پرویر سروری نائب رییس شورای شهر تهران درخصوص جزییات دیدار اعضای شورای شهر تهران با رئیس سازمان بازرسی کل کشور به اکو ایران گفت :‌ جلسه بسیار خوبی بود ما خوشحال هستیم که قوه قضاییه رفتار میدانی دارد و صرفا در اتاق های دربسته نمی نشینند که نظر بدهند، می روند از نزدیک مشکلات را می بینند و این که روی حل و تعیین تکلیف  پرونده های کثیرالشاکی  تمرکز پیدا کرده اند، یعنی حق و حقوق مردمی که ماه ها بلکه سال ها پشت درها مانده اند و زیان دیده اند یکی از نکات بسیار مثبت است ،حل یک پرونده می تواند حل مشکل 500 نفر باشد .

وی درخصوص این که رییس سازمان بازرسی درخصوص دخالت اعضای شوراهای کشور در انتصابات گلایه کرده است هم توضیح داد :‌این که رهبرمعظم  انقلاب به نمایندگان تاکید می کنند وارد حوزه انتصابات نشوند زیرا مغایر با ابعاد نظارتی شما است نشان از اهمیت این موضوع دارد، می دانیم در مجلس و شوراها چنین چالش هایی مطرح است و مربوط به این ین دوره نیست و تقریبا در همه دوره های مدیریت شهری وجود دارد و تجربه نشان می دهد که چنین مداخلاتی  کسوت نمایندگی را  مخدوش می کند ،وقتی نماینده مردم وارد حوزه اجرا شود ، به نوعی نماینده بدهکار مجری می شود و اگر آن فردی که معرفی شده مثبت عمل نکند پاسخ داده می شود که خودتان این فرد را معرفی کرده اید ،من فکر می کنم این تذکر خوبی است .

سروری با اشاره به این که مدیریت شهری نیازمند ارتباط بیشتر با قوه قضاییه است گفت :‌بسیاری از مشکلاتی که در حوزه مدیریت شهری  وجود دارد با نگاه مثبت قوه قضاییه می تواند به یک فرصت تبدیل شود ولی این نگاهی که بعضا برخی قضات نسبت به مدیریت شهری دارند به دلیل ناآگاهی و عدم  اشراف و این که  واقعیت های مدیریت شهری را نمی شناسند ، باعث می شود برخی احکامی را صادر می کنند که این احکام مانند یک ترمز در سیستم مدیریت شهری عمل می کند . این گفت و گو ها باعث می شود  هم مدیران شهری ملاحظات قضایی را بدانند و هم به نوعی دستگاه قضا به موضوعات شهری اشراف کامل پیدا کنند .

سروری از حضور رییس قوه قضاییه و مسئولان این قوه در اجلاس شورای عالی استان ها خبر داد و گفت :‌تلاش می کنیم در اجلاس های آینده با دعوت از مدیران قضایی کشور این تعاملات افزایش پیدا کند .

به گفته نائب رییس شورای شهر تهران ، سخنان رییس سازمان بازرسی نشان داد که به دنبال حل مشکلات هستند و دنبال قفل کردند تشکیلات نیستند و این نگاه باید تسری پیدا کند در کل کشور زیرا در برخی از شهرها می بینیم  نماینده قوه قضاییه به نوعی نگاه قفلی دارد  با توجه به سخنان و دیدگاه رییس سازمان بازرسی باید به دنبال باز کرده گره ها باشیم و این جلسات را توسعه بدهیم .

سروری در خصوص پیشنهاد یکی از اعضای شورای شهر درخصوص ایجاد کمیته صیانت از اعضای شورای شهر هم گفت :‌ این تجربه مثبتی در مجلس است اما تجربه کاملی نیست و خروجی که از این کمیته در مجلس می خواستیم بیرون نیامده اما همان مقدار هم انجام شده برای تخلفات و خدای نکرده و فساد باز دارنده بوده و فکر می کنم در شوراها با یک بررسی و آسیب شناسی عملکرد این کمیته در مجلس بتوانیم در شوراها  زمینه ای فراهم کنیم که  بتواند مانع تخلفات در جامعه شورایی کشور انجام شود .

