل پیش‌بینی بود. پیش‌تر، قطعات این خودروها با ارز نیمایی تأمین می‌شد، اما با حذف این نرخ و جایگزینی آن با ارز توافقی، هزینه واردات قطعات افزایش یافت و مونتاژکاران برای جبران آن، قیمت محصولاتشان را بالا بردند.

درحالی‌که سیاست‌گذار برای خودروسازان داخلی به دنبال تأمین ارز از طریق صادرات مواد معدنی است، خودروسازان خصوصی که قیمت‌گذاری در اختیارشان است، بلافاصله این افزایش هزینه را بر محصولات خود اعمال کردند. این در حالی است که در بخش خودروهای وارداتی، سازمان حمایت هنوز تصمیمی برای افزایش قیمت نگرفته است.

پس از این افزایش، سه شرکت مونتاژکار، شامل مدیران‌خودرو، کرمان‌موتور و گروه بهمن نیز نرخ‌های جدید محصولات خود را اعلام کردند که طبق آمارها، قیمت خودروهای تولیدی مونتاژکاران به طور متوسط 10 درصد افزایش پیدا کرد که در برخی خودروها حتی به بیش از 300 میلیون تومان رسید.

اگرچه گفته می‌شود این افزایش قیمت‌ها با مجوز سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان انجام شده، اما تا کنون این سازمان هیچ اعلامیه رسمی در خصوص صدور مجوز برای گرانی مجدد به خودروسازان صادر نکرده است.

14031125210457977321593610

به گزارش تسنیم، مدیران خودرو هم برای بهمن‌ماه 1403 بار دیگر قیمت محصولات خود را افزایش داده و برخی مدل‌ها رشد چند صد میلیون تومانی را تجربه کرده‌اند. بررسی تغییرات قیمتی نشان می دهد  تیگو 8 پرومکس IE با افزایش 310 میلیون تومانی از 2 میلیارد و 809 میلیون تومان به 3 میلیارد و 124 میلیون تومان رسیده است.

X22 پرو دستی با افزایش 103 میلیون تومانی، به 962 میلیون تومان و X33 کراس اتوماتیک نیز 27 میلیون تومان گران‌ و  یک میلیارد و 83 میلیون تومان قیمت گذاری شده است.

X55 پرو رشد 44 میلیون تومانی را تجربه کرده و قیمت آن به یک میلیارد و 515 میلیون تومان رسیده است. آریزو 6 جی تی نیز 82 میلیون تومان افزایش قیمت داشته و به یک میلیارد و 696 میلیون تومان رسیده است.

همچنین اف‌ایکس AWD با افزایش 59 میلیون تومانی، به 2 میلیارد و 273 میلیون تومان رسیده است. هم‌زمان با مدیران خودرو، کرمان موتور نیز قیمت محصولات خود را افزایش داده و برخی مدل‌های این شرکت با جهش قیمتی مواجه شده‌اند. 

 قیمت دو مدل پیکاپ کی‌ام‌سی T8 و کی‌ام‌سی T9 به ترتیب 1 میلیارد و 820 میلیون تومان و 2 میلیارد و 170 میلیون تومان بود. اما اکنون با اعلام قیمت‌های جدید کارخانه‌ای، خریداران به ترتیب نیاز به بودجه‌ای معادل 1 میلیارد و 970 میلیون تومان و 2 میلیارد و 350 میلیون تومان خواهند داشت. از بین این محصولات، بیشترین افزایش قیمت مربوط به کی ام سی T9 است که با 180 میلیون تومان افزایش مواجه شده است.

Untitled