عصر سه‌شنبه ۱۴ بهمن، نشست هم‌اندیشی سروستان در باره حاکمیت قانون در سالن همایش دنیای اقتصاد برگزار شد.

در حاشیه این نشست که با حضور چندین اقتصاددان انجام گرفت، برخی صاحب نظران اقتصادی و اساتید دانشگاه چشم‌انداز اقتصاد ایران در انتهای سال ۱۴۰۵ را توصیف کردند.

موسی غنی‌نژاد در پاسخ به این سوال گفت: اگر توافقی بین ایران و غرب صورت بگیرد، وضعیت متفاوت خواهد شد اما اگر این اتفاق رخ ندهد مشخص نیست آینده چگونه باشد اما احتمالا شرایط دشوارتر از امسال خواهد بود.

در ادامه عباس خندان نیز به این موضوع اشاره کرد که با توجه به شرایط فعلی و نبود پیش‌شرط‌های لازم در جهت رونق اقتصادی و کنترل تورم، چشم‌انداز مثبتی برای آینده و در کوتاه‌مدت متصور نیست.

امیرمحمد گلوانی در پاسخ به سوال اکوایران در رابطه با چشم‌انداز اقتصاد ایران در سال آینده، گفت تورم احتمالا بالاتر از 50 درصد بوده و رشد اقتصادی نیز تقریبا صفر خواهد بود و می‌توان گفت شاهد رشد اقتصادی مثبتی نخواهیم بود.

امیرحسین خالقی چشم‌انداز اقتصاد در سال 1405 را تاریک متصور و دلیل این موضوع را نیز عدم ثبات در شرایط سیاسی کشور عنوان کرد. ایشان همچنین در ادامه احتمال وقوع ابرتورم در اقتصاد ایران را نیز رد نکرد.

مرتضی کاظمی آینده اقتصاد ایران را در قالب دو سناریو بررسی کرد. اگر شرایط سیاسی کشور با تحولی قابل توجه مواجه نشود، احتمال به بن‌بست رسیدن اقتصاد جدی‌تر می‌شود. در مقابل اگر شرایط تغییر کند و تصمیمات سیاسی جدی گرفته شود، اقتصاد کشور می‌تواند از بن‌بست خارج شده و به سمت بهبود حرکت کند.