بقائی: پزشکیان و عراقچی به مصر میروند/ ادامه گفتوگوها با اروپا نامشخص است
سخنگوی وزارت امور خارجه در نشست خبری خود گفت: این هفته اجلاس «دی-۸» در مصر برگزار میشود و رئیسجمهوری و وزیر امور خارجه در این نشست شرکت میکنند.
به گزارش اکوایران، اسماعیل بقائی، سخنگوی وزارت امور خارجه امروز، سهشنبه 27 آذر 1403، در نشست خبری وزارت خارجه شرکت کرد.
بقائی در این نشست خبری به نکاتی اشاره کرد که در ادامه میخوانید:
-
ما در سوریه به دنبال احیای امپراطوریهای گذشته نبودیم. آنچه در سوریه مهم بود کمک به تأمین امنیت مردم سوریه در برابر تروریسم بود.
-
بنا به دعوت سوریه در این کشور حضور داشتیم و حضورمان مستشاری بود. ما در حمایت از شخص، گروه و حزب خاصی در سوریه نبودیم.
-
بازگشایی سفارت ایران در سوریه نیازمند اطمینان از امنیت کارکنان و دیپلماتهاست.
-
تا آخرین لحظات آنچه برای ما مهم بود کمک به حفظ امنیت و تمامیت سرزمینی سوریه به عنوان کشور مهم منطقه بود.
-
حضور آمریکا در سوریه بر کدام مبنای قانون است؟ آمریکا در این مدت چه عملکردی در سوریه داشته است؟
-
هر کشوری برای دفاع از کشورش باید متکی به خودش باشد. نیروهای کشورهای دیگر نباید جایگزین ارتش و ظرفیتهای دفاعی کشور دیگر شوند.
-
این هفته اجلاس «دی-۸» در مصر برگزار میشود و رئیسجمهور و وزیر امور خارجه در این نشست شرکت میکنند.
-
مسئول سیاست خارجیِ اتحادیه اروپا بهتازگی گفته: ایران و روسیه جایی در آینده سوریه ندارند. مداخلهجوییِ اتحادیه اروپا درباره منطقه طنز جالبی است.
-
دوران تعیین تکلیف قدرتهای خارجی برای منطقه گذشته است و بهتر است اتحادیه اروپا درباره رفتارش در غرب آسیا بازنگری کند.
اعداد بدهی سوریه به ایران اغراق آمیز است
-
50 میلیارد دلار بدهی سوریه به ایران بسیار اغراقآمیز است.
-
به صورت کلی موافقتنامهها و یادداشت تفاهم نامههایی که منعقد میشود بین ۲ کشور است بنابراین همه تعهدات و حقوق بین ۲ کشور موجود است و ناپدید نمیشود و هر نظام و حاکمیتی که روی کار خواهد آمد بر اساس اصل جانشینی این موافقتنامهها منتقل خواهد شد و در دستور کار جمهوری اسلامی است.
-
آنچه که مشخص است این است که بیکیفرمانی رژیم صهیونیستی در طول هشت دهه گذشته، عامل بسیار کلیدی در جریتر شدن این رژیم و ادامه نقضهای فاحش حقوق بشر و حقوق بشردوستانه بوده است.
-
هماکنون در دیوان بینالمللی دادگستری و دیوان بینالمللی کیفری پروندههای مشخصی در این رابطه مفتوح شده است. این موضوع در نوع خود بیسابقه است؛ چرا که رژیم صهیونیستی تنها رژیمی در جهان است که به دلیل ارتکاب جنایت علیه بشریت و جنایت جنگی تحت تعقیب دیوان بینالمللی کیفری قرار دارد.
-
بسیاری از کارشناسان و نهادهای حقوقی معتقدند که باید به این فهرست دو جنایت بزرگ بینالمللی دیگر، یعنی جنایت تجاوز و جنایت نسلکشی نیز افزوده شود.
-
دیوان بینالمللی دادگستری تاکنون شش دستور موقت صریح و مشخص مبنی بر ضرورت توقف نسلکشی در غزه و رفح صادر کرده است، اما متأسفانه هیچیک از این احکام تاکنون به مرحله اجرا درنیامده است.
تامین 99 درصد تسلیهات اسرائیل از سوی آلمان و آمریکا
-
همچنین گزارشگران حقوق بشر، از جمله گزارشگر ویژه حقوق بشر در امور فلسطین، بارها در گزارشهای مکتوب و شفاهی خود با قطعیت اعلام کردهاند که ما در حال مواجهه با یک نسلکشی مستمر هستیم. این گزارشگران حتی از اصطلاحات و عبارات استعماری برای توصیف وضعیت استفاده کردهاند.
