به گزارش اکو ایران ، درخواست برای انتشار ساختمان های ناایمن پایتخت باز هم از سوی یکی از اعضای شورای شهر تهران مطرح شد .

مهدی بابایی رئیس کمیته ایمنی شورای شهر تهران با اشاره به آتش‌سوزی روز گذشته در یک انبار بزرگ موتورسیکلت و لاستیک اظهار کرد: این حریق در یک سوله 3 هزار متری شامل اقلام اشاره شده صورت گرفت و در خصوص این حریق باید مطالبی مطرح شود.

وی با اشاره به اینکه سازمان آتش‌نشانی در بازه‌های زمانی مختلف 5 مرتبه اخطار به مالک این ساختمان داده بود، گفت: متاسفانه مالک هیچ اعتنایی به اخطارهای ارائه شده نداشته است.

بابایی با اشاره به حضور 200 نفر از آتش‌نشانان در روز گذشته در محل حادثه تصریح کرد: این حادثه می‌توانست بحران‌زا شود به طوری که در طبق چهارم ساختمان مجاور که یک ساختمان مسکونی بود آتش سرایت کرده بود که با حضور به موقع نیروهای آتش‌نشان از اتفاقات دیگر ممانعت به عمل آمد.

وی با طرح این سوال که تا کی قرار است شهردار تهران تنها به اخطار ساختمان‌های پرخطر و بحران‌زا اکتفا کند، گفت: شورای شهر تهران در سال 97 مصوبه‌ای را دارد که مربوط به این اینگونه ساختمان‌ها است که در این مصوبه به نحوه برخورد با چین ساختمان‌هایی تاکید شده که در ابتدا باید در خصوص چنین ساختمان‌هایی اخطار، مرحله دوم اطلاع‌رسانی، مرحله سوم درخواست قطع انشعابات و در مرحله چهارم و پایانی ساختمان پرخطر پلمب بشود و این سوال مطرح است که چرا شهرداری منطقه درخصوص این ساختمان درخواست قطع انشعاب نداده است.

رئیس کمیته ایمنی شورای شهر تهران از شهرداران مناطق خواست که با جدیت موضوعات مرتبط با ساختمان‌های پرخطر را پیگیری کنند و تنها به اخطار اکتفا نکنند.

بابایی با اشاره به تعداد ساختمان‌های پرخطر در شهر تهران گفت: بیش از این تعداد این ساختمان‌ها 129 عدد بود که با پیگیری‌های صورت گرفته تعداد آنها به 95 ساختمان رسیده است و جالب اینجاست که مالکین 95 ساختمان پرخطر هیچ توجهی به ایمن‌سازی و اخطارهای شهرداری ندارند و لذا از شهردار تهران درخواست می‌شود پیرو مصوبه شورا در سال 98 نسبت به اطلاع‌رسانی ساختمان‌های پرخطر به شهروندان اقدام کند و قطعا این مسئله تشویش اذهان عمومی نخواهد بود.

وی گفت: حق مردم است که مطلع شوند که در شهر تهران چه ساختمان‌های پرخطر و بحران‌زایی هستند تا از حضور در چنین ساختمان‌هایی امتناع کنند.

علی‌اصغر قائمی دیگر عضو شورای شهر تهران نیز ضمن تقدیر از اقدامات انجام شده از سوی ستاد معاینه فنی خودرو گفت: اقدامات خوبی در این زمینه انجام شده است و شاهد تسریع در فرآیند خدمت‌رسانی هستیم اما در این فرآیند دو مشکل جدی وجود دارد.

وی با اشاره به اینکه شهروندان تهرانی برای گرفتن نوبت جهت مراجعه به مراکز معاینه فنی به دو روش حضوری و غیرحضوری (اینترنتی) اقدام می‌کنند گفت: قطعا مراجعه حضوری و نوبت‌گیری از این روش نیاز به وقت است و قاعدتا روش خوبی نیست و شهرداری نیز مایل به این روش نیست و نوبت‌گیری غیرحضوری و اینترنتی جهت مراجعه به مراکز معاینه فنی از هر جهت مناسب‌تر است و این مسئله می‌تواند در کاهش آلودگی هوا نیز موثر باشد.

