به گزارش اکوایران، مقامات ارشد اروپایی اعلام کردند: دونالد ترامپ در یک مکالمه تلفنی تند با نخست‌وزیر دانمارک بر جدیت و تصمیم خود برای تصاحب گرینلند تأکید کرده است. رئیس‌جمهور ایالات متحده هفته گذشته به مدت ۴۵ دقیقه با مته فردریکسن، نخست‌وزیر دانمارک گفت‌وگو کرد.

کاخ سفید در مورد این تماس اظهار نظری نکرد اما فردریکسن اعلام کرد در این مکالمه تأکید کرده است: گرینلند بخشی خودمختار از قلمرو پادشاهی دانمارک است و قابل فروش نیست. ترامپ در این تماس تلفنی پرتنش با نخست‌وزیر دانمارک، بر جدیت خود برای تصاحب گرینلند تأکید کرده است.

پنج مقام ارشد فعلی و پیشین اروپایی که از این تماس مطلع شده‌اند، گفتند: این گفت‌وگو بسیار بد پیش رفته است. به نقل از مهر، آن‌ها افزودند: ترامپ پس از اظهارات نخست‌وزیر دانمارک مبنی بر اینکه این جزیره فروشی نیست، رفتار تهاجمی و مقابله‌جویانه‌ای داشته است.

توصیف مقامات از لحن ترامپ 

با وجود این موضوع، او پیشنهاد همکاری بیشتر در زمینه پایگاه‌های نظامی و بهره‌برداری از منابع معدنی را داده بود. یکی از این افراد گفت: این تماس وحشتناک بود. دیگری افزود: «او بسیار قاطع بود، قبلاً سخت بود این مسئله را جدی گرفت، اما حالا فکر می‌کنم جدی و احتمالاً بسیار خطرناک است.

فایننشال‌تایمز نوشت: جزئیات این تماس احتمالاً نگرانی‌های اروپایی‌ها را در مورد اینکه بازگشت ترامپ به قدرت می‌تواند روابط فرا آتلانتیک را بیش از پیش تحت فشار قرار دهد، عمیق‌تر می‌کند. رئیس‌جمهور آمریکا بر متحدان فشار می‌آورد تا از قلمرو خود چشم‌پوشی کنند.

بسیاری از مقامات اروپایی امیدوار بودند که اظهارات ترامپ درباره تلاش برای کنترل گرینلند به دلایل "امنیت ملی" تنها یک تاکتیک مذاکره برای به دست آوردن نفوذ بیشتر بر این قلمرو ناتو باشد. اما تماس ترامپ با فردریکسن این امیدها را نابود و بحران سیاست خارجی میان متحدان ناتو را عمیق‌تر کرده است. یکی از افرادی که در جریان این تماس قرار داشته، گفت: هدف کاملاً واضح بود. آن‌ها گرینلند را می‌خواهند.

دانمارکی‌ها اکنون در حالت بحرانی قرار دارند. فرد دیگری افزود: دانمارکی‌ها به شدت از این موضوع وحشت‌زده شده‌اند. یک مقام پیشین دانمارک اظهار داشت: این گفت‌وگو بسیار سخت بود. ترامپ دانمارک را به اعمال اقدامات خاصی مانند تعرفه‌های هدفمند تهدید کرد.

گرینلند، با جمعیتی حدود ۵۷,۰۰۰ نفر، نقطه ورودی به مسیرهای حمل‌ونقل جدیدی است که به تدریج از طریق قطب شمال باز می‌شوند و همچنین دارای منابع معدنی غنی، اما دشوار برای دسترسی است.

ترامپ اوایل ژانویه تهدید کرد در صورت مخالفت دانمارک با او بر سر گرینلند، تعرفه‌هایی علیه این کشور اعمال خواهد کرد. او همچنین احتمال استفاده از نیروی نظامی برای کنترل این جزیره را رد نکرد. ترامپ در یک کنفرانس خبری چند روز پیش از تصدی ریاست‌جمهوری گفت: مردم حتی نمی‌دانند که آیا دانمارک از نظر قانونی حقی به این جزیره دارد یا خیر؟ اما اگر حقی داشته باشد، باید آن را واگذار کند، چون ما به آن برای امنیت ملی نیاز داریم.

او افزود: درباره حفاظت از جهان آزاد صحبت می‌کنم. کشتی‌های چینی همه‌جا هستند. کشتی‌های روسی همه‌جا هستند. ما اجازه نمی‌دهیم چنین چیزی اتفاق بیفتد.

علت اصرار ترامپ روی تصاحب گرینلند

به گزارش اکوایران، گرینلند بزرگ‌ترین جزیره جهان است که به‌عنوان سرزمینی خودمختار با نظارت دانمارک، روزگارش را سپری می‌کند.

دونالد ترامپ، چهل‌وهفتمین رئیس‌جمهوری آمریکا گفته برای الحاق گرینلند به خاک کشورش، گزینه‌های فشار اقتصادی و نظامی هم روی میز هستند. این صحبت‌ها جنجال‌های تازه‌ای را ایجاد کرده است.

به گزارش اکوایران، رابطه گرینلند و آمریکا، ریشه در گذشته دارد. این جزیره، بیش از ۳۰۰ سال است که به صورت خودمختار، با نظارت دانمارک امور خود را پیش می‌برد.

 

در زمان جنگ جهانی دوم، آمریکا به این سرزمین راه پیدا کرد و پس از آن، گرینلند هیچ‌وقت از آمریکا رهایی نیافت. هری ترومن، سی‌وسومین رئیس‌جمهوری آمریکا در سال ۱۹۴۶ برای نخستین بار پیشنهاد خرید این جزیره از طرف آمریکا را مطرح کرد. با مخالفت دانمارک، این اقدام انجام نشد.

به گزارش اکوایران، دونالد ترامپ در سال ۲۰۱۹، در حالی‌که نخستین دوره ریاست‌جمهوری‌اش را سپری می‌کرد، دوباره مسئله خرید گرینلند را مطرح کرد. به این ترتیب این بحث دوباره زنده شد.

حالا ترامپ دوباره به دفتر ریاست‌جمهوری آمریکا بازگشته و به‌تازگی در مصاحبه‌ای، تاکید کرده که مسئله الحاق گرینلند به آمریکا، به امنیت ملی و اقتصادی این کشور مرتبط است و در نتیجه گزینه‌هایی مثل فشار اقتصادی و نظامی همچنان روی میز هستند. این سخنان باعث شده که دوباره بحث الحاق گرینلند به آمریکا داغ شود.