دومینوی کاهش نرخ در بازار مواد اولیه فولادسازان ادامهدار میشود؛
عقبگرد قیمت قراضه حامی افت قیمت فولاد شد
افت بهای سنگآهن و قراضه در بازارهای جهانی ادامه یافت. عقبگرد قیمت قراضه فولادی در ترکیه زمینه سقوط 25 دلاری شمش فولاد CIS را در معاملات روز دهم ماه مه فراهم کرد. در این شرایط تضعیف تقاضا برای فولاد در چین با توجه به اعمال قرنطینههای سختگیرانه میتواند این رود کاهش قیمت را ظرف روزهای پیشرو ادامهدار کند.
به گزارش اکوایران، قیمت حمل دریایی سنگ آهن از دهم ماه مه به علت چشم انداز تقاضای ضعیف این محصول در بازار کاهش یافت. در حالی که، انتظار میرفت با افزایش تقاضا برای سنگ آهن با عیار متوسط قیمت حمل آن نیز افزایش یابد، اما چنین امری محقق نشد.
افت قیمت زغالسنگ، پیش از موعد
کاهش هزینههای حمل دریایی تا بندر مقصد (CFR) در چین باعث شد تا بهای زغال سنگ تحویل روی عرشه در آسیا به مرحله رنج قیمتی وارد شود و در بازهای محدود نوسان قیمت داشته باشد. در عین حال این کاهش قیمت تاثیر خود را بر قیمت تحویل روی عرشه در بند مبدا (FOB) در استرالیا نیز گذاشت.
نوسان قیمت زغال سنگ ککشو در آمریکا به علت عرضه لحظهای متوقف شد. البته انتظار بازار جهانی بر آن بود که به علت هزینههای تولید فولاد، این کاهش و توقف نوسان قیمت در زغال سنگ در بلندمدت اتفاق بیفتد، اما چنین امری محقق نشد.
مقدار واردات زغال سنگ چین در 3 ماهه ابتدایی سال 2022 به 12 میلیون و 300 هزار تن افزایش یافت. این کاهش واردات به دلیل مشکلات عرضه رخ داد. شیوع کرونا در چین و قرنطینههای سختگیرانه محدودیتهای جدی در مسیر تجارت با چین به وجود آورده است.
قراضه برای ترکیهایها ارزان شد
ورود محموله جدید از قراضه فولاد به بازار ترکیه، باعث کاهش قیمت قراضه وارداتی در این کشور شد. این کاهش قیمت نه تنها در بازار واردات قراضه فولادی ترکیه اثر گذاشت، بلکه میتواند به ایجاد جریان کاهش نرخ ظرف ماه مه در سراسر اروپا منجر شود. لازم به ذکر است که این محموله جدید قراضه فولاد از بریتانیا وارد اروپا و ترکیه شده است. اما در برزیل برخلاف اروپا قیمت قراضه به دلیل تولید قوی فولاد سازان این کشور و رشد تقاضا، بالا ماند.
کاهش بهای قراضه فولادی در ترکیه و اروپا از افت قیمت فولاد CIS حمایت کرد و زمینه عقبگرد قیمتی 25 دلاری بهای شمش صادراتی CIS تحویل بندر سیاه را فراهم کرد.
تولید و مصرف فولاد اروپا سرگردان در بلاتکلیفی
نامشخص بودن نتیجه جنگ روسیه و اوکراین، باعث شده تا بازار جهانی فولاد در بلند مدت دچار چالش شود. این جنگ دسترسی کشورهای اروپایی به محمولههای فولاد را دشوار کرده که این موضوع عاملی در جهت رشد قیمتی است. در عین حال افزایش ناگهانی بهای انرژی با توجه به تبعات جنگ روسیه و اوکراین و تحریمهای وضع شده از سوی دولتهای غربی علیه روسیه باعث شده تا قیمت انرژی در اروپا افزایش پیدا کند که این موضوع به تولید و مصرف در کشورهای قاره سبز منطقه آسیب زده است.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
انتقاد تند پزشکیان از غرب: شما مرد هستید که با بمب زنان و کودکان را کشتار میکنید!
-
فوری؛ ممکن است امشب قطعنامه صادر نشود
-
شوهران قاتل قصاص نمیشوند؟/ واکاوی حقوقی مجازات همسرکشی در ایران
-
جزئیات تازه از ماجرای واریز یارانه آبان/ سازمان هدفمندی یارانهها: یارانه هیچکس حذف نشده است
-
جنگ اوکراین به نقطه جوش رسید/ کییف پیام هشدار گرفت؛ حملات هوایی گسترده روسیه در راه است
-
فوری؛ شورای حکام آژانس قطعنامه ضدایرانی را تصویب کرد
-
رانا و شاهین بازار خودرو را آتش زدند
-
استقبال مولوی عبدالحمید از مسعود پزشکیان+ فیلم
-
فوری/ واریز یارانه نقدی آبان 1403+ فیلم