به گزارش اکوایران ،هفته گذشته بود که در صحن شورای شهر تهران گزارشی از وضعیت ناوگان حمل و نقل عمومی پایتخت ارائه شد. گزارشی که نشان می داد با وجود تلاش های شهرداری همچنان تعداد اتوبوس های فعال تهران حدود 2 هزار دستگاه است . برخی اقدامات اساسی درحوزه اورهال کردن واگن های مترو انجام نشده است و...

یکی از مشکلات مطرح شده خرابی دستگاه های کارت خوان در ناوگان اتوبوسرانی و مترو بود .مهدی چمران در جمع بندی این گزارش گفت که مسئله کارتخوان اتوبوس‌ها هم باید حل شود، اما موضوع به فاوا برمیگردد و جالب است که هر مطلبی که به فاوا  مربوط می شود، را کسر می آید و هرجایی پای فاوا به میان می آید پایش می لنگد اگر دخالت می کنند، مدیرعاملش ضعیف است و... باید وارد شوند  و باید حرکت شهرداری تندتر شود .

  مشکلات فاوا مدت هاست موضوع تذکر برخی از اعضای شورای شهر تهران است ، هشدارهایی که پس از هک سامانه های شهرداری بیشتر شد .

علیرضا زاکانی شهردار تهران

اما علیرضا زاکانی شهردار تهران دراین خصوص به اکوایران می گوید :‌ همه اقدامات شهرداری در حوزه هوشمند سازی در فاوا انجام نمی شود و سازمان فن آوری اطلاعات  هم در این زمینه فعالیت هایی کرده است .

  سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات (فاوا) دو اشکال دارد؛ نخست این که نرم افزارهای آن مربوط به دو دهه قبل است و با نیازهای امروز بسیار متفاوت ،نکته دیگر اداره درست سیستم های موجود برای ارائه خدمات است .پرسنل و کارشناسان فاوا زحمت زیادی می کشند اما سیستم های قدیمی اشکالاتی دارد و این سیستم ها جبران نیاز تهران را نمی کنند .

شهردارتهران یادآوری می کند:سازمان فن آوری های نوین در شهرداری که مصوبه شورای شهر تهران را هم دارد مسیر قانونی خود را طی کرده و به تایید فرمانداری و وزارت کشور هم رسیده است . از سازمان امور استخدامی کشور استعلام شده و مجوز این سازمان هم گرفته شده و در گفت و گویی که چند هفته پیش با وزیر کشور داشتم مشخص شد که به زودی مجوز این سازمان ابلاغ می شود .

زاکانی ادامه می دهد: در این مدت ما از ظرفیت بخش های خودمان استفاده کردیم و زیر ساخت های لازم برای نیاز امروز و آینده شهر را تامین کردیم که این باید به بستر فاوا منتقل شود .پرسنل زحمت کش فاوا خط نگهداری کردند و سرویس های شهرداری را بالا نگهداشته تا خدمات ادامه پیدا کند .اما ظرفیت و نیازهای شهر و کشور متقاوت شده و به همین دلیل ظرفیت های جدیدی خلق کردیم که با گذشته قابل مقایسه نیست . سامانه «شهرزاد»بدون آن که تهران من کنار گذاشته شود ایجاد شد که خدماتی که ارائه می کند بسیار گسترده تر است یا در حوزه پسماند خشک سامانه «نوماند» ایجاد شد . برخی نکاتی که مطرح می شود به این دلیل است که هنوز انتقال اطلاعات در این زمینه انجام نشده است .

زاکانی ادامه می دهد :سیستم نرم افزاری فاوا کشش لازم را برای ارائه این نوع خدمات ندارد مانند این می ماند که تهران امروز به موتور برقی نیاز دارد و ما همچنان با موتورهای دهه هفتاد و هشاد بخواهیم تردد کنیم . ما از این موتورهای استفاده می کنیم تا موتور جدید که همان سازمان فن آوری نوین است خدمات خود را ارائه دهد .

او در پاسخ به این پرسش که آیا این سازمان فعالیت های خود را از سال آینده آغاز می کند هم می گوید :‌همین حالا هم خدمت ارائه می کند ، کیف پول شهروندی از کجا بالا آمده است و یا دو هفته آینده ما در شهروند و میادین میوه و تره بار خدمات درب منزل داریم این ها همه خدمات جدیدی است که ارائه خواهیم کرد .

