نقش نیروگاه‌‌‌های تجدیدپذیر در توسعه پایدار، یک اصل غیر‌قابل انکار است، چرا که تولید برق از طریق این نیروگاه‌ها بدون استفاده از سوخت‌های فسیلی، ضمن کمک به کاهش هزینه‌های دولت، نقش مهمی در حفظ محیط‌زیست دارد.

با این وجود در کشوری که سالانه ۳۰۰ روز آفتابی دارد و از شرایط لازم برای تولید انرژی بادی برخوردار است، کمتر از ۱۰۰۰ مگاوات نیروگاه تجدید‌پذیر خورشیدی و بادی احداث شده و عملا توسعه این بخش در حد شعار باقی مانده است. 

نکته مهم این است که چرا این هدیه در این سال‌ها پس زده شده و عملا به جای استفاده از انرژی‌های پاک در برخی فصول برای تامین انرژی به سراغ انرژی‌های ناپاک رفته‌ و بیش از گذشته شاهد فرار سرمایه ها از این بخش صنعت برق بوده ایم. 

اشکال کار کجاست؟ دولت یا بخش خصوصی؟

اکونیروی این هفته در گفت و گو با محمد امین زنگنه، دبیر انجمن انرژی‌های تجدید پذیر ایران به دنبال پاسخ این پرسش رفته است.