عضو شورای شهر تهران گفت: متاسفانه در روش نوبت‌گیری اینترنتی و غیرحضوری زمانی که به سایت ستاد معاینه فنی مراجعه می‌شود؛ کاربر ملزم است که کلیه بدهی‌های مربوط به خودروی خود را پرداخت کند البته درست است که پرداخت بدهی جزء وظایف رانندگان است اما این مسئله مستند قانونی برای ارائه خدمات از سوی ستاد معاینه فنی نیست و متاسفانه ارائه خدمات معاینه فنی به پرداخت بدهی رانندگان منوط شده است و این مسئله درست نیست.

قائمی افزود: چنانچه این تکلیف از سوی رانندگان برداشته شود قطعا ما شاهد افزایش مراجعات و نوبت‌گیری از طریق اینترنتی و غیرحضوری خواهیم بود.

وی گفت: نکته و مشکل دیگری که در خصوص نوبت‌گیری غیرحضوری و اینترنتی در باب معاینه فنی وجود دارد این است که اطلاعات معاینه فنی خودروها 3 الی 4 هفته زمان می‌برد که در سامانه بارگذاری شود و همین امر باعث می‌شود که شهروندان و رانندگان در دیگر سامانه‌های شهرداری نتوانند از دریافت خدمات استفاده کنند چرا که این خدمات نیز منوط به بارگذاری اطلاعات معاینه فنی خودروها خواهد بود. امیدواریم این دو مشکل اساسی از سوی شهرداری تهران پیگیری و در نهایت مرتفع شود.

مهدی چمران رئیس شورای شهر تهران نیز در خصوص دو مشکل اشاره شده از سوی قائمی در ارتباط با معاینه فنی خودروها تصریح کرد: این مشکلات به سازمان فاوای شهرداری تهران بر می‌گردد و متاسفانه این سازمان هنوز به جای اصلی خود بازنگشته و ما همگی نسبت به این موارد گلایه داریم.

 سید جعفر تشکری هاشمی رئیس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای شهر تهران در تذکری در خصوص عدم تحویل 630 دستگاه ون به تاکسیرانی گفت: در بیست و هشتم آذرماه سال گذشته، آقای زاکانی شهردار تهران در مراسمی از رونمایی 630 دستگاه ون به تاکسیرانی خبر داد که این ون‌ها 12 نفره بودند و حتی شهرداری تهران سهم خود را درخصوص این تعداد ون در اختیار دستگاه‌های مربوطه و کارخانجات سازنده قرار داد.

وی گفت: متاسفانه با گذشت حدود 5 ماه از موعد واگذاری ون‌ تاکسی‌های اشاره شده هنوز این خودروها در اختیار شهرداری قرار نگرفته است و تقاضا می‌شود که شهرداری تهران این موضوع را به سرعت پیگیری و نتیجه آن را به اعضای شورای شهر تهران اطلاع‌رسانی کند.

تشکری هاشمی تصریح کرد: نکته دیگر اینکه در 22 فروردین امسال بنده تذکری را در خصوص شرکت کنترل ترافیک و وضعیت آن دادم و در نهایت قرار شد هیئتی از شورای شهر تهران و مدیران مربوطه تشکیل و ابعاد ادغام این شرکت بررسی شود.

وی گفت: در جلسه اشاره شده نیز که با حضور چند تن از اعضای شورا و مدیران مربوطه شهرداری برگزار شد به ابعاد مختلف این مسئله پرداخته شد و این موارد نیز به صورت مکتوب در اختیار شهرداری تهران قرار داده شد و قرار شد در مدت زمان سه روزه این موارد پاسخ داده شود.

تشکری هاشمی گفت: در عین حال فرصت دو هفته‌ای برای بررسی و پاسخگویی از سوی مدیران مربوطه درخصوص شرکت کنترل ترافیک قرار داده شد که تا به امروز 18 روز می‌گذرد و بنده از شهرداری تهران تقاضا دارم که این موضوع را نیز پیگیری و پاسخ لازم داده شود.

 مهدی چمران رئیس شورای شهر تهران نیز در خصوص تذکر مطرح شده از سوی تشکری هاشمی در ارتباط با وضعیت شرکت کنترل ترافیک و پاسخ به سوالات مطرح شده گفت: بنده این موضوع را از آقای فروزنده پیگیری کردم و معاون شهردار مطرح کرد که تعداد سوالات زیاد بوده و فرصت خواست. البته بنده نیز در پاسخ به درخواست آقای فروزنده گفتم این سوالات تشریحی نبوده که بخواهد این میزان زمان ببرد و علی‌القاعده از شهرداری تهران می‌خواهیم هرچه سریع‌تر نسبت به سوالات مطرح شده پاسخ خود را ارائه کند.

