تکه جدید پازل راست افراطی در اروپا/ درباره پیروز انتخابات هلند چه میدانیم؟
اکوایران: پیروزی ویلدرس هشداری برای احزاب اصلی در سراسر اروپا در آستانه انتخابات پارلمان اروپا در ژوئن آینده است، که احتمالا مانند هلند با موضوعات مشابهی دست و پنجه نرم خواهند کرد: مهاجرت، هزینه زندگی و تغییرات آب و هوایی.
به گزارش اکوایران، خیرت ویلدرس، پوپولیست راست افراطی و مخالف اتحادیه اروپا از امروز برای تشکیل دولت ائتلافی در هلند مشغول کار خواهد شد و رایزنیهای خود را با رهبران دیگر احزاب در این کشور گسترش میدهد.
به نوشته یورونیوز، ویلدرس و حزب راست افراطی او به نام «برای آزادی» در انتخاباتی شوکهکننده موفق شدند بیش از سایر احزاب کرسی کسب کنند و حالا روزگار جدیدی برای این کشور در پیش خواهد بود.
ویلدرس که از طرفداران ویکتور اوربان نخستوزیر مجارستان است، وعده داده همه مهاجرتها را متوقف کند، پرداختهای هلند به اتحادیه اروپا را کاهش دهد و تلاشها برای ورود اعضای جدید به این بلوک از جمله اوکراین را مسدود کند.
حزب آقای ویلدرس که به اختصار PVV نامیده میشود، فراتر از نتیجه تمام نظرسنجیها موفق شده ۳۷ کرسی از مجموع ۱۵۰ صندلی پارلمان را به دست بیاورد و این میزان بسیار بالاتر از ۲۵ کرسی ائتلاف مشترک کارگر و سبز است.
حزب محافظهکار «مردم برای آزادی و دموکراسی» که پس از کنار رفتن مارک روته، یک پناهنده کردِ متولد ترکیه را به عنوان رهبر خود میشناخت نیز تنها ۲۴ کرسی کسب کرد؛ سیاستمداری که هرچند خود با پناهجویی به این جایگاه رسیده اما شدیدا موافق اعمال سیاستهای سخت در قبال پناهجویان و مهاجران بوده است.
در حال حاضر تشکیل ائتلافی متشکل از حزب ولیدرز، حزب ضد ساختار و تازه تاسیس «قرارداد اجتماعی جدید» و حزب «مردم برای آزادی و دموکراسی» با ۸۱ کرسی برای تشکیل دولت بسیار محتمل به نظر میرسد. هرچند احتمالا ماهها مذاکرات برای این منظور در پیش خواهد بود.
روزنامه راست میانه NRC هلند در تحلیلی درباره نتایج این انتخابات میگوید: «دوران روته با یک شورش پوپولیستی جناح راست این حزب به پایان میرسد؛ شورشی که لاهه را تا پایههای آن میلرزاند.»
ویلدرس چهارشنبه شب و در سخنرانی پیروزی خود در جمع هوادارانش گفت: «من مطمئن هستم که میتوانیم برای تشکیل دولت به توافق برسیم و میخواهیم حکومت را به دست بگیریم و این کار را خواهیم کرد.»
پیروزی ویلدرس هشداری برای احزاب اصلی در سراسر اروپا در آستانه انتخابات پارلمان اروپا در ژوئن آینده است، که احتمالا مانند هلند با موضوعات مشابهی دست و پنجه نرم خواهند کرد: مهاجرت، هزینه زندگی و تغییرات آب و هوایی.
اروپای جدید
ویلدرس که از دیرباز رویکردهای ضد اسلامی و ضد مهاجرتی داشته، پیشتر خواستار تعطیلی تمامی مساجد و ممنوعیت حجاب در هلند شده بود. اما اخیرا کمی از ایدههای تند پیشین خود فاصله گرفته و تلاش کرده بر موضوعاتی چون معیشت و مسائل اقتصادی تمرکز کند.
با این حال پیروزی راستگرایان در کشورهای مختلف خبری نگران کننده برای اتحادیه اروپا به شمار میرود؛ هرچند انتخابات ماه گذشته در لهستان که به پیروزی گروهی از احزاب طرفدار اروپا بر ملیگرایان انجامید، نشان میدهد که همه کشورهای منطقه به سمت راست منحرف نمیشوند.
با این حال متئو سالوینی، معاون نخستوزیر ایتالیا و رهبر حزب راست افراطی «لگا» از نتایج انتخابات هلند استقبال کرد و مدعی شد که «شکلگیری یک اروپای جدید» امکانپذیر است.
ایتالیا سال گذشته با پیروزی جورجا ملونی، راستگراترین دولت خود از زمان جنگ جهانی دوم را تشکیل داده است. ضمن اینکه دو ماه پیش رابرت فیکو پوپولیست که او هم ضد مهاجرت و ضد اتحادیه اروپا است، قدرت را در اسلواکی به دست گرفته است.
در مجارستان هم ویکتور اوربانی قدرت را در اختیار دارد که مدتهاست به یک مشکل برای اتحادیه اروپا تبدیل شده و سیاستهای مخالف او به یک مانع بر سر اجرای بسیاری از تصمیمات در اروپا بدل شده است.
اما در هلند، ویلدرس بارها گفته که این کشور باید ارائه تسلیحات به اوکراین را متوقف کند؛ چراکه به گفته او هلند خود به این سلاحها نیاز دارد تا بتواند از خود دفاع کند.
او در سخنرانی پیروزی خود گفت: «ما باید راهی پیدا کنیم تا امیدهای رایدهندگان را برآورده کنیم و هلند را به هلندیها بازگردانیم. ما باید سونامی پناهندگی و مهاجرت را مهار کنیم.»
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
فوری؛ شورای حکام آژانس قطعنامه ضدایرانی را تصویب کرد
-
انتقاد تند پزشکیان از غرب: شما مرد هستید که با بمب زنان و کودکان را کشتار میکنید!
-
فوری؛ ممکن است امشب قطعنامه صادر نشود
-
فوری/ واریز یارانه نقدی آبان 1403+ فیلم
-
واکنش فوری تهران به قطعنامه شورای حکام آژانس
-
معمای ترامپ در مواجهه با تهران/ چه چیزهایی میتواند مانع از مذاکره شود؟
-
زنگ خطر برای دریای خزر/ کاهش تراز آب و پیامدهای آن
-
توصیه مولوی عبدالحمید به گفتوگو با آمریکا و اروپا/ گام اهل سنت برای وفاق
-
چرا غرب از گروسی ناامید شد؟/ واکنش تهران به صدور قطعنامه احتمالی چه خواهد بود؟