به گزارش اکوایران، عناوین زیر از مهمترین سرخط‌های خبری نیم‌روز گذشته هستند:

 

سامانه آمریکایی «خون‌آشام»، قاتل جدید پهپاد‌های روسی در اوکراین

به نقل از وزارت دفاع آمریکا، پنتاگون، نیروهای اوکراینی، استفاده از سامانه موشکی آمریکایی موسوم به «خون آشام» برای منهدم کردن پهپادهای روسی را اغاز کرده‌اند.

مهمترین ماموریت این سیستم، سرنگونی پهپادهای روسی است که تهدیدی دائمی را در طول این جنگ برای اوکراین ایجاد می‌کنند.

چهار سیستم از ۱۴ سیستم اولیه که در ژانویه گذشته قرارداد آن بسته شد، تحت قراردادی به ارزش ۴۰ میلیون دلار در اواسط سال جاری وارد اوکراین شدند و بقیه تا پایان سال جاری تحویل داده خواهند شد.

سامانه «خون آشام» از پرتابگرهایی تشکیل شده که می‌توانند برای شلیک موشک‌های نقطه‌زن، روی خودروهای تامین‌شده توسط آمریکا نصب شوند. این موشک‌ها مجهز به سوپاپ‌هایی هستند که برای انفجار در نزدیکی پهپاد طراحی شده‌اند.

پنتاگون بهار گذشته، قرارداد خرید ۱۰ سامانه ضد پهپاد متحرک هدایت شونده لیزری را امضا کرد، بدون این که جزئیات بیشتری را درباره این سامانه‌های دفاعی ارائه کند.

برخلاف بخش عمده کمک‌های نظامی آمریکا به اوکراین که منبعش، ذخایر موجود است، قرارداد موشک‌های خون‌آشام، مستقیما در چارچوب ابتکار امنیتی برای کمک به کی‌یف به منظور حفاظت از حریم هوایی این کشور از پهپادهای دشمن در حال تولید است.

این نخستین بار است که چنین سامانه‌ای در یک منطقه جنگی مستقر می‌شود و تجارب رزمی مربوط به پهپادها، نقش بسیار مهم این سامانه به نفع اوکراین را اثبات خواهد کرد.

چین خواستار پیوستن ترکیه به بریکس شد

لیو شائوپین، سفیر چین در ترکیه گفت که توسعه کشورهای بریکس باعث القای حس اعتماد و همبستگی در میان کشورهای عضو شده و چین خواستار پیوستن ترکیه به ائتلاف بریکس است.

بر اساس گزارش رسانه‌های ترکیه‌ای، شائولین در ادامه سخنانش گفت: «روند توسعه بریکس از زمان ریاست چین بر این ائتلاف آغاز شد و در آن زمان بیش از 20 کشور خواستار پیوستن به این ائتلاف بودند که درخواست شش کشور پذیرفته شد و توسعه بریکس اقدامی مورد انتظار از سوی جامعه بین‌الملل بوده است».

سفیر چین در ترکیه در ادامه سخنانش گفت: «چین، خواستار پیوستن ترکیه به بریکس می‌باشد».

وی اضافه کرد: «انتظار می‌رود که بریکس با کشورهای در حال توسعه،‌ رشد یابد و توسعه بریکس باعث ایجاد اعتماد به نفس شده و همبستگی میان کشور را تقویت کرده و برای عدالت بین‌المللی بسیار مهم است».

ایتالیا: برنامه کمربند و جاده چین انتظارات را برآورده نکرد

در دولت قبلی، ایتالیا در سال 2019 به اولین کشور بزرگ غربی تبدیل شد که علیرغم اعتراضات ایالات متحده، به طرح زیرساختی چین پیوست.

به گزارش شفقنا، با این حال، وزیر امور خارجه ایتالیا روز شنبه گفت: تجارت بین ایتالیا و چین از زمان پیوستن رم به طرح کمربند و جاده پکن در چهار سال پیش، آنطور که انتظار می رفت بهبود نیافته است.

آنتونیو تاجانی در نشست اقتصادی خانه اروپایی کمی قبل از سفر به چین گفت: جاده ابریشم نتایجی را که ما انتظار داشتیم به ارمغان نیاورد. ا باید ارزیابی کنیم، مجلس باید تصمیم بگیرد که آیا مشارکت ما را تمدید کنیم یا نه.

بعید به نظر می رسد که رم قرارداد کمربندوجاده چین پس از انقضای آن در مارس 2024 را تمدید کند. ایتالیا تا دسامبر فرصت دارد تا به طور رسمی از این توافق خارج شود وگرنه توافق خودبخود تمدید خواهد شد. پیشتر وزیر دفاع ایتالیا نیز از اینکه کشورش عضو این طرح چینی شده است، با عنوان بی‌فایده یاد کرده بود.