به گزارش اکو ایران ،‌هفته گذشته ذبیح الله خدائیان، رئیس سازمان بازرسی کل کشور در نشست تخصصى با اعضاى شوراى شهر تهران با اشاره به نقش و جایگاه مردم در قانون اساسی کشور به منظور مشارکت در کلیه امورات گفت: با توجه به اینکه بایستی امورات مهم کشور با اتکاء آرای مردم و مشارکت آنها انجام می شود از این‌رو استفاده از این ظرفیت‌های مردمی بسیار مهم و ضروری است بر این اساس شوراها در صورتی می‌توانند موفق بوده و به هدف خود برسند که به عنوان نماینده مردم هدفی، جز خدمت‌رسانی نداشته باشند.

رئیس سازمان بازرسی کل کشور با انتقاد از برخی از دخالت‌های اعضای شوراهای شهر کشور در انتصابات بر ضرورت به‌کارگیری افراد به ویژه شهردارها با توجه به تخصص و کارآمدی تاکید کرد و افزود: متاسفانه در برخی مواقع شاهدیم که شوراهای شهر به جای نظارت، در عزل و نصب‌ها دخالت می‌کنند.

وی در بخش دیگری از سخنان خود به اعضای شوراهای شهر توصیه کرد که در میان مردم و پاسخگوی جامعه باشند.

خدائیان تاکید کرد: به اعتقاد بنده باید کاری کرد که فسادی تحقق پیدا نکند یا بروز فساد و مفسده به حداقل برسد البته راه مبارزه با فساد این نیست که فقط قانونی باشد و مجازات‌های سنگینی هم بر اساس قانون پیش بینی شده باشد بلکه بهترین روش برای مبارزه با فساد پیشگیری است و این موضوع فقط با شفافیت محقق می‌شود.

وی با بیان اینکه تا زمانی‌که امور شفاف نباشد فساد هم وجود دارد بر لزوم شفافیت در امورات شهرداری تاکید کرد و یادآور شد؛ امورات تمامی دستگاه‌ها به ویژه شهرداری‌ها باید به گونه‌ای باشد که هم مردم و هم دستگاه‌های نظارتی بتوانند شفاف در جریان قرار بگیرند تا زمانی که این امر محقق نشود فساد وجود دارد.

رئیس سازمان بازرسی کل کشور به اعضای شورای شهر تهران پیشنهاد داد که در این دوره با اقدامات خود شرایطی را ایجاد کنند که امورات در شهرداری تهران الکترونیکی شود و با شفافیت در امور بسیاری از گلوگاه‌های فساد شناسایی و مسدود شود.

وی اظهار کرد: افرادی مراجعه کرده‌اند و از طولانی بودن روند صدور پروانه‌های ساختمانی در تهران گله‌مند هستند و با توجه به اینکه در این دوره که شهرداری و شورا هم فکر هستند و با شعار مبارزه با فساد منصوب شده‌اند، ضروری است به گونه‌ای عمل کنند که گلوگاه‌های فساد در تهران مسدود شود.

خدائیان در ادامه یکی از دلایل بروز فساد را تراکم قوانین و مقررات دانست و از اعضای شورای شهر خواست که به این موضوع هم ورود کرده و اگر در جایی نیازی به تغییر یا اصلاح قوانین و مقررات است، اعلام کنند.