-
آنچه که امروز در فلسطین اشغالی جریان دارد، در واقع یک روند هفتاد تا هشتاد ساله است که طی آن، نقض حقوق اساسی مردم فلسطین بهصورت سیستماتیک ادامه داشته است.
-
صحبتهای اخیر گزارشگر سازمان ملل در رابطه با مبارزه با تروریسم بسیار حائز اهمیت است. اینکه فردی که مسئولیت و وظیفهاش گزارشدهی و بررسی موضوع مبارزه با تروریسم و رعایت حقوق بشر در این زمینه است، به چنین مسائلی اشاره میکند، بسیار معنادار است.
-
این گزارشگر بهصراحت واقعیتی را بیان کرده که نزدیک به ۹۹ درصد از تسلیحات ارسالی به اسرائیل توسط آمریکا و آلمان تأمین میشود.
-
از منظر حقوق بینالملل و همچنین اصول اخلاقی، کشورهایی که به ارتکاب یک جنایت بینالمللی کمک میکنند، بهعنوان همدست و شریک در این جنایات تلقی میشوند. یکی از نکات صریحی که این گزارشگر بیان کرده، این است که برای توقف نسلکشی، سریعترین و سادهترین اقدام، توقف ارسال تسلیحات به رژیم صهیونیستی است. این موضوع، خواسته قاطبه جامعه بینالمللی و بهویژه کشورهای منطقه است.
-
تا زمانی که ارسال تسلیحات به رژیم صهیونیستی از سوی این کشورها ادامه داشته باشد، مردم منطقه این کشورها را بهعنوان همدست و شریک در جنایات اسرائیل تلقی خواهند کرد.
زمان دقیق ادامه گفتوگوهای ایران و اروپا هنوز مشخص نشده است
-
زمان دقیق ادامه گفتوگوهای مذاکرات و تروئیکای اروپایی هنوز مشخص نشده است، اما تفاهم شده که این روند ادامه پیدا کند. نامهنگاریهای مرتبط با این موضوع، امر جدیدی نیست و طبیعی است که ما نیز پاسخ خود را هم به شورای امنیت ارسال کردیم و هم در بیانیهای که از طرف سخنگوی وزارت خارجه منتشر شد، مواضع خود را بیان کردیم.
-
ما به هیچ عنوان نمیتوانیم این روش را به عنوان یک اقدام برای کاهش التهاب در رابطه با موضوع گفتوگوها و برنامهای که سالهاست صلحآمیز بودن آن به تأیید آژانس بینالمللی انرژی اتمی رسیده است، تلقی کنیم. کشورهایی که ادعاهای نگرانی در رابطه با برنامه هستهای صلحآمیز ایران داشتهاند، باید به این واقعیت توجه کنند.
-
این مکاتبات و موضعگیریها تأثیری در رویکرد جمهوری اسلامی ایران در ادامه برنامه صلحآمیز نخواهد داشت و نمیتواند چیزی فراتر از آنچه تاکنون این کشورها بیان کردهاند، اثبات کند. رویکرد سیاستزده و تلاش برای استفاده از این موضوع به عنوان ابزاری برای فشار، نه تنها تأثیری ندارد بلکه از لحاظ حقوقی نیز هیچ مبنا و پایهای ندارد.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
برگ برندهای که هنوز در دست پوتین است؛ کرملین بر سر سوریه معامله میکند؟
-
سهام عدالت یلدایی از امروز واریز میشود
-
حملات نیروهای ایالات متحده علیه مرکز فرماندهی انصارالله
-
۲۴ ساعت سرنوشتساز برای سیاست پولی جهان؛ چشم بازارهای جهانی به تصمیمات 3 بانک مرکزی مهم
-
دلیل ریزش شبانه ساختمان زیتون اهواز؛ خاطره متروپل زنده شد
-
مدارس و ادارات کدام استانها سهشنبه تعطیل شدند؟
-
هوا سرد و آلوده، مملکت تعطیل
-
زلزله ژئوپلیتیکی عظیم در قلب خاورمیانه؛ سوریه آماج حملات هوایی سه قدرت خارجی
-
فوری/ اولین بیانیه اسد پس از سقوط: فرار به روسیه برنامهریزیشده نبود