گزارش سازمان بهداشت جهانی از افزایش موارد ابتلا به کرونا در جهان

سازمان جهانی بهداشت از افزایش موارد ابتلا به کرونا در جهان و ثبت بیش از یک میلیون و 400 هزار مورد ظرف چهار هفته گذشته خبر می دهد.

سازمان جهانی بهداشت (WHO) روز شنبه گزارش اپیدمیولوژیک به روز رسانی شده خود را منتشر کرد که بر اساس آن، در بازه زمانی 28 روزه از 31 ژوئیه تا 27 آگوست سال 2023 میلادی (نهم مرداد تا پنجم شهریور 1402)، بیش از یک میلیون و 400 هزار مورد جدید ابتلا به ویروس کرونا و بیش از هزار و 800 مورد مرگ بر اثر ابتلا به این ویروس در سراسر جهان گزارش شده است.

بنا بر آن چه در گزارش جدید سازمان جهانی بهداشت آمده، موارد ابتلا به ویروس کرونا در جهان در مدت مذکور نسبت به دوره 28 روزه پیش از آن، 38 درصد افزایش یافته در حالی که آمار مرگ و میر ناشی از ابتلا به این ویروس در همین مدت 50 درصد کاهش پیدا کرده است.

سازمان جهانی بهداشت در این گزارش همچنین تاکید کرده که موارد گزارش شده ابتلا به ویروس کرونا به دلیل کاهش آزمایش های انجام شده و آمار گزارش دهی در سطح جهانی، بازتاب دهنده شمار دقیق موارد ابتلا به ویروس نمی باشد.

این در حالی است که بر اساس داده های سازمان جهانی بهداشت، تاکنون بیش از 770 میلیون مورد ابتلا به کرونا و شش میلیون و 956 هزار مورد مرگ ناشی از این ویروس در سراسر جهان گزارش شده است.

روسیه «جنگنده آموزشی یاک ۱۳۰» را تحویل ارتش جمهوری‌ اسلامی داد

خبرگزاری ایسنا با انتشار تصاویری از یاک۱۳۰ در خاک ایران، اعلام‌ کرد که نیروی هوایی ارتش جمهوری‌ اسلامی این جنگنده را از روسیه دریافت کرده است

رسانه‌های ایران خبر از تحویل یک فروند جنگنده آموزشی یاک۱۳۰ ، ساخت روسیه به نیروی هوایی ارتش می‌دهند.

تصاویری از این جت جنگی نیز در رسانه‌های اجتماعی منتسب به رسانه‌های داخلی در ایران، منتشرشده که این جنگنده را در آشیانه و بار دیگر در حال حرکت روی باند فرودگاه نشان می‌دهد.

خبرگزاری ایسنا به نقل از کارشناسان نظامی ادعا‌ می‌کند که این جت قادر است خلبان‌های ارتش  را برای پرواز با جنگنده‌های نسل چهارم آماده کند.

نتانیاهو دستور وزیر امنیت داخلی افراطی را باطل کرد

شورای امنیت داخلی وابسته به دیوان نخست‌وزیری اسرائیل به دستگاه‌های امنیتی دستور داد تا تصمیم «ایتامار بن گویر» وزیر امنیت داخلی مبنی بر محدود کردن ملاقات خانواده‌های اسرای فلسطینی به یک بار در هر دو ماه در زندان‌های اسرائیل را اجرا نکنند.

دستور صادره از شورای امنیت داخلی پس از آن اتخاذ شد که بن گویر، نخست‌وزیر، وزرا و فرماندهان دستگاه‌های امنیتی را با دستور خود به اداره زندان‌ها غافلگیر کرد؛ بر اساس تصمیم بن‌گویر خانواده‌های اسرای فلسطینی به جای یکبار در ماه، اجازه ملاقات با زندانیان هر دو ماه یکبار را خواهند داشت.

به نوشته کان، اداره زندان‌ها ناچار به انتخاب میان پایبندی به دستورات نتانیاهو یا اجرای اوامر بن گویر خواهد شد چرا که این موسسه تحت فرمان وزیر امنیت داخلی قرار دارد.

کان افزود: دستور بن گویر با مخالفت شدید ارتش، پلیس، شین بت و اداره زندان‌ها مواجه است چرا که دربردارنده پیامدهای امنیتی است که باید پیش از اجرا با همه نهادهای مربوطه مورد بررسی قرار گیرد.

کان افزود: دستور بن گویر با مخالفت شدید ارتش، پلیس، شین بت و اداره زندان‌ها مواجه است چرا که دربردارنده پیامدهای امنیتی است که باید پیش از اجرا با همه نهادهای مربوطه مورد بررسی قرار گیرد.

