تظاهرات بیسابقه کارگران کره شمالی/ چرا این کارگران مدیران کارخانههای چین را گروگان گرفتند؟
اکوایران: تظاهرات گسترده توسط مردم کرهشمالیها تقریباً تا کنون بیسابقه بوده است، و گفته میشود که آنها بر سر سرنوشت خود دچار سردرگمی هستند.
به گزارش اکوایران، آژانس اطلاعاتی کره جنوبی میگوید شرایط نامناسب کارگران کره شمالی در خارج از کشور منجر به «وقایع و حوادثی» شده است، در حالی که ناظران از اعتراضاتی نادر در چین در میان کارگران یک شرکت تجاری مرتبط با ارتش کره شمالی گزارش میدهند.
به نوشته رویترز، به گفته دو محقق وابسته به دولت کره جنوبی، بیش از 3000 کارگر کره شمالی در چین که از دستمزدهای پرداخت نشده و قرنطینههای همهگیری خسته شدهاند، ماه گذشته دست به اعتراض زدند.
تظاهرات گسترده توسط مردم کرهشمالیها تقریباً تا کنون بیسابقه بوده است، و گفته میشود که آنها بر سر سرنوشت خود دچار سردرگمی هستند: چین میخواهد آنها را به خانه بفرستد تا از قطعنامههای سازمان ملل پیروی کنند، اما کره شمالی میخواهد کارگران آن در آنجا به حضور خود ادامه دهند.
بر اساس گزارش 2023 وزارت امور خارجه ایالات متحده در مورد قاچاق انسان، پیونگ یانگ کنترل شدیدی بر کارگران خارج از کشور خود اعمال می کند، از جمله 90 درصد از دستمزد آنها را برای بودجه دولتی مصادره می کند.
در این گزارش آمده است که برای برخی از کارگران، دستمزدهایشان را تا زمان بازگشت به کره شمالی دریافت نمیکنند که آسیب پذیری آنها در برابر اجبار و استثمار توسط مقامات را افزایش میدهد.
به نظر میرسد تحرکات اخیر شرایط را بدتر کرده است.
چو هان بوم، محقق موسسه اتحاد ملی کره، گفت که کارگران کره شمالی در بیش از 10 کارخانه نساجی در شهری در استان جیلین نزدیک به مرز، اعتراضات خشونت آمیزی را به دلیل دستمزدهای پرداخت نشده برگزار کردند.
کو یونگ هوان، دیپلمات سابق کره شمالی که پس از فرار اکنون به وزیر اتحاد کره جنوبی مشاوره میدهد، در مصاحبهای گفت که پس از این که کارگران عصبانی برخی از مدیران این کارخانههای نساجی را گروگان گرفتند، مقامات کنسولگری کره شمالی در چین به استان جیلین اعزام شده اند و تلاش می کنند اوضاع را تحت کنترل نگه دارند.
قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل در سال 2017 که چین از آن حمایت کرد، از کشورها خواست تا تمام کارگران کره شمالی را تا دسامبر 2019 به کشورشان بازگردانند، به این دلیل که نیروی کار آنها برای کسب ارز خارجی برای برنامههای هستهای و موشک های بالستیک ممنوعه کره شمالی مورد سوء استفاده قرار میگیرد.
در آن زمان، پکن گفت که بیش از نیمی از آنها را به کشورشان بازگردانده است. به گفته وزارت امور خارجه ایالات متحده، حدود 20 تا 100 هزار نفر از جمعیت کره شمالی در چین کار می کنند، عمدتاً در رستورانها و کارخانهها.
چو گفت: «نارضایتی در میان این کارگران در حال افزایش است. اکنون که مرزهای [کره شمالی] در حال بازگشایی است، آن کارگران میخواهند به خانههای خود بروند. اما با توجه به اینکه رژیم کره شمالی میخواهد آنها را در چین نگه دارد تا برای دولت پول جمعآوری کند، این کار آسانی نیست.»
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
رانا و شاهین بازار خودرو را آتش زدند
-
2 روایت متفاوت از علت تاخیر در پرداخت یارانه نقدی آبان 1403
-
انتقاد تند پزشکیان از غرب: شما مرد هستید که با بمب زنان و کودکان را کشتار میکنید!
-
فوری؛ ممکن است امشب قطعنامه صادر نشود
-
جزئیات تازه از ماجرای واریز یارانه آبان/ سازمان هدفمندی یارانهها: یارانه هیچکس حذف نشده است
-
جنگ اوکراین به نقطه جوش رسید/ کییف پیام هشدار گرفت؛ حملات هوایی گسترده روسیه در راه است
-
استقبال مولوی عبدالحمید از مسعود پزشکیان+ فیلم
-
فوری/ واریز یارانه نقدی آبان 1403+ فیلم
-
واکنش فوری تهران به قطعنامه شورای حکام آژانس