علیرضا زاکانی در افتتاحیه پروژه‌های توسعه و بهسازی زیرساخت‌های کارآفرینی، تفریحی، توانمندسازی و فراغتی بانوان شهر تهران که در قالب هشتاد و نهمین پویش امید و افتخار برگزار شد، به نقش بانوان در محیط خانواده و جامعه اشاره و گفت: بانوان نقش مؤثری را در خانواده و تربیت فرزندان دارند. همچنین بانوان نقش بسزایی را در توسعه جامعه و در عرصه‌های مختلف از جمله علم و دانش دارند.

وی افزود: امروز ۱۸ پروژه در پایتخت ویژه بانوان به بهره‌برداری می‌رسد که از این تعداد پنج پروژه بهسازی و ۱۳ پروژه از اساس در مناطق مختلف پایتخت بنیان گذاشته شده و در اختیار بانوان قرار می‌گیرند.

شهردار تهران با بیان اینکه ان‌شاءالله سال آینده سال اوج خدمت و تلاش در ارتباط با بهسازی و نوسازی مجموعه‌های شهربانو و مراکز ویژه بانوان خواهد بود گفت: شهرداری ظرفیت بسیاری را دارد که متاسفانه در برخی موارد این ظرفیت رها شده و ما بنا داریم با همکاری و مشارکت دستگاه‌ها تعریف جدیدی برای ارائه خدمات داشته باشیم و بتوانیم مسیر خدمت‌رسانی را هموار کنیم.

شهردار تهران ادامه داد:‌ در حال حاضر ۱۶ هزار بانوی سرپرست و ۱۱ هزار نفر از دختران در ۹۵ کوثر راه‌اندازی شده در مجموعه شهرداری تهران فعال هستند.

وی با اشاره به اینکه در گذشته برنامه‌ریزی انجام داده بودند که شهر تهران را گران اداره کنند، افزود: ما به دنبال ارزان‌سازی در این حوزه هستیم و گام‌هایی را در این بخش برداشته‌ایم که از آن جمله می‌توان به ماموریت‌های تعریف شده در سازمان نوسازی شهر تهران در بخش مسکن و همچنین ارائه خدمات در دو مجموعه شهروند و میادین اشاره کرد.

زاکانی با بیان اینکه استان تهران جمعیت‌پذیر است اما شهر تهران به هیچ عنوان این ظرفیت را ندارد، گفت: سیاست ما ارزان‌سازی و ارائه خدمات مطلوب به شهروندان در حوزه مسکن، معیشت و توانمندسازی خانواده‌ها است و در بخش توانمندسازی اقداماتی در دستور کار قرار دارد.

شهردار تهران همچنین به  فراهم کردن ۲۳ هزار متر مربع به عنوان نمایشگاه فصلی و دائمی ویژه زنان سرپرست خانوار در تهران خبر داد و گفت: در این مجموعه‌ها زنان و بانوان می‌توانند محصولات و تولیدات خود را عرضه کنند و این موارد می‌تواند به اقتصاد خانواده‌ها کمک کند.

وی همچنین در حاشیه این رویداد و با حضور در جمع خبرنگاران در واکنش به اظهار نظر اعضای شورای شهر تهران که تاکید دارند طرح جامع حمل‌ونقل شهر تهران باید در شورا تصویب شود گفت: این موضوع از نظر قانون روال مشخصی دارد و آن مسیر درحال طی شدن است. شورای شهر نسبت به قانون و بحث طرح جامع و تفصیلی الزام و به سه ویژگی قانون تصریح دارد. ناظر به حوزه حمل‌ونقل یک چارچوب ۸۰۱ وجود دارد که در آن چارچوب مشخص است که چه کسی چه مسیری را باید برود. ما دقیقا همان مسیری که در کشور روال است می‌رویم و همانی است که عین قانون است. در برنامه چهارم شورای شهر بیان شد که ما ارائه به شورا هم بدهیم که ما این ارائه را هم در مهر ماه تقدیم شورا کردیم و پنچ جلسه هم در کمیسیون تخصصی آن بحث شد لذا آن چیزی که ما عمل کردیم عین قانون است.