به گزارش این شبکه اسرائیلی، هرتزی هالیوی، رئیس ستاد مشترک ارتش و رونین بار، رئیس شین بت پنجشنبه گذشته به نتانیاهو هشدار دادند هرگونه تصمیمی در سخت کردن شرایط اسرای فلسطینی می‌تواند به برافروختن آتش جنگ در کرانه باختری و نوار غزه بینجامد، اجرای تصمیم بن گویر همچنین موجب «یکپارچگی میادین جنگ» علیه اسرائیل می شود.

منع رفت و آمد موقت در مناطق تحت کنترل کرد‌های سوریه

نیروهای دموکراتیک سوریه از صبح روز شنبه ۱۱ شهریور به مدت ۴۸ ساعت در منطقه تحت کنترل خود در شرق دیرالزور، منع رفت و آمد اعلام کرده‌اند.

میدل ایست نیوز به نقل از منابع محلی در سوریه خبر داده است که افراد مسلح وابسته به قبایل عربی پس از درگیری‌های شدید با شبه نظامیان کرد، شماری از روستاها از جمله الصبحه در حومه شرق دیرالزور را به کنترل خود درآوردند.

ناآرامی‌های مناطق تحت کنترل گروه‌های کرد سوریه، آمریکا را نیز نگران کرده است. سفارت آمریکا در دمشق روز جمعه ۱۰ شهریور با انتشار بیانیه‌ای نسبت به خشونت‌ها در دیرالزور ابراز نگرانی شدید کرده و از طرفین درگیر خواسته است که به تنش پایان دهند.

روز جمعه، وزارت امور خارجه ترکیه نیز اعلام کرد که درگیری میان قبایل عرب و "یگان‌های مدافع خلق" در منطقه تحت کنترل کردها در حومه استان دیرالزور (شرق سوریه) را "از نزدیک و با نگرانی" پیگیری می‌کند.

نیروهای دمکراتیک سوریه کە بە اختصار "اس‌دی‌اف" نیز خوانده می‌شوند در سال ٢٠١۵ اعلام موجودیت کردند. این نیرو ائتلافی از نیروهای سیاسی و نظامی با اکثریتی کرد و اقلیتی عرب، آشوری، ارمنی است و فرماندهی این نیروها بر‌عهده ژنرال مظلوم عبدی است.

خبرگزاری رویترز به نقل از منابع آگاه خبر داده است که در درگیری‌ها که از روز پنجشنبه شدت گرفته دست‌کم ۴۰ تن از نیروهای دو طرف و ۱۵ غیر نظامی کشته شده‌اند.

برنامه صبحگاهی به زبان چینی در یک مدرسه عربستان

پس از مدت‌ها که ارائه برنامه های صبحگاهی مدارس در عربستان سعودی به زبان عربی محدود بود، دانشجویان دبیرستان مدرسه ملک فهد در منطقه الباحه این کشور در صف صبحگامی به ارائه این برنامه به زبان چینی پرداختند.

به گزارش شفقنا، در شبکه‌های اجتماعی یک کلیپ ویدئویی در همین خصوص منتشر شده است که گروهی از دانش آموزان دبیرستان و راهنمایی را در دبیرستان ملک فهد نشان می دهد که در حال اجرای برنامه صبحگاهی مدرسه به زبان چینی هستند.

در این کلیپ یکی از دانش آموزان اقدام به اجرای برنامه به زبان چینی می کند و دانش آموز دیگری نیز حرف هایش را به عربی ترجمه می کند.

ادارات آموزش و پرورش در عربستان سعودی آموزش زبان چینی در مدارس این کشور را از سال تحصیلی جاری آغاز کرده اند.

هند موشکی را برای مطالعه خورشید به فضا فرستاد

پس از فرود موفقیت‌آمیز کاوشگر چاندرایان-۳ هند بر سطح ماه، آژانس فضایی این کشور با هدف مطالعه خورشید روز شنبه یک ماهواره را با موشک به فضا پرتاب کرد.

این نخستین ماموریت خورشیدی آژانس فضایی هند است.

درگیری شدید حامیان و مخالفان دولت اریتره‌ در تل‌آویو

دست کم ۱۵۰ نفر از جمله حدود ۳۰ مامور پلیس در درگیری میان نیروهای امنیتی اسرائیل و پناهجویان اهل اریتره در تل‌آویو مجروح شده‌اند.

به نوشته روزنامه هاآرتص چاپ اسرائیل در میان مجروحان، حداقل ۱۸ نفر به شدت زخمی شده‌اند و ۱۵ نفر نیز به ضرب گلوله جراحاتی دارند که وضعیت برخی از آنها وخیم گزارش شده است.