100

 *دخالت های آقای داماد ادامه دارد 

علی اصغر قائمی عضو شورای شهر تهران که بارها نسبت به وضعیت فاوا و عقب ماندگی های شهرتهران در حوزه هوشمند سازی تذکر داده است درخصوص این که شهردار تهران اعلام کرده ساختارهای فنی فاوا قدیمی است و دیگر نمی تواند نیازها امروز شهر را پاسخ دهد به اکوایران می گوید :‌ایشان تخصصی در این حوزه ندارند وبه همین دلیل اظهار نظرشان وجاهتی ندارد .

او ادامه می دهد :‌سازمان جدید تاسیس هنوز از سوی وزارت کشور تایید نشده و هنوز حق فعالیت ندارد و در بودجه امسال نیز عدد و رقمی برای فعالیت های این سازمان پیش بینی نشده است و اگر فعالیتی انجام شده باید به شورا توضیح بدهند و کار قانونی نبوده است .

قائمی تاکید می کند که سامانه شهرزاد که مطلوب و قابل قبولی نبوده که قصه های مفصلی دارد که باید به وقتش به آن پرداخته شود .

 این عضو شورای شهر تهران درخصوص این اظهار نظر ریاست شورای شهر که هر جا در شهرداری پایش می لنگد پای فاوا هم در میان است ، این مشکلات ناشی از ضعف مدیریتی است یا کمبود اعتبارات و... هم توضیح می دهد :‌همه این دلایل هست از ضعف مدیریت یا مشکلات اعتباری . سازمان فاوا در درون خودش افراد قابلی داشته که بی توجهی به آنها باعث شده دفع شوند و حتی به عنوان کارشناس خبره نیز این افراد را حفظ نکرده اند و این سرمایه غیر قابل جبرانی بود که شهرداری تهران از دست داد .

قائمی معتقد است که دخالت های داماد آقای زاکانی همچنان به قوت خودش باقی است و شهردار از موضع خود عقب نشینی نکرده و تاکید دارد که ایشان فردی نخبه است و مسیر درستی طی شده است.

این عضو شورای شهر تهران ادامه می دهد: با وجود آن که شهرداری اعلام می کند بیش از سقف مصوب درآمد کسب کرده اما کارشناسان فاوا گلایه مند هستند که اعتبارات پیش بینی شده برای این سازمان تخصیص داده نشده و بسیاری از قرار دادها به دلیل کمبود نقدینگی عملیاتی نشده است .

 قائمی تاکید می کند که تمام این مشکلات یک دلیل بالا دستی دارد و آن این است که مدیریت ارشد ، مدیریت شهری فعلی معماری صحیحی از شیوه کارکرد آی تی در ذهن خود ندارد چون شناختی از این حوزه ندارد وآن را  تنفیض کرده  است .

اوادامه می دهد :‌ فعالان این حوزه در شهرداری گمان می کنند با تجارب شرکت های کوچک بخش خصوصی می توان برای  سازمان معظمی مانند شهرداری که از نظر عِده و عُده و پهنه حوزه ماموریت غیر قابل مقایسه با هیچ شرکت های خصوصی  نیست  با همان الگوهای ذهنی  برای ICT آی سی تی شهر تهران تصمیم گیری کرد  و اقداماتی می کنند که نتیجه اش را در دو دو سال و نیم کار می بینیم که کاملا در این موضوع ناموفق بودند و پس رفت هم داشته ایم .

 قائمی درخصوص این که آیا شهرداری به تذکر جمعی اعضای شورا با موضع  دخالت های داماد ایشان پاسخ داده است هم می گوید : خیر هنوز جوابی داده نشده است .

او درپاسخ به این پرسش که شورا هشدارهای لازم را در این رابطه بارها داده است اگر این رویه همچنان ادامه پیدا کند گام بعدی چه خواهد بود می گوید :‌گام بعدی می تواند طرح سوال باشد باید در این رابطه با رییس شورای شهر مشورتی کنم تا گام بعدی مشخص شود .

قائمی درخصوص این که تجربه طرح سوال از شهردار نشان داد که این اتفاق منجر به نتیجه مطلوب نخواهد شد هم می گوید :‌بنای جنگ و دعوا و کشتی گرفتن نداریم ما باید با ادبیات درست مسیر کار را اصلاح کنیم و اگر بپذیریند،سلمنااگر نپذیرد ما باید  بپذیریم که شهر را با همین شرایط تحمل کنیم و این خیلی موضوع تلخی است .