نرجس سلیمانی رئیس کمیسیون نظارت و حقوقی شورای شهر تهران با اشاره به نص صریح قانون شهرداری ها و تذکرات مطرح شده به شهردار تهران گفت: بنده در تاریخ‌های بیست و هشتم فروردین 1401، هشتم آبان 1401، بیستم دی‌ماه 1401 و بستم فروردین ماه سال جاری نسبت به وضعیت حمل و نقل به شهردار تهران تذکراتی را دادم.

وی افزود: در دهم اردیبهشت‌ماه نیز شهردار تهران صحبت‌هایی را در صحن شورا درخصوص وضعیت حمل و نقل مطرح کرد که بنده نیز پس از استماع صحبت‌های آقای شهردار در خصوص حمل و نقل بویژه تجهیز ناوگان اتوبوسرانی مطالبی را مطرح و سوالی را در این خصوص ارائه کردم.

سلیمانی ادامه داد: در همان جلسه آقای شهردار اعلام کرد که در مدت یک هفته به سوالات بنده در خصوص حمل و نقل پاسخ خواهم داد که با گذشت سه هفته هنوز هیچ پاسخی در این زمینه ارائه نشده است.

رئیس کمیسیون نظارت و حقوقی شورای شهر تهران گفت: با توجه به موضوعات مطرح شده بنده مجددا نسبت به پاسخگویی به سوالات خود به شهردار تهران تذکر می‌دهم و از هیئت رئیسه شورای شهر تهران نیز درخواست می‌شود که به صورت جدی این موضوع را پیگیری کند.

وی همچنین به بلوکه شدن 20 درصد از سهام شهرداری در بانک شهر اشاره کرد و افزود: در این زمینه نیز برای بار دوم تذکر می‌دهم که صورت مالی از سوی شهرداری در این خصوص به شورا ارائه شود.

سلیمانی به مدیریت تعارض منافع اشاره کرد و گفت: از معاون برنامه ریزی، توسعه سرمایه انسانی و امور شورا شهرداری تهران می‌خواهم که اسامی مشمول این مصوبه در شهرداری را به شورا ارسال کند.

 مهدی چمران در خصوص تذکر مطرح شده از سوی نرجس سلیمانی گفت: بنده سوال شما را از طریق شهردار تهران پیگیری و کتبا آن را به شهردار ارسال کردم و انشاءالله هر چه سریع‌تر پاسخ به سوال شما در حوزه حمل و نقل ارائه خواهد شد.

وی تصریح کرد: البته قرار بر این است که شهرداری تهران سوالات سایر اعضای شورای شهر تهران را نیز که ارسال شده را پاسخ دهد.

 حبیب کاشانی عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران ضمن اشاره به آغاز دهه کرامت گفت: با توجه به گرانی بلیط مشهد در بخش‌های اتوبوس‌، هواپیما، قطار و همچنین هزینه‌های اقامت و مواد غذایی،‌ بنده از تمام گروه‌های جهادی، آستان قدس رضوی و شهرداری تهران درخواست می‌کنم که دست به دست هم داده تا شرایطی را برای اعزام زیارت اولی‌ها به مشهد مقدس را فراهم کنند تا شاهد حضور دختران و پسرانی که توان مالی برای زیارت را ندارند به مشهد داشته باشیم.

وی ادامه داد: اخیرا نیز سازمان زیباسازی در فضای شهری بیلبوردهایی را با مضمون احادیث و روایات و فرمایشات ائمه معصوم در سطح شهر تهران نصب کرده که کار بسیار خوبی است اما متاسفانه این احادیث با عکس‌های کاریکاتوری بوده و این مسئله به هیچ عنوان قابل قبول نیست چرا که عکس‌های کاریکاتوری به مراتب بیشتر به چشم می‌خورد تا احادیث و فرمایشات معصوم! انتظار ما این است که عکس‌های مناسب‌تری برای این مسائل در نظر گرفته شود.

احمد صادقی دیگر عضو شورای شهر تهران نیز با اشاره به عدم تحویل سوله‌های بحران از سوی سازمان ورزش به سازمان مدیریت بحران گفت: علیرغم اینکه آقای چمران در این خصوص تذکر داد و شهردار تهران نیز در این زمینه دستور داده اما هیچ تمایل و اراده‌ای برای تحویل سوله‌های بحران از سوی سازمان ورزش به سازمان مدیریت بحران وجود ندارد.