پلیس گفت که تلاش کرده تا با تیراندازی هوایی، پرتاب گاز اشک ‌آور، نارنجک‌های صوتی و شلیک گلوله‌های غیرجنگی، مخالفان و موافقان دولت اریتره را پراکنده کند.

در همین حال برخی از معترضان به سوی پلیس سنگ پرتاب کرده و سطل‌های زباله را آتش زدند.

قرار بود که سفارت اریتره در تل‌آویو به مناسبت روز انقلاب که یادآور آغاز جنگ استقلال اریتره علیه اتیوپی در اول سپتامبر ۱۹۶۱ است، جشنی را برگزار کند.

کاخ سفید برای مقابله با استیضاح جو بایدن آماده می‌شود

شبکه ان بی سی به نقل از یکی از دستیاران کاخ سفید که از راهبرد دولت آمریکا مطلع است، گزارش کرد که کاخ سفید دهها کارشناس حقوقی و رسانه‌ای را گردهم آورده است تا با تلاش احتمالی جمهوری‌خواهان به منظور استیضاح «جو بایدن» رئیس‌جمهور ایالات متحده آمریکا مقابله کنند.

بنا به گفته هشت منبع داخلی کاخ سفید، راهبرد مقابله با استیضاح ظاهراً چند ماهی است در جریان افتاده است زیرا جمهوری‌خواهان مجلس نمایندگان آمریکا در صدد هستند تا در خصوص بایدن و «هانتر بایدن» پسرش و درگیری‌های تجاری خارجی آن‌ها تحقیق کنند.

دستیار کاخ سفید که این پروژه را افشا کرد گفته است که هدف نهایی این پروژه این است که نشان دهند هرگونه درخواست برای استیضاح بایدن، «یک ریاکاری حزبی بدون سند و شواهد است که علاقه شدید حزب جمهوری‌خواه به هرج و مرج را نشان می‌دهد.»

پرتاب موشک‌های کروز به سمت دریای زرد توسط کره شمالی

ارتش کره جنوبی اعلام کرد که کره شمالی روز شنبه چندین موشک کروز به سمت دریای زرد در سواحل غربی شبه جزیره کره پرتاب کرده است.

این پرتاب ها دو روز پس از پایان تمرینات نظامی مشترک بزرگ آمریکا و کره جنوبی صورت می گیرد.

براساس یک مقام در دفتر ریاست جمهوری کره جنوبی، شورای امنیت ملی این کشور در پی این پرتاب ها، جلسه اضطراری برگزار کرده است.

خبرگزاری یونهاب به نقل از این مقام مسئول آورده است: جلسه شوراتی امنیت ملی به ریاست لیم جونگ دیوک معاون مشاور امنیت ملی برای بررسی وضعیت آمادگی برگزار شده است.

اعتراض رئیس شورای امنیت: تلاش‌ها برای کمک به خاورمیانه وتو می شود

«فرید خوجه» سفیر آلبانی در سازمان ملل که کشورش ریاست دوره ای شورای امنیت بین المللی را برعهده دارد، گفت: هر گونه تلاشی برای کمک رسانی به خارومیانه وتو می شود.

به گزارش شفقنا، خوجه در پاسخ به سوال القدس العربی مبنی بر اینکه «چگونه ملت ها می توانند به شورای امنیت اعتماد کنند در حالی شاهد ناکامی های پی در پی آن هستند»، گفت: «به عنوان نماینده کشورم به شما پاسخ می دهم. از این نظر با شما موافقم. در هر باری که شورای امنیت تلاش می کند در خاورمیانه یا جاهای دیگر کمک کند، حق وتو مطرح می شود. این شورا با وتو گروگان گرفته می شود و دلیل آن هم اختلاف بین اعضای آن است.»

خوجه افزود: در احساس سرخوردگی نسبت به شورای امنیت با شما هم عقیده هستم. از سی سال پیش و از زمان پس از جنگ سرد تاکنون شورای امنیت را می بینیم که جلسات غیررسمی و غیرعلنی برای رسیدن به توافق برگزار می کند اما در بسیاری از موارد به توافق نمی رسیم.»

وی ادامه داد: موضوع مسلمی وجود دارد و آن هم این است که شورای امنیت این روزها در بهترین وضعیت خود نیست و بازتاب کننده دنیای امروز است؛ دنیای دو دسته ای که در این شورا منعکس می شود اما باید به این شورا و پتانسیل های آن پایبند باشیم. زمانی که اعضای این شورا به اتفاق نظر برسند، می توان جان انسان ها را نجات داد.