به گزارش اکوایران، ولودمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین، در سفر اخیر به واشنگتن ادعا کرد کمک نظامی به اوکراین خیریه نیست، بلکه سرمایه‌گذاری برای امنیت در آینده است. او همچنین از حمایت نظامی آمریکا در جنگ با روسیه تشکر کرد. بنا بر گزارش بی‌بی‌سی، بیش از 30 کشور از زمان آغاز درگیری‌ها در ماه فوریه به اوکراین تجهیزات نظامی ارائه کرده‌اند.

کدام کشورها بیشترین کمک را می‌کنند؟

از نظر هزینه برای تسلیحات و تجهیزات، از زمان شروع درگیری در فوریه، ایالات متحده ۴۶/۶ میلیارد دلار متعهد شده که بسیار بیشتر از هر کشور دیگری است.

بریتانیا، لهستان و آلمان به ترتیب دومین، سومین و چهارمین مبالغ بزرگ را تامین کرده‌اند.

_128703626_amilitary_aid_21_02_2

 

 زلنسکی گفته هزینه دفاعی ماهانه برای اوکراین حدود 5 میلیارد دلار است. در همین حال متخصصان نظامی می‌گویند موفقیت در میدان نبرد به طیف وسیعی از تسلیحات و همچنین آموزش، قطعات یدکی و سایر پشتیبانی‌ها نیاز دارد.

حال نگاهی می‌اندازیم به قابل‌توجه‌ترین سلاح‌ها و تجهیزاتی که به اوکراین ارسال شده است:

پدافند هوایی

در 21 دسامبر، ایالات متحده اعلام کرد که سیستم موشکی پاتریوت را در یک بسته کمکی اضافی نزدیک به 2 میلیارد دلاری به اوکراین می‌فرستد.

این سیستم بسیار پیچیده، بسته به نوع موشک مورد استفاده، بردی تا 160 کیلومتر دارد و به آموزش تخصصی برای سربازان اوکراینی نیاز دارد که احتمالاً در یک پایگاه ارتش ایالات متحده در آلمان انجام می‌شود.

اما استفاده از این سیستم پرهزینه است و هر موشک پاتریوت حدود 3 میلیون دلار قیمت دارد.

از زمان آغاز درگیری، اوکراین از سامانه‌های زمین به هوای اس-300 متعلق به دوران شوروی علیه حملات روسیه استفاده کرده‌ است.

قبل از شروع درگیری در ماه فوریه، اوکراین حدود 250 اس-300 داشت و تلاش‌هایی برای تکمیل این سامانه‌ها با سیستم‌های مشابه موجود در دیگر کشورهای شوروی سابق، که برخی از آنها از اسلواکی ارسال شده‌اند، انجام شده است.

photo_2023-01-02_14-30-30 (1)

ایالات متحده همچنین Nasams (سامانه ملی پیشرفته موشکی زمین به هوا) را در اختیار اوکراین قرار داده است. چندین سامانه Nasams در ماه‌های اخیر در این کشور راه‌اندازی شده‌اند.

علاوه بر این، بریتانیا چندین نوع سیستم دفاع هوایی از جمله Starstreak را ارائه کرده است که برای سرنگونی هواپیماها در ارتفاع کم در برد کوتاه طراحی شده است.

آلمان نیز سامانه‌های دفاع هوایی، از جمله IRIS-T را ارائه کرده است که می‌تواند موشک‌ها را تا ارتفاع ۲۰ کیلومتری از سطح زمین سرنگون کند.

سلاح‌های ضد تانک

حداقل 5000 اسلحه Nlaw که برای نابودی تانک‌ها با یک شلیک طراحی شده‌اند، به اوکراین ارسال شده است.

گمان می‌رود که این سلاح‌ها در توقف پیشروی نیروهای روسی به کی‌یف در ساعات و روزهای اولیه تهاجم، اهمیت ویژه‌ای داشته‌اند.

جاستین برانک - از مؤسسه سرویس‌های یکپارچه سلطنتی - می‌گوید: «اسلحه‌های Nlaw برای شکست نیروی زمینی روسیه در مراحل اولیه جنگ کاملاً حیاتی بوده است.»

_128403045_nlaw_uk_supplied_weap

 

موشک‌های دوربرد

تحلیلگران می‌گویند اوکراین برای حفظ مواضع کلیدی و بازپس‌گیری قلمرو بیشتر به تجهیزات توپخانه بهتر و مهمات نیاز دارد.

