سیاهه انتشار آلودگی کشور چگونه ملی میشود؟
با آلودگی هوا چه باید کرد؟ در چه صورتی میتوان برای آن تصمیم گرفت و تصمیمات باید در چه راستایی باشد؟ پاسخ به این سوالات فقط در صورتی محقق میشود که بدانیم دقیقا چه آلایندههایی و در چه حجمی هوا را آلوده میکنند.
از همین روست که میگویند ملاک برای هر نوع تصمیمگیری سیاهه انتشار آلودگی هواست. تاکنون سه سیاهه انتشار در سال ۹۲ و ۹۶ توسط شهرداری تهران و فقط برای شهر تهران و در سال ۱۴۰۰ برای ۸ کلانشهر ایران برای نخستین بار و بنا به درخواست سازمان حفاظت محیط زیست تهیه شده است. سیاهه اخر البته با انتقاداتی هم روبهرو شده بود.
به تازگی احمد طاهری، سرپرست مرکز ملی هوا و سازمان حفاظت محیط زیست درباره تدوین سیاهه جدید انتشار آلودگی هوا گفت: آخرین بار این سیاهه بر مبنای اطلاعات سال ۱۳۹۶ برای کلانشهرهای کشور تدوین و در سال ۱۴۰۰ منتشر شد، بنابراین حدود هفت سال از تدوین آن می گذرد. او به ایسنا گفته است در تدوین سیاهههای انتشار قبلی انتشار آلایندهها بهصورت کلانشهری مورد بررسی قرار می گرفت اما ما مرزبندی بین شهرها را برای پدیده آلودگی هوا قائل نیستیم.
در نتیجه تدوین سیاهه انتشار را با رویکرد ملی در دستور کار قرار دادهایم و در تلاش هستیم که در کل کشور سیاهه انتشار را تدوین کنیم و منابع بیشتری نسبت به مطالعه قبلی در این سیاهه در نظر گرفته شود. اما منظور از این رویکرد ملی چیست؟ آیا قرار است که سیاهه آلودگی هوا به صورت میانگین در کل کشور تدوین شود؟
در گفتوگو با سرپرست مرکز ملی هوا و سازمان حفاظت محیط زیست درباره این رویکرد تازه پرسوجو کردیم.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
هراس از بازی جدید اردوغان؛ خلیج فارس با تلآویو هم صدا میشود؟
-
زمستان بازار طلا و سکه آرام آغاز شد/ کدام سکهها در حراج امروز عرضه میشوند؟
-
آخرین وضعیت پرداخت معوقات همسان سازی بازنشستگان/ زمان واریز مشخص شد؟+ جدول
-
حمله تروریستی آلمان را در بهت فرو برد؛ 60 زخمی و دو کشته
-
تاوان جنگ برای اقتصاد روسیه: تورمی که مهار نمیشود
-
85 درصد برنج ایرانی به عراق صادر شد؛ 6 کشور اروپایی در جمع مشتریان
-
پایان نفت ایران برای سوریه: عربستان به کمک دمشق میآید؟
-
طوفان خبری پروژه حفاری عظیم چینیها
-
رونمایی پورمحمدی از فاجعه مدیریتی در ایران