کارکرد صندوق ضمانت صادرات زیر ذره‌بین

کارشناسان اقتصادی بر این باورند که در شرایط فعلی اهمیت صادرات غیر نفتی بیش از گذشته است، این هدف‌گذاری در حالی از سوی متولیان مطرح است که به دلیل محدودیت‌های ناشی از تحریم‌ها و البته برخی از سیاست‌گذاری‌های داخلی، صادرات غیرنفتی کشورمان با فرازوفرودها و ریسک‌های مختلفی همراه شده است. در این شرایط این پرسش مطرح می‌شود که سیاست‌گذار از چه ابزارها و سازوکارهایی برای کاهش ریسک فعالیت صادرکنندگان می‌تواند استفاده کند. اگر به این موضوع علاقه‌مند هستید، این قسمت از برنامه «اکو گپ» را از دست ندهید. چراکه معاون صندوق ضمانت صادرات ایران مهمان این برنامه است و به بررسی این موضوع پرداخته است.

آرش شهر آئینی در صحبت‌هایش درباره تاریخچه صندوق ضمانت صادرات، پیشینه این صندوق در دنیا و کارکردش در دیگر کشورها و اینکه چنین سازمان‌ها و مؤسساتی چه اهداف و برنامه‌هایی را دنبال می‌کنند، صحبت کرده است. او می‌گوید که سال ۲۰۱۹ صدمین سالی می‌شود که صندوق‌های ضمانت صادرات شروع به کار کردند و اولین صندوق ضمانت صادرات هم در انگلستان تأسیس شد و شروع به کار کرد. شهر آئینی درباره شروع به کار این صندوق‌ها در ایران هم می‌گوید که از عمر این صندوق‌ها ۴۶ سال می‌گذرد. او همچنین در این برنامه مطرح می‌کند که خدمات این صندوق بازتابی از صادرات کشور است و البته مطرح می‌کند که در حال حاضر در کشور حدود ده هزار صادرکننده فعال داریم.

آرش شهر آئینی در بخش دیگری از صحبت‌های خود می‌گوید که در صادرات و هر امر تجاری، در گذشته مزیت رقابتی قیمت و کیفیت به عنوان متغیرهای اصلی دیده می‌شده است اما در حال حاضر دنیا به سطحی رسیده است که قیمت‌ها به حد زیادی رقابتی هستند و تکنولوژی‌ها هم مشابه هم هستند؛ یعنی برای اینکه بخواهید از این دو پارامتر برای رقابت‌پذیری استفاده کنید، کار خیلی مشکلی خواهید داشت اما می‌توانید ابزارهای دیگری استفاده کنید که برای شما مزیت ساز است. شهر آئینی به طور مفصل درباره این ابزارها و نحوه کارکرد آن‌ها صحبت می‌کند. همچنین از دیگر موضوعاتی که درباره آن در این برنامه صحبت می‌شود ظرفیت بین‌المللی صندوق است.