از جمله راکت‌اندازهای دوربردی که توسط ایالات متحده به اوکراین فرستاده می‌شود، "سامانه موشکی توپخانه با تحرک بالا M142" یا به اختصار هیمارس است. چندین کشور اروپایی نیز سامانه‌های مشابهی را ارسال کرده‌اند.

نکته حائز اهمیت این است که برد هیمارس و بسیاری از سامانه‌های دیگر، با توجه به راکت مورد استفاده متفاوت است، و گفته می‌شود که تأمین‌کنندگان غربی مهمات با بیشترین برد را به کیف ارائه نکرده‌اند. بعضی از راکت‌های دوربرد می‌توانند به اهدافی تا نزدیکی مسکو برسند و این موضوع با برانگیختن حساسیت روسیه می‌تواند منجر به تشدید درگیری شود.

photo_2023-01-02_14-30-31

مهماتی که گمان می‌رود همراه با سامانه هیمارس به اوکراین ارسال شده‌اند، بردی در حدود 80 کیلومتر به این سیستم می‌دهند که از سامانه اسمرچ در طرف روسیه بیشتر است. هیمارس همچنین بسیار دقیق‌تر از سیستم‌های مشابه روسی است.

تانک

ولودومیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین گفته است که نیروهایش برای دفاع از خاک خود و بیرون راندن نیروهای روسیه از مناطق اشغالی به تانک‌های جنگی غربی نیاز دارند.

ایالات متحده 31 تانک آبرامز خود را ارسال خواهد کرد، انگلیس 14 تانک چلنجر 2 و آلمان 14 تانک لئوپارد 2 ارائه می‌دهد.

لئوپارد 2 توسط تعدادی از کشورهای اروپایی مورد استفاده قرار می‌گیرد و نسبت به سایر تانک‌های غربی نگهداری راحت‌تری دارد و کم‌مصرف‌تر است.

اسپانیا می‌گوید شش تانک لئوپارد 2 خود را به اوکراین می‌فرستد.

در ماه‌های پس از تهاجم روسیه، ناتو ترجیح می‌داد کشورهای عضو تانک‌هایی را که در پیمان ورشو سابق مورد استفاده قرار می‌گرفت در اختیار اوکراین قرار دهند. نیروهای مسلح اوکراین می‌دانند که چگونه با آنها کار و از آنها نگهداری کنند و قطعات یدکی زیادی نیز برای آنها داشتند.

کارکرد تانک‌های غربی پیچیده‌تر و نگهداری آنها سخت‌تر است.

_128403051_m1_abrams_tank_2x640

اوکراین قبل از حمله از تانک‌های T-72 طراحی شده توسط پیمان ورشو استفاده می‌کرد و از فوریه 2022 بیش از 200 T-72 از لهستان، جمهوری چک و تعداد کمی از کشورها دریافت کرده است.

با این حال، کی‌یف معتقد است که نیروهایش اکنون در موقعیتی هستند که می‌توانند از تانک‌های ناتو استفاده کنند.

جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا با اعلام تصمیم ایالات متحده برای ارسال 31 تانک آبرامز به اوکراین، آنها را «تواناترین تانک‌های جهان» توصیف کرد.

او گفت که ایالات متحده فوراً آموزش سربازان اوکراینی را برای استفاده فوری از آنها آغاز خواهد کرد، اما هنوز مشخص نیست که تا تحویل خود تانک ها چقدر طول می‌کشد.

هواپیماهای بدون سرنشین

پهپادها تاکنون به طور گسترده در این درگیری ظاهر شده‌اند و تعداد زیادی از آن‌ها برای عملیات شناسایی، هدف‌یابی و عملیات‌های سنگین استفاده می‌شوند.

ترکیه در یک سال اخیر تعدادی پهپاد مسلح Bayraktar TB2 را به اوکراین فروخته است و همزمان سازنده ترکیه‌ای تعدادی از این هواپیماهای بدون سرنشین را نیز به اوکراین اهدا کرده است.

photo_2023-01-02_14-43-22

تحلیلگران می‌گویند Bayraktar TB2 بسیار مؤثر بوده است. این پهپادها در ارتفاع 7600 متری پرواز می‌کنند و پس از پایین آمدن، با بمب‌های هدایت‌شونده لیزری اهداف روسیه را هدف قرار می‌دهند.

گفته می‌شود که آنها تا به حال هلیکوپترها، شناورهای دریایی و سامانه‌های موشکی متعددی را منهدم کرده‌اند.

از این پهپادها همچنین برای یافتن مکان دقیق مواضع روسیه برای حملات نقطه‌ای توپخانه استفاده شده است.