وی تصریح کرد: علی‌رغم اینکه آقایان توکلی‌زاده معاون امور فرهنگی و اجتماعی شهرداری تهران و باقری معاون برنامه‌ریزی، توسعه سرمایه انسانی و امور شورا شهرداری تهران در این زمینه وقت نمی‌گذارند و متاسفانه هیچ اراده‌ای برای تحویل سوله‌های بحران به سازمان مدیریت بحران وجود ندارد و تاکید ما این است که هر چه سریع‌تر این سوله‌ها واگذار شود.

 مهدی چمران رئیس شورای شهر تهران در خصوص تذکر مطرح شده گفت: ما یک بار در شورای سوم اقدامی را انجام دادیم و یک به یک سوله‌های بحران را بازدید کردیم و در نهایت سوله‌ها را تحویل ستاد بحران دادیم و قاعدتاً باید دوباره این کار را انجام بدهیم.

وی افزود: البته امیدواریم شرایطی فراهم شود که واگذاری سوله‌های بحران به سازمان مدیریت بحران، شرایط ورزش بانوان نیز با همکاری سازمان ورزش در این سوله‌ها در زمان غیربحرانی انجام شود.

همچنین در ادامه یکصد و چهل و هشتمین جلسه شورای شهر تهران بررسی دوفوریت کاهش نرخ بهای بلیت متروی تهران در دستور کار اعضای شورا قرار گرفت.

چمران در ارتباط با طرح دوفوریتی اشاره‌شده بیان کرد: گرچه بسیار سخت است اما سعی کردیم قدمی از سوی مدیریت شهری برای کاهش قیمت بلیت مترو برداریم.

وی گفت: قیمت بلیت مترو از 3770 تومان به 3400 تومان و 2850 تومان به 2500 تومان کاهش خواهد یافت.

رئیس شورای شهر ادامه داد: با توجه به اینکه تاکسی متعلق به بخش خصوصی است نمی‌توان چندان ورود کرد اما در مترو سعی کردیم قدمی برداریم و شورا و شهرداری باید بودجه‌ای را اختصاص دهند تا تفاوت قیمت را جبران کنند.

وی اضافه کرد: حتی در اتوبوس نیز با توجه به اینکه متعلق به بخش خصوصی است نمی‌توانیم به آنها فشار بیاوریم و البته این موضوع نیز به‌صرفه نیست.

در ادامه اعضای شورای اسلامی شهر تهران با دوفوریت کاهش بهای قیمت بلیت از 25 به 15 درصد با 19 رأی موافقت کردند.

جعفر تشکری هاشمی؛ رئیس کمیسیون عمران و حمل‌ونقل شورای اسلامی شهر تهران نیز در حاشیه یکصد و چهل و هشتمین جلسه شورا در جمع خبرنگاران با اشاره به کاهش نرخ بهای بلیت مترو در تهران گفت: پیشنهاد این بود تا بتوانیم نرخ کرایه مترو را که متولی آن شهرداری تهران است، کاهش دهیم تا هزینه آمدوشد شهروندان کاهش یابد.

وی ادامه داد: در مصوبه قبلی متوسط افزایش بهای بلیت مترو 25 درصد بود اما با توجه به اینکه شعار سال مهار تورم است اقدام به کاهش 10 درصد بهای بلیت مترو کردیم و نرخ نهایی افزایش بهای بلیت مترو به 15 درصد رسید.

رئیس کمیسیون عمران و حمل‌ونقل شورا درباره بهای بلیت مترو، گفت: قیمت بلیت مدت‌دار از 2 هزار و 850 تومان به 2 هزار و 500 تومان و بلیت مسیر تهران ـ کرج از 3770 تومان به 3400 تومان کاهش یافت.

مهدی چمران همچنین  در پایان یکصد و چهل و هشتمین جلسه شورای شهر تهران در جمع خبرنگاران اظهار کرد: جلسه امروز شورا با صحبت‌های علیرضا زالی رئیس دانشکده پزشکی دانشگاه شهید بهشتی آغاز و در ادامه نیز برخی از اعضا تذکراتی را مطرح کردند. همچنین دو طرح نیز در دستور کار اعضای شورای شهر تهران قرار گرفت.

وی افزود: دو طرح اشاره شده شامل دو موضوع مختلف از جمله کاهش قیمت بلیط مترو و همچنین بافت فرسوده بود.