رئیس سازمان بازرسی کل کشور به موضوع آلودگی هوا در تهران نیز اشاره کرد و ادامه داد: همه مسئولان از مشکل آلودگی هوا صحبت می‌کنند اما سوال این است؛ به غیر از دستگاه‌ها که تکالیفی بر عهده‌شان گذاشته شده چه کسی باید بیاید و مشکل را حل کند؟ به عنوان نمونه مشکل خودروهای فرسوده را چه مرجعی باید رفع کند آیا شهرداری در این راستا نقشی ندارد؟

وی در ادامه به برخی از مشکلات موجود در حوزه شهری از جمله پسماندها و  زباله گردها اشاره کرد و گفت: همه از این موضوعات ناراحت هستند اما چه کسی باید مبارزه کند؟

یکی دیگر از موضوعاتی که خدائیان در این جلسه به آن اشاره کرد مسئله کمیسیون‌های ماده پنج، تغییر کاربری‌ها، افزایش طبقات، افزایش تراکم و... بود و گفت: این موضوعات نظم جامعه را به هم می‌زند؛ در شهر تهران در جاهایی مجوزهایی داده شده و ساخت و سازهایی از سال‌های قبل صورت گرفته که اصلا ظرفیت آن وجود ندارد.

وی خطاب به اعضای شورای شهر تهران گفت؛ شما دستگاه نظارتی هستید و حق نظارت دارید، نباید اجازه دهید که این کمیسیون‌ها به راحتی اجازه تغییر کاربری مغایر با طرح جامع شهر را بدهند.

رئیس سازمان بازرسی کل کشور تاکید کرد: در بازرسی‌های امسال این سازمان، رصد و نظارت عملکرد کمیسیون‌های ماده ١٠٠ و پنج در دستور کار دارد تا بررسی شود که بر اساس چه معیاری مجوز تغییر کاربری یا افزایش طبقات داده شده است.

وی همچنین خواستار هم‌افزایی بین این سازمان و شورای شهر شد و تاکید کرد که باید با اتخاذ تدابیری شرایط صدور پروانه الکترونیکی فراهم شود تا پای امضای طلایی وسط کشیده نشود.

انباشت پروژه‌های نیمه تمام، خشک شدن باغات به دلیل عدم نظارت، ناایمنی برخی از سازه‌ها، ناپایداری درآمدهای شهرداری، اتخاذ تصمیمات سلیقه‌ای شهردارها، تراکم فروشی، عدم هوشمندسازی امورات، فرونشست و برداشت بی‌رویه از آب‌های زیرزمینی و... از دیگر موضوعات مورد اشاره دکتر خدائیان در این نشست تخصصی بود و اعلام کرد در سال جاری این موضوعات در اقصی نقاط کشور دنبال می‌شود.

وی در ادامه سخنان خود با اشاره به اینکه با تاکیدات ریاست قوه قضاییه، سازمان بازرسی برنامه‌های خود را حول محور پیشگیری تعریف کرده است، گفت: شناسایی و مسدودسازی گلوگاه‌های فساد، شناسایی سوجریانات و... از موضوعاتی است که به جد در دستور کار این سازمان است.

رئیس سازمان بازرسی کل کشور در ادامه گذری به برخی از مسائل مطرح شده پیرامون عدم بازدارندگی احکام در برخورد با ساخت و سازها زد و تاکید کرد: به اعتقاد بنده قانون برای مبارزه با ساخت و سازها بازدارنده است اما متاسفانه مجری قوی نیست، قانون این اجازه را داده که اگر مقررات فنی رعایت نشد می‌توان تخریب کرد چرا من مجری به وظایف خود عمل نمی کنم؟ در حال حاضر چند ده هزار حکم تخریب در مورد تغییر کاربری‌ها وجود دارد؛ اما چون هر حکمی صادر شده به موقع اجرا نشده با تعداد کثیری احکام اجرا نشده مواجه هستیم که اجرای آنها هزینه دارد.

خدائیان به اعضای شورای شهر پیشنهاد داد که کمیته مشترکی بین سازمان بازرسی و شورای شهر تشکیل تا تکالیف دستگاه‌هایی که باید به شهر خدمت کنند احصاء و پس از خوداظهاری و راستی آزمایی اگر دستگاهی به وظیفه اش عمل نمی‌کند را به عنوان ترک فعل به دستگاه قضایی معرفی کند.

وی همچنین به معاونت سیاسی و قضایی سازمان بازرسی ماموریت داد که این موضوع را در دستور کار قرار دهد.