حمله به پایگاه راداری استراتژیک روسیه؛ کییف از خط قرمز هستهای مسکو عبور کرد؟
اکوایران: حملات پهپادهای اوکراینی به یک سایت راداری روسیه ممکن است از یکی از خطوط قرمز مسکو برای استفاده بالقوه از تسلیحات هستهای عبور کرده باشد
به گزارش اکوایران، حملات پهپادهای اوکراینی به یک سایت راداری روسیه ممکن است از یکی از خطوط قرمز مسکو برای استفاده بالقوه از تسلیحات هستهای عبور کرده باشد؛ بند «اختلال در اقدامات واکنش نیروهای هستهای» بر اساس متن فرمان کرملین که در سال 2020 توسط ولادیمیر پوتین امضا شد.
طبق گزارشها، پهپادهای اوکراینی مرکز 590 مهندسی رادیویی جداگانه واحد نظامی 84680 در شهر کویلکینو را در صبح چهارشنبه و همچنین 11 آوریل هدف قرار دادند. کوویلکینو در جمهوری موردویا، حدود 400 کیلومتری از مرز اوکراین است.
به نوشته نیوزویک، این سایت محل استقرار یک رادار «کانتینر» بر فراز افق 29B6 است که بخشی از شبکه شناسایی و هشدار اولیه روسیه برای حملات هوافضا، از جمله حملات موشکهای بالستیک است.
منابع میگویند نتایج حمله روز چهارشنبه هنوز در حال ارزیابی است. گزارشهای رسانههای اوکراینی حاکی از آن است که ساختمان پست فرماندهی این سایت در جریان حمله 11 آوریل آسیب دیده است، در حالی که مقامات روسی گفتهاند دو هواپیمای بدون سرنشین سرنگون شدهاند.
اگر سیستم رادار کانتینر تحت تأثیر حمله قرار گرفته باشد، این حملات ممکن است طبق فرمان سال 2020 پوتین، یکی از «شرایط تعیین کننده امکان استفاده فدراسیون روسیه از سلاح هستهای» را برآورده کند.
این شرایط شامل «دریافت اطلاعات موثق در مورد پرتاب موشکهای بالستیک برای حمله به سرزمینهای فدراسیون روسیه و (یا) متحدان آن» و «استفاده دشمن از سلاحهای هستهای یا دیگر انواع سلاحهای کشتار جمعی در سرزمینهای فدراسیون روسیه و (یا) متحدان آن است».
معیارهای دیگر عبارتند از: «اثرگذاری دشمن بر تأسیسات حیاتی دولتی یا نظامی فدراسیون روسیه که منجر به اختلال در اقدامات واکنشی نیروهای هستهای میشود» و «تجاوز به فدراسیون روسیه با استفاده از سلاحهای متعارف، زمانی که موجودیت دولت در معرض تهدید است.»
تهدید تشدید تنش هستهای از زمان آغاز جنگ در فوریه 2022 بر سر تهاجم گسترده روسیه به اوکراین بوده است - چه از طریق سلاحهای هستهای یا یک فاجعه در یکی از نیروگاههای هستهای غیرنظامی در منطقه نبرد.
پوتین و مقامات ارشد او بارها درباره یک رویارویی هستهای به دلیل دخالت غرب در درگیری هشدار دادهاند، همانطور که رهبران متحدان اوکراین از جمله جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا، چنین هشدارهایی دادهاند. برجستهترین نگرانیها مربوط به کلاهکهای هستهای تاکتیکی روسیه است که برای استفاده موضعی در میدان نبرد طراحی شدهاند. کرملین هرگز هیچ «خط قرمز» ملموسی فراتر از اسناد دکترین هستهای خود تعیین نکرده است.
پوتین در ماه مارس گفت که دشمنان غربی «باید متوجه شوند که ما نیز سلاحهایی داریم که میتواند اهدافی را در قلمرو آنها هدف قرار دهد. همه اینها واقعاً تهدیدی برای درگیری با استفاده از سلاح هستهای و نابودی تمدن است، آیا آنها متوجه نیستند؟»
تهدید تشدید تنش هستهای ابزاری قدرتمند برای کرملین در تلاش برای جلوگیری از کمک غرب به اوکراین و تحت فشار قرار دادن کیف به سمت دادن امتیازات ارضی و سیاسی است. با وجود تمام تهدیدهای روسیه، ایالات متحده بارها گفته است که هیچ نشانهای از آمادگی مسکو برای توسل به سلاحهای کشتار جمعی در اوکراین ندیده است.
در اوایل جنگ اوکراین الکسی زایتسف، سخنگوی وزارت خارجه روسیه، کسانی را که احتمال استفاده مسکو از تسلیحات هستهای را مطرح میکردند به «دروغگویی آگاهانه» متهم کرد و افزود: «روسیه قاطعانه به این اصل پایبند است که هیچ برندهای در جنگ هستهای وجود ندارد و نباید چنین اتفاقی بیافتد.»
رفتار روسیه، برخلاف لفاظیها، تاکنون با این اصل همسو بوده است. اوکراین چندین حمله به خاک روسیه انجام داده است که از نظر تئوری به آستانههای تعیین شده در دکترین هستهای مسکو میرسد، اما کرملین هیچ قصدی برای تشدید تنش نشان نداده است.
پهپادها و موشکهای اوکراینی بارها به پایگاههای هوایی میزبان هواپیماهای بمبافکن هستهای روسیه حمله کردهاند و هواپیماهای هشدار اولیه را هدف قرار دادهاند، مانند حملات به پایگاههای هوایی انگلس و دیاگیلوو در داخل روسیه در دسامبر 2022. کیف همچنین کشتیهای روسیای را هدف قرار داده است که میتوان آنها را با موشکهای هستهای مسلح کرد.
مسکو عموما به جای تشدید درگیری، با تسلیحات متعارف و با عقب بردن نیروهایش به مواضع امنتر پاسخ داده است. با این حال، حملات دوربرد اوکراین شکایاتی را از سوی شرکای غربی کیف برانگیخته است که باعث ناراحتی اوکراینیهایی شده است که تحت بمباران دائمی روسیه در سراسر کشور زندگی میکنند، در حالی که در طول خط مقدم درگیر یک دفاع سخت و پرهزینه هستند.
ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهور اوکراین در پاییز 2022 پیشبینی کرد که همتای روس او از ترس جان خود از سلاح هستهای استفاده نخواهد کرد. زلنسکی درباره پوتین گفت: «او میداند که پس از استفاده از سلاحهای هستهای دیگر نمیتواند به اصطلاح جان خود را حفظ کند و من از این اطمینان دارم».
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
انتقاد تند پزشکیان از غرب: شما مرد هستید که با بمب زنان و کودکان را کشتار میکنید!
-
شوهران قاتل قصاص نمیشوند؟/ واکاوی حقوقی مجازات همسرکشی در ایران
-
جزئیات تازه از ماجرای واریز یارانه آبان/ سازمان هدفمندی یارانهها: یارانه هیچکس حذف نشده است
-
جنگ اوکراین به نقطه جوش رسید/ کییف پیام هشدار گرفت؛ حملات هوایی گسترده روسیه در راه است
-
ابطال مصوبه دولت در خصوص حقوق بازنشستگان
-
استقبال مولوی عبدالحمید از مسعود پزشکیان+ فیلم
-
فوری/ واریز یارانه نقدی آبان 1403+ فیلم
-
رانا و شاهین بازار خودرو را آتش زدند
-
آغاز اولین سفر استانی پزشکیان/ رئیس جمهور وارد زاهدان شد؛ پلن 4.5 همتی دولت برای سیستان و بلوچستان