رئیس شورای شهر تهران تصریح کرد: اعضای شورای شهر تهران در اواخر سال گذشته قیمت بلیط مترو را برای سال 1402 افزایش دادند و ما اجازه داشتیم تا حدود 47 درصد و بر اساس نرخ تورم قیمت بلیط را افزایش بدهیم، اما از همان ابتدا تاکید کردیم که این کار را نخواهیم کرد و در نهایت قیمت بلیط مترو در سال 1402 نسبت به سال 1401، 25 درصد افزایش پیدا کرد.

چمران در همین زمینه افزود: در سال جاری نیز برخی از دوستان پیشنهاد داشتند با توجه به شعار سال از سوی مقام معظم رهبری تحت عنوان کاهش تورم و افزایش تولید، ما نیز در این زمینه اقداماتی را انجام بدهیم و در نهایت شورای شهر تهران طرح یک فوریتی را در خصوص ملزم شدن شهرداری تهران برای ارائه لایحه در این زمینه به تصویب رساند و شهرداری تهران برنامه‌ها و اقدامات خود را در این زمینه اعلام بکند که همچنان ما منتظر هستیم و امیدواریم به زودی این لایحه به شورای شهر تهران ارسال شود.

وی ادامه داد: علاوه بر این مسئله، اعضای شورای شهر تهران، کاهش قیمت بلیط مترو را پیشنهاد دادند که کاهش 10 درصدی قیمت بلیط مترو نسبت به قیمت قبلی ارائه کردند که در نهایت این طرح به تصویب اعضای شورای شهر تهران رسید.

رئیس شورای شهر تهران در پاسخ به این پرسش که کاهش قیمت بلیط از چه زمانی در مترو عملیاتی خواهد شد تصریح کرد: پیش‌‌بینی می‌شود که حداکثر ظرف ده روز و پس از ارسال این مصوبه به فرمانداری فرآیند اجرایی آن توسط شرکت مترو انجام شود. البته باید به این موضوع نیز اشاره شود که سازمان فاوا نیز باید در این زمینه همکاری لازم را با شرکت مترو جهت تنظیم قیمت بلیط به نرخ جدید داشته باشد.

چمران ادامه داد: البته اعضای شورای شهر تهران در جلسه امروز پیشنهاد دادند که در نقاط جنوبی شهر تخفیف بیشتری در خصوص قیمت بلیط مترو داشته باشیم که این نگرانی وجود داشت که شرکت مترو نتواند تنظیم لازم را برای این مسئله در نظر بگیرد و قرار شد اگر این کار را شرکت مترو انجام بدهد ما نیز این بند را عملیاتی کنیم.

وی ادامه داد: در جلسه امروز یک فوریت طرحی درخصوص بافت فرسوده نیز در دستور کار اعضای شورای شهر تهران قرار گرفت به طوری که در سال 1384 طرحی در این خصوص به تصویب رسیده بود که در آن زمان عوارض ساخت و ساز در بافت فرسوده به صفر رسیده بود اما در ادامه این عوارض به 50 درصد افزایش پیدا کرده بود و در دیدارهایی که اعضای شورای شهر تهران با شهروندان تهرانی داشتند نسبت به این موضوع گلایه داشتند و در نهایت پیشنهاد شد که عوارض ساخت‌وساز در بافت فرسوده از خیابان انقلاب و خیابان آزادی به پایین به صفر برسد.

رئیس شورای شهر تهران افزود: البته این موضوع نیازمند این است که معاونت شهرسازی و معماری شهرداری تهران اقدامات لازم را انجام بدهد و به همین جهت یک فوریت این طرح به تصویب رسید تا این معاونت فرصت بیشتری را برای بررسی داشته باشد.

چمران در ادامه در واکنش به نامه سازمان بازرسی کشور و توقف احداث برج 30 طبقه در شمال تهران تصریح کرد: در این زمینه نیز ایراداتی از سوی سازمان بازرسی گرفته شده بود که معاونت شهرسازی و معماری پاسخ‌های خود را در این زمینه داده است.

وی تصریح کرد: وزارت میراث، فرهنگ و گردشگری از احداث این هتل و سایر هتل‌ها در شهر تهران نیز دفاع می‌کند البته تمامی ساخت و سازها باید بر اساس قوانین و مقررات انجام بگیرد.

رئیس شورای شهر تهران در پایان در خصوص جلسه‌ هم‌اندیشی اعضای شورای شهر تهران خاطرنشان کرد: این جلسه صبح امروز و قبل از آغاز جلسه صحن علنی آغاز شد و به موضوع عفاف و حجاب در مجموعه خدمت‌رسان شهرداری به‌ویژه مترو پرداخته شد.